اولین جلسه دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 92 تشکیل شد

اولین جلسه دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 92 تشکیل شد

اولین جلسه دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 92 در تاریخ 10/2/92 و با حضور دکتر بهادری رئیس این دفتر و مسئولین دفاتر ارتباط با دانش آموختگان بیمارستانها و دانشکده های تابعه تشکیل شد.

 گالری عکس 

در ابتدای این جلسه دکتر بهادری ضمن تبریک سال نو و میلاد با سعادت حضرت زهرا(س) به طرح مسئله انفکاک دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران پرداخت و تاکید کرد: دفتر ارتباط با دانش آموختگان نباید در این موج حل شود بلکه باید روی این موج سوار شود. وی همچنین با تاکید بر این موضوع که اتفاق پیش رو نه تنها کار علمی نیست بلکه یک کار سیاسی است که به ضرور علم و آموزش تمام خواهد شد از شرکت نادرست بعضی از اعضای هیئت علمی در جریاناتی که سیاسی ابراز تاسف کرد و افزود، وظیفه هریک از اعضای هیئت علمی این است که ابتدا این مسئله را قبول و سپس برای حل آن به نحو صحیح اقدام نمایند. در چنین شرایطی وظیفه دفتر ارتباط با دانش آموختگان بیشتر است چرا که می تواند از دانش آموختگان دانشگاه در جهت حفظ و ارتقای جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران کمک بگیرد. این دفتر تنها جایی است که می تواند از دانش آموختگان به نفع دانشگاه برای رفع این مشکل استفاده نماید.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه در ادامه یادآور شد: هیچ شکی نیست که دانشگاه علوم پزشکی تهران که در بین دانشگاه های ایران و حتی دانشگاه های منطقه موقعیت خاص و ویژه ای دارد همیشه دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و همیشه هم باقی خواهد ماند. دانشگاهی که مادر سایر دانشگاه های علوم پزشکی است، اما نه مادر پیر فرسوده بلکه مادری فعال و پویا و پیشرو در حوزه سلامت کشور. وی خاطر نشان کرد، باید لطمه ای که به دانشگاه وارد شده را هر چه سریعتر جبران کنیم و از این لحاظ وظیفه دفتر ارتباط با دانش آموختگان بیش از گذشته است که با برقراری ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه در داخل و خارج از کشور در این خصوص اقداماتی را در این جهت انجام دهد.
استاد پیشکسوت دانشگاه با اشاره به بی تفاوتی بعضی از افراد در جریانات ادغام و انتزاع دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران اظهار داشت طبق مصوبه کمیته هفت نفره کلیه امور آموزشی، پژوهشی و دانشجویی تا تاریخ 31/4/92 بر عهده دانشگاه علوم پزشکی تهران خواهد بود ولی آنچه که به نظر می رسد این است که در پی این اتفاقات روند آموزش دانشگاه ممکن است دچار آسیب شود و امیدوارم که مدیران اجرایی که در گیر امر تفکیک هستند بتوانند با آسیب های کمتری این روند را انجام دهند.
وی یکی از برنامه های مهم دفتر را که در پی  امر انتزاع به تعویق افتاده است، برگزاری جشن یکپارچه دانش آموختگان عنوان کرد و افزود: در ابتدای امر انجام این انتزاع به نظر کوچک می آمد ولی پس از گذشت مدتی متوجه گستردگی ابعاد این اتفاق شده اند به غیر دانشجویان، در نظرات کارکنان و اعضای هیئت علمی اظهارنظرهای مختلفی دیده می شود و لذا از این شرایط نمی توان نتیجه گیری درستی برای اجرای این جشن دانش آموختگان گرفت.
دکتر بهادری در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرد، در حال حاضر در شرایط مناسبی برای تصمیم گیری در خصوص جشن یکپارچه نیستیم و به ناچار باید منتظر باشیم تا ببینیم شرایط دانشگاه چگونه خواهد شد بنابراین زمان دقیقی برای اجرای جشن نمی توانیم پیشنهاد دهیم لذا تا مشخص شدن وضعیت دانشگاه ها پس از 31 تیر ماه، اعضای دفتر ارتباط با دانش آموختگان در جلسه ای در خصوص زمان و نحوه برگزاری دومین جشن یکپارچه تصمیمات لازم را خواهند گرفت. در خاتمه وی  از حاضرین خواست تا ضمن بیان وضعیت دانشکده خود نظراتشان را در خصوص برگزاری این جشن بیان نمایند.
در ادامه این جلسه دکتر مصفا مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده دندانپزشکی گزارش کوتاهی از عملکرد دانشکده دندانپزشکی ارایه کرد و افزود به دلیل عدم وجود دانشکده مشابه در دانشگاه ایران مشکل جدی در این خصوص ندارند.
