هفتمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت
دانشگاه علوم پزشکی تهران با کسب رتبه دوم کشوری در جوانی جمعیت الگوی سایر دانشگاههاست
در هفتمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت، مسئولان کمیتههای تخصصی، اقدامات انجام شده را در راستای تحقق برنامههای جوانی جمعیت و «افزایش فرزندآوری» اعلام کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست 6 آذر 1401 قرارگاه جوانی جمعیت که با حضور مسئولان کمیتههای مربوطه در سالن شورای حکیم برگزار شد، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با خیرمقدم به دکتر منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: جمعیت یک سرمایه بزرگ برای کشور است. اگر کشوری بالای هفتاد میلیون جمعیت داشته باشد اقتصاد آن رونق میگیرد؛ جمعیت، موتور حرکت اقتصادی است و ایجاد امنیت میکند.
وی با بیان اینکه کشورهایی از هجمه دشمنان در امان میمانند که جمعیت کافی داشته باشند گفت: ان شاء الله با برنامهریزی درست و اصولی و با پیشنهادهایی که در نشست قرارگاه جوانی جمعیت همکاران پیگیری میکنند، بتوانیم این مهم را به سرانجام برسانیم.
دکتر قناعتی با تبریک کسب رتبه دوم دانشگاه در زمینه اقدامات جوانی جمعیت از زحمات تلاشگران این عرصه قدردانی کرد.
دکتر علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از فعالیتهای سازنده قرارگاه جوانی و جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ گفت: مجلس شورای اسلامی این اقدام سازنده دانشگاه را ارج مینهد و امیدواریم موفقیتهای بیشتری را در این زمینه کسب کنید.
وی ادامه داد: باید دانشگاه فعالیتهایی که در قرارگاه جوانی جمعیت انجام میشود را بهصورت آماری در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار دهد که باعث تشویق سایرین در زمینه «فرزند آوری و افزایش جمعیت» شود.
دکتر منادی با بیان اینکه برای ما مهم است که شمار نخبگان افزایش یابد؛ تصریح کرد: متأسفانه در کشور ما نخبگان فرهنگ فرزند کمتر زندگی بهتر را دارند در حالی که نخبه باید فرزند بیشتری داشته باشد، چرا که آموزش بچه با گروه همسالان صورت میگیرد نه با معلم، پدر و مادر.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قانون جهش تولید شرکتهای دانشبنیان را تهیه و تدوین کردیم که 8 هزار شرکت موجود را به 20 هزار شرکت نزدیک خواهد کرد.
دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به موفقیت دانشگاه در زمینه جوانی جمعیت؛ گفت: در رتبهبندی وزارت بهداشت، رتبه دوم کشوری کل دانشگاههای علوم پزشکی، به دانشگاه علوم پزشکی تهران تعلق گرفت که موفقیت بزرگی محسوب میشود.
وی افزود: این موفقیت نشان میدهد که همه ارکان دانشگاه موضوع «جوانی و صیانت از جمعیت» را جدی گرفتهاند و در معاونتهای مختلف پویایی به وجود آمده است.
دکتر اولیایی منش تصریح کرد: در قرارگاه جوانی جمعیت کمیتههای مختلفی تشکیل شده است که در یک راستا و بهصورت گسترده همه کمیتهها مشغول ارائه خدمت هستند و قوانین را در جهت تسهیل و کمک به ازدواج و فرزند آوری در دوره بارداری و پرورش فرزند مصوب و ابلاغ کنند. امیدوارم حاصل این تحرک موجب تشویق دختران و پسران در تشکیل خانواده و فرزند آوری شود.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه پنجره جمعیتی کشور بین پنج تا هفت سال آینده بسته میشود خاطرنشان کرد: اگر شرایط را فراهم کنیم افراد جوان، حتماً به فرزند آوری روی میآورند. داشتن فرزند ارزش است، باید مسئولان شرایط را مهیا کنند چرا که پنجره جمعیتی کشور بین پنج تا هفت سال آینده بسته میشود و باید بهگونهای برنامهریزی کنیم که دچار پیری جمعیت نشویم.
وی تأکید کرد: در کمیتههای تخصصی مواردی همچون خوابگاه، مرخصیها، اقدامات و فرآیندهای آموزشی، فرهنگی، سلامت بارداری، بیمه زوجهای نابارور و ... مطرح شده که امید داریم نتیجه این کمیتهها منجربه رشد بهتر جمعیت کشور شود.
منبع خبر: سایت دانشگاه علوم پزشکی تهران
نظر دهید