دکتر احمدی فشار خون را بیماری خاموش خواند و بر لزوم اندازه گیری و کنترل آن تاکید کرد
دبير علمي سمينار سالانه تازه هاي فشار خون، از احتمال ابتلاي يك و نيم ميليارد نفر (29 درصد مردم جهان) در جهان به فشارخون بالا تا سال 2025 خبر داد و بر لزوم توجه و شناخت بيشتر اين بيماري و نحوه برخورد با آن تاكيد كرد.
دكتر فرخ لقا احمدي، در نشست مطبوعاتي سمينار سالانه تازه هاي فشارخون كه روز يكشنبه 2 تيرماه 1392 در بيمارستان امام خميني (ره) برگزار شد، با اشاره به شعار سازمان جهاني بهداشت در سال 2013 براي كنترل فشار خون، آنرا بيماري خاموش خواند و گفت: به دليل بي علامت بودن اين بيماري به تمامي افراد بالغ توصيه مي شود كه حداقل يكبار فشار خون خود را اندازه گيري كرده و در صورت بالا بودن براي كنترل و درمان آن اقدام نمايند.
وي سابقه فاميلي، رژيم هاي غذايي نامناسب، كم تحركي و چاقي را از جمله دلايل ابتلا به فشارخون دانست و تاكيد كرد: اين سمينار علاوه بر جنبه هاي عام به موضوعات تخصصي و درماني نيز خواهد پرداخت و سعي شده تا مشاركت گروه هاي مختلف را در آن داشته باشيم.
دكتر احمدي، با اشاره به اپيدميولوژي اين بيماري و آمار رو به رشد آن در تمامي دنيا تصريح كرد: از آنجايي كه اغلب افراد ورزش منظم را در برنامه روزانه خود ندارند و همچنين به دليل عادات غذايي نامناسب متاسفانه اين بيماري در تمامي دنيا از شيوع زيادي برخوردار بوده است.
دبير علمي سمينار سالانه تازه هاي فشار خون، در ادامه به موضوعات متنوع اين سمينار اشاره كرد و گفت: فشارخون در كودكان و در دوران بارداري از جمله مواردي است كه در اين سمينار مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت. بيشترين عامل بروز فشارخون در دوران بارداري به ويژه ماه هاي پاياني، مسموميت حاملگي باشد بنابراين در زنان باردار نيز كنترل فشارخون از اهميت ويژه اي برخوردار است.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: فشارخون در دوران بارداري براي مادر و جنين مشكل ساز است و مي تواند موجب بروز تشنج، مشكلات كبدي و كليوي براي مادران شود.
دكتر احمدي، افزايش سن، بي تحركي، سندرم متابوليك، چاقي و استرس را از جمله عوامل موثر در فشارخون دانست و اظهار داشت: استفاده از رژيم هاي غذايي نامناسب و غذاهاي حاوي مواد قندي و نمكي زياد موجب شده تا شاهد بروز فشار خون در جوامع شهري باشيم.
لازم به ذكر است، سمينار 3 روزه تازه هاي فشار خون 5، 6 و 7 تيرماه 1392 در تالار امام بيمارستان امام خميني (ره) برگزار خواهد شد. اين سمينار داراي 12 امتياز بازآموزي مداوم براي گروههاي فوق تخصصي ريه، قلب اطفال، كليه اطفال و نفرولوژي و 12 امتياز براي گروههاي تخصصي داخلي، قلب و عروق و بيهوشي و دكتراي اقتصاد سلامت بوده و همچنين براي گروههاي طب اورژانس، روانپزشكي، دكتراي فارماكولوژي، داروسازي باليني، پزشكان عمومي، داروسازان، و كارشناسان داروسازي، فناوري اطلاعات سلامت و هوشبري نيز 9 امتياز بازآموزي مداوم دارد.
خبرنگار: نسيم قرائيان
عكس: جمشيد ربيعي
اخبار مرتبط:
ارسال به دوستان