سمینار روز جهانی کلیه با عنوان فشار خون و عوامل خطر کلیه برگزار شد

سمينار روز جهاني كليه با عنوان فشار خون و عوامل خطر كليه برگزار شد

سمينار روز جهاني كليه با محوريت فشار خون و عوامل خطر كليه به همت مركز تحقيقات نفرولوژي برگزار شد.

 گالري عكس

در اين سمينار كه پنج شنبه 21 اسفند 93 در تالار امام برگزار شد، دكتر گتميري معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي در سخنانی ضمن تاكيد بر شناخت زودهنگام بيماري هاي كليوي گفت: با توجه به اين كه امروز روز جهاني كليه است بين گروه هاي تخصصي و مردم ارتباط برقرار شده تا توجه همگان به اهميت كليه جلب شود.
دبير علمي سمينار با اشاره به برنامه هاي روز جهاني كليه در دانشگاه گفت: ابتدا ورزش همگاني در پارك لاله با همكاري شهرداري منطقه 6، معاونت بهداشت و درمان نيروي انتظامي، تربيت بدني دانشگاه و با مشاركت گروه هاي ورزش همگاني پارك لاله برگزار و تلاش شد با پلاكاردهاي آموزشي اطلاع رساني لازم صورت گيرد.
وي افزود: سپس در تالار امام دو برنامه موازي شامل 8 سخنراني با موضوعات كليات فشار خون و عوارض كليه، آموزش فشار خون، اثرات نمك برفشارخون و سلامت كليه، درمان هاي غيردارويي فشارخون، چاقي تغذيه و اثرات آن بر كليه و... ارايه مي شود و بيرون تالار نيز ايستگاه سلامت به منظور سنجش فشار خون، قد و وزن و انجام تست هاي مربوط به بيماري كليه و  قندخون برپاست.
دكتر گتميري با اعلام اينكه 6-7 ميليون نفر در ايران دچار آسيب هاي خفيف كليه هستند گفت: با توجه به اينكه آسيب ها

ي خفيف ومتوسط كليه علامتي ندارند اگر اين افراد به موقع از بيماري خود آگاه شوند با اقدامات بسيار ساده مي توانند از پيشرفت بيماري خود جلوگيري كنند.
دبير علمي سمينار تصريح كرد: اگر منتظر علائمي مانند ضعف، كم خوني و رنگ پريدگي باشيم خيلي دير اين بيماري را كشف كرده ايم لذا توصيه مي شود افراد چاق، سيگاري، مبتلا به فشار خون و  ديابت و يا كساني كه بي رويه مسكن مصرف مي كنند مورد آزمايش قرار گيرند. البته با توجه به اينكه مبتلايان به آسيب هاي خفيف كليه شناخته شده نيستند لذا توصيه مي شود همگان نسبت به سلامت كليه خود حساس شوند.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي با بيان اينكه 50-60 هزار نفر در ايران مبتلا به بيماري هاي كليوي پيشرفته هستند افزود: 26 هزار بيمار دياليزي و حدود 25 هزار بيمار پيوند كليوي با مشكلات جدي مواجه اند.
وي افزود: هر بيمار كليوي فقط بابت هفته اي سه بار دياليز سالانه حدود 28 ميليون تومان هزينه بر دولت تحميل مي كند كه اين مبلغ صرف نظر از هزينه هاي بستري و داروهاي مورد نياز اين بيماران است.
دكتر گتميري تصريح كرد: در امريكا هزينه پيوند كليه حدود 110 هزار دلار برآورد مي شود البته اين رقم در ايران با يارانه هاي دولت و نظام بهداشت و درماني متفاوت است اما در مجموع با وجود هزينه اي كه براي اين بيماران مي شود كارآمدي اين افراد كاهش مي يابد.
دكتر گتميري با تاكيد بر اينكه مشكل بيماري كليه مشكل كمي نيست افزود: اگر افراد مبتلا به آسيب خفيف كليه را به موقع شناسايي كنيم با مداخلات ساده مي توانيم از بسياري از هزينه ها و مشكلات ناشي از اين بيماري جلوگيري كنيم.
سپس دكتر لسان پزشكي رييس مركز تحقيقات نفرولوژي و رييس سمينار با اشاره به شعار امسال روز جهاني كل

يه كه تاثير نوشيدن آب در كاهش بيماري هاي كليوي است گفت: در گذشته براي پيشگيري و درمان بيماري سنگ كليه بر مصرف آب تمركز مي شد ولي در سال هاي اخير بر نقش آب در پيشگيري از رشد كيست ها در بيماري هاي مادرزادي كليه و حتي در جلوگيري و كند شدن روند پيشرفت نارسايي مزمن كليوي تاكيد شده است.
وي با تاكيد بر اينكه در نوشيدن آب نيز نبايد افراط كرد و مصرف متعادل آن توصيه مي شود افزود: نارسايي مزمن كليه علاوه بر مشكلاتي كه براي افراد ايجاد مي كند از نظر اقتصادي نيز بار مالي بسياري را به كشور تحميل مي كند.
رييس مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه با اشاره به اهميت برگزاري اين سمينار گفت: نقش آموزش عمومي در پيشگيري از اين بيماري اهميت بسزايي دارد لذا در روز جهاني كليه تلاش شد پل ارتباطي بين مراكز علمي با مردم برقرار شود تا ميزان آگاهي جامعه نسبت به اين بيماري افزايش يابد.
رييس سمينار با بيان اينكه اهميت بيماري كليه و پيشگيري از آن بر كسي پوشيده نيست افزود: نارسايي كليه در بروز بسياري از بيماري ها و در كاهش مرگ و مير ناشي از بيماري هايي كه در راس آن مشكلات قلب و عروقي قرار دارد نقش بسزايي دارد در حقيقت اگر از بروز بيماري هاي كليه پيشگيري شود و در صورت بروز، به موقع درمان كنيم مي توانيم بسياري از مرگ و ميرها را كاهش دهيم.
در ادامه اين سمينار موضوعات كليات فشار خون و عواض كليه، آموزش در فشار خون، اثرات نمك بر فشار خون و سلامت كليه، درمان هاي غير دارويي فشار خون، مانيتورينگ 24 ساعته فشارخون، چاقي، تغذيه و اثرات آن بر كليه، تركيبات گياهي و اثرات آن بر كليه، ورزش و سلامت كليه، Nsaids و كليه مورد بررسي قرار گرفت./ق
خبرنگار: سميرا كرمي
عكس: جمشيد ربيعي  

کلمات کلیدی