دکتر اخوان مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده بهداشت نیز در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از تجدید دیدار اعضای این گروه اظهار داشت که دانشکده بهداشت طی دو سال نیم تلاش در جهت ادغام کامل دو دانشکده داشت به طوری که در روز قبل از این اتفاق نیز جلسه ای به منظور نهایی سازی ادغام در دانشکده برگزار شد اما آنچه در حال حاضر با آن روبر هستیم این است که با توجه به گذشت این مدت بازگردان همه چیز به شرایط اول خیلی سخت و بدتر از مرحله ادغام خواهد بود.
وی  با اشاره به جریاناتی که در امر انتزاع رخ داده است اظهار داشت: در حال حاضر روند انتزاع کندتر از گذشته انجام می شود و همه منتظر نظر نهایی هستند تا بتوانند تصمیم درست و مناسبی مطابق شرایط موجود بگیرند. اما مهمترین مطلب این است که دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه مادر بوده و هست و احترام آن واجب است و از دیگران هم انتظار داریم احترام آنرا حفظ نمایند درست است که اکنون مورد بی مهری قرار گرفته ولی فراموش نکنیم که دانشگاه تهران همیشه دانشگاه تهران است.
دکتر اخوان در ادامه سخنان خود تعویق زمان برگزاری جشن را با توجه به شرایط فعلی مناسب دانست و تاکید کرد تا تعیین وضعیت دانشگاه از سوی قانون گزاران کشور بهتر است که این مراسم به تعویق بیفتد.
خانم واثق مسئول پیشین دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده پرستاری و مامایی نیز اظهار داشت که در ابتدا،  اینکه این انتزاع انجام پذیرد و اینکه چگونه انجام بشود مشخص نبود و مسئولین دانشکده هم در بلاتکلیفی هستند با توجه به این مسئله که ادغام در دانشکده پرستاری با رضایت اکثریت اعضای دانشکده به طور 100 درصد صورت گرفته است، علاوه بر دانشجویان، اکثر کارکنان و اعضای هیئت علمی نیز تمایلی به این انتزاع ندارند اما همه منتظر اعلام نظر نهایی هستند. دانش آموختگان نیز در سردگمی هستند و نمی دانند که سرنوشت این جشن چگونه خواهد شد خصوصا دانش آموختگان دانشگاه ایران دغدعه این دارند که نمی دانند در این جشن می توانند شرکت داشته باشند یا نه ؟
خانم راستی مسئول جدید دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده پرستاری و مامایی نیز با اشاره به عدم انتشار نتایج نظر سنجی صورت گرفته درخصوص انتزاع گفت: طبق نظر معاون محترم آموزشی دانشگاه این انتزاع چنانچه قانونی باشد نظر سنجی دانشجویان ضرورت پیدا خواهد کرد در صورتی که بعضی از مراجع قانونی رای بر غیرقانونی بودن آن داده اند دیگر نیازی به نظر سنجی نیست. در هر حال دانشکده پرستاری و مامایی برای حفط وضعیت موجود اعلام آمادگی کرده است.
خانم راستی در ادامه با اشاره به این که بسیاری از تصمیمات قائم به فرد است افزود: در دانشکده پرستاری روند اجرای انتزاع به بعد از تیرماه موکول شده است و برگزاری جشن یکپارچه نیز تا زمان تثبیت وضعیت به تعویق بیفتد بهتر است چراکه دانشجویان نیز انگیزه کمتری برای شرکت در این جشن دارند خصوصا این که نگران تبعیض بین دانش آموختگان هستند و اگر جشن یکپارچه در این شرایط برگزار شود آشفتگی ها بیشتر می شود و دانشجوها بیشتر از هم دور می شوند.با این وجود دانشکده پرستاری نظر بر این دارد در صورت تعیین وضعیت نهایی این جشن را فقط برای دانش آموختگان تهرانی برگزار نماید.
در ادامه دکتر جمشیدی مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی گفت: فکر می کنم من تنها عضو ایرانی در دفتر ارتباط با دانش آموختگان هستم و شرایط دانشکده در شرایط پس از انتزاع متفاوت تر از دیگر دانشکده هاست چرا که برای 3 سال دانش آموختگان ما مدرک دانشگاه تهران را دریافته اند ولی عملا دانشگاه تهران دانشکده مدیریت ندارد که امور مربوط به آنان توسط دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده انجام پذیرد بنابر این دانش آموختگان ما بسیار نگران این هستند که پس از این انتزاع بدون حامی بمانند، در خصوص شرکت دانش آموختگان در جشن یکپارچه نیز اکثر فارغ التحصیلان امسال ما مدرک دانشگاه علوم پزشکی تهران را می گیرند و طبیعتاً در این جشن می توانند شرکت کنند اما با توجه به این که دانشکده ما متعلق به دانشگاه علوم پزشکی ایران است وضعیت مشخص نیست.
 وی همچنین ضمن یادآوری براینکه خود دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران است، این دانشگاه را محترم و عزیز دانست و خواستار شرکت در کانون ها و جشن های دفتر شد.
