دکتر گتمیری در حاشیه سمینار تازه های فشار خون بر مصرف حداقلی نمک تاکید کرد
فوق تخصص بيماري هاي كليه، معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي و دبير اجرايي سمينار تازه هاي فشار خون گفت ثابت شده است كه كاهش وزن در افراد چاق، فشار خون را بين 5 تا 7 ميلي متر جيوه كاهش مي دهد.
در حاشيه افتتاحيه اين سمينار كه روز چهارشنبه 5 تير 92 برگزار شد، دكتر گتميري در گفتوگو با شبكه آموزش، فشارخون بالا را بعد از ديابت مهم ترين علت نارسايي كليه دانست و افزود: از نظر آماري حدود 35 درصد نارسايي كليه در اثر ديابت است و متاسفانه بيماري فشار خون كه يك بيماري بدون علامت است در رده بعدي قرار دارد و ممكن است بيماران سال ها مبتلا به فشار خون باشند اما علامتي نبينند.
وي با بيان اينكه ارگان هاي حياتي بدن شامل مغز، قلب، چشم و كليه قطعا تحت تاثير سوء فشار خون بالا قرار ميگيرند گفت: براي اين كه متوجه شويم بيماري فشار خون داريم يا خير، بهترين كار اين است كه فشار خون خود را اندازه گيري كنيم و مطلع شويم كه فشار خون بالا وجود دارد يا نه.
دكتر گتميري در ادامه افزود: توصيه مي شود هر فردي حداقل يكبار فشار خون خود را بررسي كند و اگر فشار خون نداشت حداقل سه سال يكبار آن چك كند اما اگر فشار خون داشت حتما بايد با يك پزشك ارتباط داشته باشد و بسته به شدت و حدت فشار خون، همكاران پزشك عمومي اكثر مواقع فشار خون را به خوبي درمان مي كنند و شايد به صلاحديد پزشك عمومي يا پزشك خانواده ارجاع به پزشك متخصص داخلي، قلب و تخصص هاي ديگر مثل تخصص كليه ممكن است ضروري باشد.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي با اشاره به چند راهكار براي مبتلا نشدن به فشار خون گفت: مهمترين اقدام مصرف حداقلي نمك است. ما مجاز هستيم در شبانه روز حدود 5/5 گرم نمك مصرف كنيم متاسفانه اكثر ما بيشتر از اين مقدار استفاده مي كنيم. ميانگين مصرف نمك در جامعه ما حدود 2 تا 5/2 برابر استاندارد است.
وي افزود: اخيرا اطلاعات جديدتري در خصوص مصرف نمك بدست آمده كه نشان مي دهد نمك زياد با پوكي استخوان و با سنگ هاي كليوي ارتباط دارد و اگر اين مصرف را كم كنيم از چند بيماري از جمله فشار خون در امان هستيم.
اين فوق تخصص بيماري هاي كليه به افرادي كه اضافه وزن دارند اين نويد را داد كه اگر وزن شان را كم كنند فشارخون شان بين 5 تا 7 ميلي متر جيوه كاهش پيدا مي كند.
دكتر گتميري مصرف سبزيجات به اندازه كافي، ترك مصرف سيگار و استفاده از كلسيم از منابع لبنياتي را باعث پايين آمدن فشار خون دانست و گفت: با اين اقدامات ديگر به فشار خون مبتلا نخواهيد شد و يا اينكه اين بيماري به تاخير خواهد افتاد.
وي با اشاره به اينكه با اقدامات يادشده مي توان تا 50 درصد فشار خون را به حالت طبيعي برگردانيم افزود: بنابراين تاكيد ما اين است كه همه يكبار فشار خون خود را چك كنند و بعد اگر فشار خون نداشتند هر سه سال يكبار بررسي كنند. اگر هم مبتلا به فشار خون هستند حتما با نزديك ترين پزشك ارتباط بگيرند و اطلاع دقيق تري كسب كنند.
دكتر گتميري با بيان اينكه در نوع فشار خون تفاوت هاي جزيي وجود دارد گفت: ممكن است خود پزشك به خوبي بتواند آن را درمان كند و با صلاحديد خود در موارد نادر به پزشك متخصص و فوق تخصص ارجاع دهد.
وي با بيان اينكه ما در هواي گرم آب و املاح بدن كه عمده اش سديم و پتاسيم است را از دست مي دهيم افزود: به خصوص الان كه به ايام ماه مبارك رمضان نزديك مي شويم بيماران فشار خوني بايد توجه داشته باشند كه با دفع آب و نمك از بدن ممكن است يك مقدر فشار خون شان افت كند و شايد با كنترل فشار خون بخواهند در مصرف دارو تغييرات كوچك دهند.
خبرنگار: مهدي گلپايگاني
عكس: جمشيد ربيعي
اخبار مرتبط:
ارسال به دوستان