بازدید دانش آموختگان ورودی سال 1336 دانشکده پزشکی از موزه تاریخ پزشکی کشور
در حاشيه مراسم جشن دانش آموختگان ورودي سال 1336 همراه با خانواده هايشان در تاريخ 27 خرداد 1389 از موزه تاريخ علوم پزشكي كشور بازديد كردند.
جمعي از دانش آموختگان ورودي 1336 دانشكده پزشكي كه در تاريخ 27/3/89 در موزه ملي تاريخ علوم پزشكي كشور چهل و ششمين سال فارغ التحصيلي خود را بهمراه دكتر بهادري رييس دفتر دانش آموختگان جشن گرفته بودند از موزه ملي تاريخ علوم پزشكي نيز ديدن كردند.
اين گزارش حاكيست، حاضرين در اين گردهمايي در بخش ديرين شناسي موزه، از جسد يك خانم جوان كه با توجه به شرايط آب و هوايي منطقه موميايي شده و داراي دندانهاي سالمي نيز بوده، ديدن كردند. اين جسد مربوط به 5000 سال پيش و شهر سوخته واقع در زابل مي باشد. همچنين در اين غرفه يك جمجمه متعلق يك دختر 13 ساله كه از نظر ظاهري بزرگتر معمول به نظر مي رسد نيز توجه بازديد كنندگان را جلب كرد. بررسي هاي انجام شده حاكي از آن است كه اين دختر مبتلا به بيماري هيدروسفالي بوده و توسط پزشكان آن زمان تحت جراحي قرار گرفته و علت مرگ وي كه يكسال پس از اين عمل اتفاق افتاده به دليل بيماري وي نبوده است. لازم به توضيح است كه اين جراحي جزء اولين نمونه هاي جراحي در ايران باستان مي باشد.
اين گزارش مي افزايد: دانش آموختگان ورودي سال 1366 دانشكده پزشكي دربخش كتب خطي و اسناد از قديمي ترين نمونه كتاب طب منصوري رازي كه مربوط به 1000 سال پيش بوده بازديد كردند. نسخ ديگر كتاب طب منصوري مربوط به علوم پزشكي دردوره هاي ديگر مي باشد. همچنين ابزار اوليه جراحي كه مربوط به 3000 پيش بوده و در منطقه لرستان كشف شده، از موارد ديگر مورد بازديد دراين بخش بود.
در بخش چشم پزشكي نيز بازديد كنندگان شاهد وسايل كار، مطب، تصاوير و مجلات، مدالها و نشانهاي دريافت شده در كنگره هاي بين المللي متعلق به پروفسور شمس بودند. ايشان و پدرشان از اولين چشم پزشكان ايراني بوده و اين وسايل توسط فرزندان پروفسور شمس 14سال پيش به موزه اهداء شده است.
اين گزارش مي افزايد: در بخش ديگر موزه تاريخ علوم پزشكي كشور، ميهمانان با قديمي ترين داروخانه ايران كه 150 سال پيش از اتريش خريداري شده و متعلق به دكتر نظامي بوده بازديد كردند. اين داروخانه به دكتر اميرهوشنگ نظامي فرزند دكتر نظامي انتقال داده شده و توسط عروس خانواده خانم دكتر شرقي به موزه اهداء شد. همچنين در اين بخش، كليشه هاي مربوط به بروشورهاي داروهاي تهيه شده در آن زمان و سندي كه 60 سال پيش تمامي داروسازان كشور آنرا امضاء كرده بودند توجه بازديدكنندگان را جلب كرد.
در پايان اين بازديد ، گروه حاضر از كتاب الحشايش نوشته قريدوس يوناني ديدن كردند. نسخه اصلي اين كتاب متعلق به قرن اول ميلادي بوده و در قرن 4 و 5 ميلادي به زبان عربي ترجمه شده است. نسخه موجود در اين موزه 500 سال پيش نوشته شده كه نسخه اصل آن در كاخ گلستان موجود مي باشد و نسخه چاپ ديجيتالي آن در موزه جهت علاقمندان موجود مي باشد. همچنين صحافي جلد كتاب از صنايع دستي چرم كشور و از هنرهاي دستي مي باشد.
ارسال به دوستان