دکتر منصف مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده داروسازی نیز گفت: دانشکده داروسازی در دو مسئله ادغام و انتزاع فارغ البال بود و از این نظر دانشکده با مشکل خاصی روبرو نیست. وی همچنین ضمن اظهار امیدواری از این که تا پایان تیرماه تکلیف دو دانشگاه حل شود، گفت: مسئولین دانشگاه باید در برگزاری جشن ما را راهنمایی کنند و برای ما مشخص شود که واقعاً چه کسانی واجد شرایط شرکت در این جشن هستند. چرا که هماهنگی قبل از برگزاری جشن برای اعضای این تیم بسیار اهمیت دارد علاوه براینکه در بحث بودجه هم محدودیت هایی را هم خواهیم داشت.
در ادامه این جلسه دکتر پورمند مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان و رئیس دوره شبانه دانشگاه گفت: ابتدا مسئله جدایی دانشگاه ها کوچک شمرده شد اما اکنون عظمت این کار مشخص شده است. وی همچنین از این که تغییرات و شرایط پیش آمده ممکن است تا چند سال آینده فضای آموزشی و تربیتی دانشجویان را تحت تأثیر قرار دهد اظهار نگرانی کرد. 
دکتر دشتی مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده پیراپزشکی گفت: پس از ادغام دانشکده پیراپزشکی کاملا به پردیس همت منتقل شد با توجه به سختی شرایط اولیه اما همه آن شرایط را پذیرفته و سعی در تطبیق خود با شرایط داشتند اما در حال حاضر جو مناسبی در دانشکده حاکم نیست و ما نمی دانیم که تکلیف مان چیست باتوجه به این که در پردیس پورسینا فضایی برای استقرار نداریم اما تمایل داریم که به پردیس پورسینا بازگردیم. دانشجویان نیز دوست در دانشگاه تهران باقی بمانند ولی مشکل نبود فضای مناسب مشکل بزرگی است که نمی دانیم چگونه برطرف خواهد شد.
زاهدی رئیس امور اداری دفترارتباط با دانش آموختگان در ادامه این جلسه از ایجاد سایتهای زیرمجموعه مربوط به دانشکده ها و کانون های دانش آموختگان دانشگاه خبر داد و افزود، در حال حاضرعلاوه دانشکده ها،  شرایط برای تحویل سایت های کانون ها نیز فراهم شده است. وی همچنین از مسئولین دفاتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده ها خواست تا ضمن معرفی نماینده برای دریافت آموزش های لازم و دسترسی های مربوطه هر چه سریعتر اقدام نموده و در بین دانش آموختگان دانشکده خود نیز اطلاع رسانی نمایند تا در صورت تمایل برای دریافت سایت مربوطه به این دفتر مراجعه نمایند. 
رئیس امور دفتر ارتباط با دانش آموختگان  در ادامه سخنان خود درخصوص دومین جشن یکپارچه گفت: با وجود مسائل پیش آمده پس از جدایی دو دانشگاه بیش از 1500 دانش آموخته در سایت ثبت نام کرده اند که به وسیله ایمیل و ارسال پیام کوتاه، اخبار و اطلاعات مربوط به این جشن به آنان اطلاع رسانی می شود ولی آنچه که به نظر می رسد این است که علاوه بر انتزاع دو دانشگاه، به تعویق انداختن جشن نیز به تاریخ دیگر قطعاً داوطلبان این جشن را کاهش خواهد داد ضمن اینکه در صورت عدم تثبیت شرایط تا شهریور ممکن است برگزاری این جشن دستخوش تغییرات دیگری هم شود.
دکتر سید احمدیان دبیر دفتر نیز در جمع بندی نظرات همکاران اظهار داشت، دفتر ارتباط با دانش آموختگان همچنان فعالیت های خود را انجام می دهد اما تا مشخص شدن وضعیت ادغام و یا جدایی این دو دانشگاه جشنی برگزار نخواهیم کرد. 
وی در ادامه تاکید کرد : وضعیت ناپایدار فعلی زمان مناسبی برای تصمیم گیری نیست و تنها در صورت تثبیت شراایط است که می توان پیش بینی کرد که جشن یکپارچه برگزار بشود یا نشود و اینکه در این جشن دانش آموختگان دو دانشگاه شرکت داشته باشند یا نه. 
دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان  در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به برگزاری گردهمایی دانش آموختگان  ورودی سالهای 67 و 64 پزشکی در تاریخ 19 و 20 اردیبهشت در دفتر ارتباط با دانش آموختگان از همکاران خواست تا در صورت تمایل دانش آموختگان آن دانشکده برای برگزاری گردهمایی برنامه های خود را به این دفتر اعلام نمایند.
این گزارش حاکیست در پایان مراسم دکتر بهادری با اشاره به این که خانم واثق از پایه گذاران اولیه دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشکده پرستاری هستند و از روز اول حضور فعال در دفترمرکزی داشتند، به پاس تقدیر از زحمات ایشان و به رسم یادبود لوح سپاسی را به خانم واثق اهدا کرد. همچنین از طرف همکاران دفتر ارتباط با دانش آموختگان لوح و هدیه ای به مناسبت روز استاد به دکتر بهادری تقدیم شد.
 
کلمات کلیدی