دکتر جعفریان: هیچ افتخاری بالاتر از معلمی این دانشگاه نیست حتی ریاست آن
رييس دانشگاه در مراسم تقدير از طلايهداران سلامت، با بيان ضرورتهاي آينده دانشگاه، بر ارتقا كيفيت آموزش و پژوهش و حضور واقعي در عرصه بينالمللي تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي حوزه رياست دانشگاه، در جشن هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه و مراسم تقدير از طلايهداران سلامت كه 12 اسفند 93 در تالار ابنسينا برگزار شد، دكتر جعفريان با ابراز افتخار و خرسندي از اينكه در حضور پيشكستوتان دانشگاه هستيم افزود: هيچ افتخاري بالاتر از معلمي اين دانشگاه نيست حتي رياست آن.
رييس دانشگاه ضمن تبريك هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه، با اشاره به سابقه آموزش عالي مدرن از زمان تأسيس دارالفنون تاكنون گفت: دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران نامي قابلتوجه در آموزش عالي كشور است.
دكتر جعفريان با بيان اينكه، اكنون بر روي شانه سترگ پيشينيان دانشگاه ايستادهايم افزود: بزرگاني از آغاز تأسيس دانشگاه تا كنون در اينجا فعاليت داشتند كه به واقع بزرگ بودند. بزرگي به تعريف ما نيست بزرگي آن چيزي است كه ديگران تأييد ميكنند.
وي افزود: در حال حاضر دانشگاه با اين سابقه ارزشمند و طولاني، حدود 120 گروه آموزشي در 12 دانشكده، 175 بخش آموزشي، بيش از 1600 هيات علمي، 14 قطب علمي، حدود 250 رشته مقطع آموزشي، حدود 15 هزار دانشجوي در حال تحصيل و سالانه حدود 2 هزار دانشجوي ورودي و خروجي دارد.
رييس دانشگاه تصريح كرد: از دو سال گذشته حركت بينالمللي دانشگاه شتاب گرفته به طوري كه در حال حاضر حدود 220 دانشجوي خارجي با تقاضاي مستقيم خود وارد دانشگاه شده و در حال تحصيلاند.
دكتر جعفريان تعداد فارغالتحصيلان دانشگاه در اين 80 سال را 76 هزار تن برشمرد و افزود: از اين تعداد 23 هزار دكتراي عمومي، 9 هزار متخصص باليني، هزار و 600 فوق تخصص و فلوشيپ و حدود 2 هزار دكتراي تخصصي آموزش ديدهاند كه نشان ميدهد اين مجموعه چه حجم قابلتوجهي از آموزش پزشكي كشور را بر عهده دارد.
وي با اشاره به رشد پژوهشي دانشگاه گفت: دانشگاه داراي 90 مركز تحقيقاتي است كه در نوع خود منحصربهفرد بوده و مورد تعجب بازديدكنندگان كشورهاي غربي نيز قرار ميگيرد. اين در حالي است كه اين مراكز تحقيقاتي فقط يك اسم نيستند بلكه محصولات تحقيقاتي توليد ميكنند. همچنين 5 پژوهشكده و يك پژوهشگاه در اين دانشگاه فعاليت دارند.
رييس دانشگاه با تاكيد بر روند افزايشي توليد مقالات پژوهشي دانشگاه گفت: در سال 2000 مجموعه دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران، 60 مقاله در ISI داشتند كه اين رقم در سال 2014 به 2 هزار و 32 مقاله رسيده كه اين نشاندهنده قابليتهاي اين مجموعه است.
وي افزود: در مجموعه وزارت بهداشت و وزارت علوم، حدود 30 درصد توليدات علمي كشور در دانشگاههاي علوم پزشكي صورت مي گيرد كه يك سوم آن مربوط به اين دانشگاه است. در حقيقت دانشگاه علوم پزشكي تهران حدود 8-9 درصد از كل توليدات علمي كشور را بر عهده دارد و اين مرهون زحمات بزرگاني است كه در دانشگاه خدمت مي كنند.
دكتر جعفريان با بيان اينكه در حال حاضر بيش از 3 هزار طرح تحقيقاتي فعال در دانشگاه وجود دارد كه اين تعداد در كشور منحصربهفرد است افزود: دانشگاه علوم پزشكي تهران 12 سال پياپي است كه در جشنواره رازي رتبه اول را از آن خود ميكند.
رييس دانشگاه، جايگاه دانشگاه در پايگاه رتبهبندي سايماگو را در رتبه 348 خواند و افزود: توجه داشته باشيد كه ما دانشگاه علوم پزشكي هستيم و با دانشگاههاي جامع كه همه رشتهها را دربر ميگيرند رقابت ميكنيم به اين ترتيب اگر مجموعه دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران باهم رتبهبندي شوند احتمال اينكه در 200 رتبه اول قرار بگيريم بسيار زياد است.
