پروفسور مریم رزاقی آذر دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی تهران، موفق به کسب جایزه برترین پزشک غدد اطفال در جهان شد

پروفسور «مریم رزاقی آذر» از میان یک هزار و ۲۰۰ پزشک غدد کودک از ۹۱ کشور دنیا که عضو انجمن پزشکان غدد هستند به عنوان برترین پزشک دنیا در این تخصص برگزیده شد. این انتخاب توسط انجمن جهانی پزشکان غدد انجام شد و نام ایران در شهر لاهه کشور هلند بر سر زبان‌ها افتاد.

دکتر مریم رزاقی آذر، متخصص غدد و متابولیسم کودکان و دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران،در همایش انجمن پزشکان غدد جهان که در شهر لاهه هلند با حضور بهترین متخصصین غدد جهان برگزار شد، جایزه بهترین پزشک غدد اطفال جهان را کسب کرد.
وی در گفت و گویی با برنامه بدون تعارف اخبار بیست و سی شبکه دو سیما گفت: از اینکه توانستم برای کشورم افتخار بیافرینم بسیار خوشحالم. در این همایش به عنوان یک زن و پزشک محجبه بر خود بالیدم که دوباره نام  ایران بر سر زبان ها افتاد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد دفاع از نام خلیج فارس در کنفرانسی در دبی تصریح کرد: در کنفرانسی که در دبی با اسپانسری شرکت‌های فرانسوی و چینی برگزار شد، با دو مقاله در مورد سن بلوغ که مبتنی بر مدت‌ها تحقیقاتم بود شرکت کردم. پس از آنکه محققانی از کشورهای مختلف به ارائه مطالب خود پرداختند خانمی از دبی هنگام ارائه مقاله مکرر در ارائه و اسلایدهایش از عبارت   Arabian Gulf استفاده می‌کرد. از این موضوع بسیار ناراحت شدم و پس از آنکه مقاله اولم را ارائه دادم به انگلیسی شروع به دفاع از نام خلیج فارس کردم.
دکتر رزاقی آذر ادامه داد: تاکید کردم خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده و تا ابد هم خلیج فارس خواهد ماند.این باعث شد بسیاری از حضار در سالن کنفرانس من را تشویق کنند اما زمانی که هنگام ارائه مقاله دومم شد مسئولان کنفرانس گفتند شما مسئله را سیاسی کردید لذا باید عذرخواهی کنید. زمانی که در جایگاه قرار گرفتم گفتم هر آنچه در مورد خلیج فارس گفتم حقیقت و درست بود که بسیاری از اماراتی‌ها از این حرف من ناراحت شدند و سالن را ترک کردند. میکروفن من را خاموش و اجازه ارائه مقاله دوم را هم به من ندادند.
وی در پایان با بیان اینکه با این رتبه علمی تابعیت هیچ کشوری جز ایران را ندارم خاطر نشان کرد: از همان دوران کودکی ارق بسیاری به کشورم داشته و دارم و ایران را تنها وطن خود می دانم و تابعیت هیچ کشوری را ندارم. اعتقاد دارم داشتن وطن و ریشه نعمت بزرگی است که یک انسان از آن برخوردار است.

پیشینه ای از دکتر مریم رزاقی آذر
دکتر مریم رزاقی آذر در سال ۱۳۲۷ در تهران به دنیا آمد و پس از اخذ دیپلم  در رشته پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل کرد و در سال ۱۳۴۶ فارغ التحصیل شد. پس از پایان یافتن تحصیلات خود در سال ۱۳۵۱، دو سال به عنوان پزشک عمومی در منطقه‌های محروم کشور ایران خدمتگزاری کرد. پس از آن در سال ۱۳۵۳ دوره‌های تخصص غدد و متابولیسم کودکان را سپری کرد و در سال ۱۳۵۷ با درجه تخصص از دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرک عالیه خود را دریافت کرد. وی در سال ۱۳۶۲ به مقام دانشیاری و در سال ۱۳۷۲ به درجه استادی دست یافت.
دکتر مریم رزاقی آذر در طی دوران پزشکی خود تحقیق‌های بسیاری در عرصه بیماری‌های غدد و متابولیسم بچه‌ها صورت داده است. ایشان در سال ۱۳۶۲ نخستین مورد بیماری ناصر apparent mineralocrticoid excess را در کشور ایران شناسایی کرد. این بیماری در آن دوران فقط در هفت مورد در جهان مشاهده شده بود. وی با انجام دادن تحقیق‌های بسیار، ژن مسئول این بیماری را تشخیص داد و به این صورت زمینه درمان این بیماری در جهان ایجاد شد.
دکتر مریم رزاقی آذر در عرصه تدریس پزشکی فعالیت های بسیاری داشته که می توان به آموزش بیش از ۱۰۰ دانشجوی دکتری و فوق تخصص در عرصه غدد و متابولیسم کودکان اشاره کرد. ایشان یکی از اعضای هیئت تحریریه چند مجله پزشکی است.
وی به خاطر خدمت رسانی خود در عرصه پزشکی در سال ۱۳۹۴ به عنوان پزشک به یاد ماندنی در کشور ایران برگزیده شد.
دکتر رزاقی آذر در  مدت فعالیت های خود جایزه‌های مختلفی  منجمله استاد نمونه، بهترین متخصص زن کشور و پژوهشگر برتر استان تهران کسب کرد. همچنین نخستین دانشمند غیراروپایی بود که وارد انجمن اروپایی غدد شد و مطالب علمی‌ را ارائه کرد.

منبع: سایت سیمای جمهوری اسلامی ایران ، سایت شبانه ، سایت جهان نیوز

کلمات کلیدی
فریبا  مقدم
خبرنگار

فریبا مقدم

فیلم ها

1 نظر برای این مطلب وجود دارد

زهرافضائلی

زهرافضائلی

02/08/07 - 21:23

برای خانم دکتر آرزوی سلامتی و عاقبت بخیر ی،میکنم،

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

02/10/06 - 10:47

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *