استاد دکتر حسین حکمت دانش آموخته پیشکسوت دانشگاه و پدر علم آناتومی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت
استاد دکتر حسین حکمت دانش آموخته سال 1324 دانشکده پزشکی و پدر علم آناتومی و عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشکی، چهاردهم بهمن ماه دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت .
پیکر مطهر این استاد فرهیخته روز چهاشنبه مورخ 16/11/92 در زیر بارش برف در میان جمع کثیری از دانشگاهیان و دوستداران و خانواده ایشان تشییع شد.
دکتر بهادری استاد پیشکسوت و رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم تشییع پیکر این استاد فرهیخته، پروفسور حکمت را اسطوره ای بی بدیل در خدمات پزشکی علوم پایه و بالینی عنوان کرد و اظهار داشت: استاد حکمت فردی وقت شناس، متدین، معتقد و علاقمند به حرفه خویش بود و خدمات فراموش نشدنی را در عرصه پزشکی از خود به جا گذاشت. وی خاطرنشان کرد: پروفسور حکمت تمام طول عمر خود را صرف خدمت و آموزش و آموختن کرد و همیشه نمونه یک انسان پاکدامن و با تقوا بود.
دفترارتباط با دانش آموختگان، درگذشت این استاد پیشکسوت که بیش از هفت دهه از عمر پربرکت خود را در خدمت آموزش ، پژوهش ، درمان و تربیت دانشجویان و اساتید دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و تبریز سپری کرده است را به جامعه پزشکی تسلیت می گوییم و برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل آرزومندیم.
لازم به ذکر است که در خاتمه مراسم مذکور، سالن تشریح بخش آناتومی دانشکده پزشکی شهیدبهشتی به یاد این استاد ارجمند به نام پروفسور حسین حکمت مزین شد و پیکر پاک ایشان رهسپار بهشت زهرا شد تا برای همیشه در قطعه مشاهیر آرام گیرد.
روحش شاد و قرین رحمت الهی
دکتر حسین حکمت در مهر سال 1300 در شهرستان تبریز به دنیا آمد. درسال 1318 در دانشکده های فنی و پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد. رشتۀ پزشکی را برای ادامۀ تحصیل برگزید و در سال 1324 از دانشکده پزشکی فارغ التحصیل شد.
مدتی در بهداری ملایر و بیمارستان بوعلی تبریز مشغول به کار بود تا آنکه تدریس آناتومی دانشگاه را به عهده گرفت.
از سال 1332به استادیاری، سال 1335 به دانشیاری و سال 1337 به استادی بخش آناتومی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد.
از سال 1333 در کنار خدمات دانشگاهی، دربیمارستان دادگستری، مشغول به کار شد، و نخست به سمت جراح و سپس به عنوان ریاست بیمارستان به مدت 20 سال خدمت کرد؛ در سال های 35 تا 38 به فرانسه رفت و در زمینۀ تخصص آناتومی و جراحی به مطالعه پرداخت که نتیجۀ کار وی اهمیت جهانی داشت.
اگر چه دکتر حکمت در سال 1355 از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران بازنشسته شد ولی هرگز از فعالیت دانشگاهی دست نکشید. پس از بازنشستگی، به عنوان استاد رشتۀ آناتومی در دانشگاه ملی سابق (شهید بهشتی) به تدریس پرداخت و در حال حاضر، عضو شورای تخصصی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی؛ عضو هیئت ممیزۀ مرکزی وزارت متبوع، عضو شورای منتخب دانشکدۀ پزشکی، عضو شورای آموزشی کمیتۀ تخصصی علوم پایه، عضو هیئت ممیزۀ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران و عضو هیئت امناء دانشگاه، عضو گروه ممتحنۀ بورد تخصصی، عضو انجمن های جراحی قلب وعروق، و جراحی عمومی و آناتومی پاریس است.
دکتر حکمت در سال های 1349 ، 1351، 1359، بطور منظم در کنفرانس های بین المللی آناتومی چین، لندن، پاریس و لنینگراد (در شوروی سابق) شرکت کرده و از سال 1362 تا کنون، هر ساله بطور منظم در سمینارها و کنفرانس های داخلی و خارجی آناتومی و نورو آناتومی و نورو پلاستی شرکت می کند.
از آثار قلمی ایشان، علاوه بر کتاب استخوان شناسی دکتری، می توان از مقالات زیر نام برد:
1. شرائین غیر طبیعی کلیوی و آمار آن در ایران.
2. تاریخچه آناتومی و جایگاه آناتومی در پزشکی امروز.
ارسال به دوستان