وي افزود: در رتبهبنديهاي بينالمللي، دانشگاهي كه فقط رشتههاي علوم پزشكي را ارائه دهد يك دانشگاه جامع تلقي نميشود اما با اين وجود دانشگاه علوم پزشكي تهران توانسته در رتبه 348 قرار گيرد.
دكتر جعفريان با اشاره به جايگاه قابلتوجه دانشگاه در كشور و منطقه گفت: صرفنظر از دانشگاه آزاد كه مجموعه آن يك دانشگاه شناخته ميشود، در بين دانشگاههاي وزارت علوم و بهداشت، اين دانشگاه رتبه دوم بعد از دانشگاه تهران را دارد و در مجموعه دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در رتبه اول است. در منطقه نيز جايگاه دانشگاه در رتبه ششم قرار دارد كه اين موقعيت نيز قابل توجه است.
رييس دانشگاه از ارتقا H-index دانشگاه خبر داد و گفت: H-index از معيارهاي كيفيت پژوهشي است كه در آخرين گزارشها امتياز دانشگاه در اين شاخص به 95 رسيده است.
وي با بيان گستره خدمات بهداشتي و درماني دانشگاه گفت: اين دانشگاه با سه شبكه بهداشتي 2 ميليون 700 هزار نفر از جمعيت تهران را تحت پوشش خود قرار داده است.
دكتر جعفريان تصريح كرد: 4 هزار تخت در 16 بيمارستان دانشگاه داراي ضريب اشغال 90 درصد است به اين معني كه همه بيمارستانهاي دانشگاه هميشه مملو از بيمار است. البته تراكم در بخش دولتي بعد از اجراي طرح تحول سلامت افزايشيافته ولي يكي از دلايل مراجعه مردم به محيطهاي درماني دانشگاه اعتمادي است كه آنان به اين مجموعهدارند.
رييس دانشگاه با اشاره به ارائه درمانهاي پيشرفته در دانشگاه گفت: اين دانشگاه با بيشترين پيوند اعضا در كشور رتبه اول را دارد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به موفقيتهاي مدل مديريتي دانشگاه اشاره كرد و افزود: در زمينه حسابداري تعهدي اولين دانشگاهي كه اين نظام را اجرا و مستقر كرد دانشگاه علوم پزشكي تهران بود. همچنين در زمينه مديريت منابع نيز همه بدهيهاي پرسنلي را صفر كرديم.
دكتر جعفريان با تاكيد بر ضرورتهاي آينده دانشگاه گفت: بايد در كيفيت آموزش و پژوهش نيز حرف اول را بزنيم. از نظر افزايش كمي اين امر محقق شده است ولي براي در صدر ماندن بايد كيفيت آموزش و پژوهش نيز ارتقا يابد.
وي حفظ ارتقا كيفي دانشگاه را دشوار خواند و افزود: براي اينكه كيفيت را حفظ كنيم بايد به دانشگاه بينالمللي واقعي تبديل شويم و خود را در معرض رقابت با دانشگاههاي پيشتاز بينالمللي قرار دهيم همچنين با معيارهاي بينالمللي ارزيابيشده و با اين معيارها اعتبارسنجي شويم. علاوه بر اين تبادل استاد و دانشجو را افزايش داده و در مجامع بينالمللي شركت كنيم.
رييس دانشگاه با تاكيد بر اينكه بايد كاري كنيم مدرك دانشگاه به عنوان دانشگاه معتبر و شناختهشده بينالمللي مورد تأييد قرار گيرد افزود: اين امر محقق نميشود مگر آنكه حضور واقعي در عرصه بينالمللي داشته باشيم و اين برنامهاي است كه به طور جدي در هيات رييسه دانشگاه دنبال ميشود.
دكتر جعفريان در پايان سخنان خود ضمن عرض ارادت و ادب به همه بزرگاني كه سالها در اين دانشگاه خدمت كردند افزود: بسياري از كساني كه دستمان را گرفتند و از پلههاي كلاس بالا بردند و در بيمارستان بالاي سرمان بودند اكنون در بينمان نيستند. كساني هم كه هستند ممكن است گمنام بوده و مشكلاتي داشته باشند كه ما از آن بيخبريم بايد همه بزرگاني كه براي بقا، ارتقا و حفظ جايگاه دانشگاه از همه چيز خود منجمله سلامتيشان گذشتند قدر بدانيم.
ارسال به دوستان