دکتر لسان پزشکی در گفت و گو با خبرنگاران رسانه ها بر مراجعه افراد به پزشک برای بررسی فشارخون خود تاکید کرد
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران و رييس مركز تحقيقات نفرولوژي تشخيص زودهنگام بيماري فشارخون رادر پيشگيري از عوارض آن تاثيرگذار دانست.
دكتر محبوب لسان پزشكي روز چهارشنبه 5 تير 92 در حاشيه سمينار تازه هاي فشار خون به تفكيك با خبرنگاران واحد مركزي خبر، شبكه آموزش، باشگاه خبرنگاران و شبكه سلامت سيما و نيز خبرنگاران خبرگزاري هاي رسمي كشور به گفت و گو پرداخت.
وي در گفت و گو با شبكه سلامت گفت: اين سمينار نهمين سميناري است كه از چند سال پيش مركز تحقيقات نفرولوژي توسط نفرولوژيست ها و فارغ التحصيلان نفرولوژي مجتمع بيمارستان امام خميني برگزار مي كند و حاصل آن در هر سمينار يك جلد يا دو جلد كتاب است.
وي افزود: امسال با توجه به شعار سازمان بهداشت جهاني باعنوان فشار خون را جدي بگيريم سعي كرديم سمينار خود را به عوامل و عللي كه منجر به مكانيسم هاي ايجاد كننده اين بيماري و درمان هاي غيردارويي و دارويي است به طور تفصيل بپردازيم.
رييس مركز تحقيقات نفرولوژي با بيان اينكه افزايش فشارخون به فاكتورهاي ژنتيكي و به فاكتورهاي محيطي بستگي دارد افزود: ممكن است فرد با اين بيماري دنيا بيايد و نمي تواند در تغيير آن نقشي داشته باشد. اگر فرد در يك خانواده اي متولد شود كه افرادش مبتلا به فشار خون باشند فرد بيشتر در معرض آن بيماري قرار دارد و حتي در مراحلي هم كه مشكل ندارد بايد به پزشك مراجعه كند و تحت نظر قرار گيرد.
وي درادامه گفت: افرادي هم در خانواده هايي هستند كه به دليل انواع فاكتورهاي محيطي در معرض خطر هستند. فاكتورهاي تغذيه اي كه در راس آن افزايش مصرف نمك و افزايش مصرف مواد غذايي با كالري بالا كه منجر به چاقي مي شود، همچنين بيماري ديابت و استرس هاي محيطي و مصرف داروهاي مختلف شخص را در معرض افزايش فشار خون قرار مي گيرد.
دكتر لسان پزشكي يكي از عوامل مهم در بيماري فشار خون را افزايش سن دانست و گفت: همه افراد اعم از زن و مرد با افزايش سن به ويژه در خانم ها بعد از شروع يائسگي و آقايان هم در سن ميانسالي حتي اگر قبلا افزايش فشار خون نداشته باشند در معرض اين بيماري قرار مي گيرند بنابراين اين افراد بايد بيشتر مراجعه داشته باشد البته يك سري بيماري ها مثل نارسايي كليه، تنگي شريان كليه و اختلالات خواب در افراد چاق آنان را در معرض افزايش فشارخون قرار مي دهد.
وي در پايان افزود: توصيه تام و تمام ما اين است كه افراد به پزشك مراجعه كنند تا اين بيماري در آنها زودتر تشخيص داده شود و بتوانند زودتر مورد درمان قرار گيرند و از عوارض اين بيماري در امان باشند.
خبرنگار: مهدي گلپايگاني
عكس: جمشيد ربيعي
اخبار مرتبط:
ارسال به دوستان