اولین نشست هم اندیشی اساتید پیشکسوت در خانه استاد مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
اولین هم اندیشی با اساتید پیشکسوت مجتمع بیمارستانی امام خمینی با حضور جمعی از مسولین محتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)در خانه استاد این مجتمع تشکیل شد.
دراین جلسه که با حضور تعدادی از استادان پیشکسوت مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) روز چهارشنبه سوم مردادماه 97 در خانه استاد این مجتمع برگزار شد ابتدا دکتر رئیس کرمی معاون امور دانشگاهی مجتمع ضمن خیر مقدم به استادان حاضر در جلسه گفت: باین جلسه اولین رسمی با استادان پیشکسوت است که دنبال افتتاح خانه استاد یک ماه قبل در مجتمع بیمارستانی امام برگزار می شود. اساس تشکیل این جلسه استفاده از نظرات و تجربیات ارزشمند استادانی است که تمایل به ارتباط با این مجتمع را دارند و بدنبال این هستیم که با استفاده از نظرات شما عزیزان این ارتباط را با همه اساتید برقرار و حفظ نمائیم.
وی حضور استادان پیشکسوت را در دانشگاه و مجتمع ارزشمند عنوان کرد و افزود: امیدواریم که این حضور تداوم داشته و باعث آغاز حرکتهای ملی برای بهبود وضعیت بیمارستان باشد.
در ادامه دکتر جعفریان رئیس سابق دانشگاه و رئیس بخش جراحی کبد بیمارستان امام خمینی در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از حضور تعدادی از استادان پیشکشوت در این جلسه گفت: امیدوارم این جلسه فتح بابی باشد برای اینکه به صورت یک برنامه مدون در خدمت همکاران پیشکسوت باشیم و نتیجه این حضور دوباره استادان در مجتمع، به ارتقای دانشگاه منجر شود.
وی یادآور شد، یکی از ویژگی های دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در این سی و چند سال گذشته تعلق خاطر تمام کسانی است که در این مجموعه تحصیل و یا خدمت کرده اند و هر خبری که حکایت از ارتقای آن داشته باشد باعث خوشحالی بوده و یک لذت درونی برای هر کدام از ما به همراه دارد که همین موضوع بهانه برگزاری چنین نشست هایی را به ما داده است و امروز نیز اولین جلسه ای است که در خدمت بزرگوارانی هستیم که سابقه ی طولانی هم در زمینه ی آموزش، پژوهش و درمان دارند و امیدواریم با ایده هایی که مطرح می کنند بتوانیم زمینه انتقال این تجربیات را به نسل های بعدی فراهم آوریم.
دکتر رزم پا مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) نیز با اشاره به رسالت دفتر ارتباط با دانش آموختگان در دانشگاه گفت: یکی از برنامه های دفتر ارتباط با دانش آموختگان که استاد بهادری بر آن تاکید بسیار دارند استفاده از نظرات اساتید پیشکسوت است برای این که بتوانیم مشارکت آنان را جلب و همکاری آنان را بیشتر به همراه داشته باشیم.
وی با اشاره به تعداد بالای اساتید پیشکسوت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد حضور اساتید در مجتمع برکات زیادی خواهد داشت و با تاسیس خانه استاد به دنبال این هستیم که انگیزه و علاقه آنان را برای همراهی در بیمارستان بیشتر کنیم.
در ادامه جلسه دکتر سرداری یکی از استادان پیشکسوت مجتمع گفت: شاید بهتر باشد ابتدا هدف از تاسیس خانه استاد و برگزاری این نشست ها را بیشتر اطلاع رسانی کنید. به عنوان مثال آیا این نشست به دیدار دوستان با یکدیگر ختم می شود یا اینکه امکاناتی فراهم شده تا در نشست های علمی نیز بتوانیم همکاری داشته باشیم. وی ارتباط با دانش آموختگان خارج از کشور را بسیار ارزشمند عنوان و خاطر نشان کرد در صورت وجود برنامه مدون و مشخص بودن حوزه های همکاری در این خصوص می توان زمینه مشارکت اساتید را بیشتر فراهم کرد.
دکتر حکمی دیگر استاد پیشکسوت مجتمع نیز گفت: یکی از بهترین کارها تشکیل همین جلسات است تا کسانی که از دانشگاه و بیمارستان فاصله گرفته اند دوباره به همکاری دعوت می شوند. وی بر مشخص بودن راه و روش همکاری استادان تاکید کرد و افزود، شاید در اولین جلسات تعداد کمی به دعوت شما پاسخ دهند ولی مطمئن باشید که اقلیتی که به انگیزه همکاری آمده اند نشان از قدرت اعتقادی آنان است به اینکه آمادگی انتقال تجریبات عملی خود را دارند چرا که مطالب علمی را دانشجویان از روشهای نوین می توانند دریافت کنند ولی تجربیاتی که این افراد داشته اند مبتنی است بر فعالیت هایی که در بستر تاریخ و گذشته هایشان داشته اند و در هیچ یک از منابع علمی جدید یافت نمی شود.
دکتر حکمی با تاکید بر رعایت اخلاق در حرفه پزشکی گفت: شاید حضور دوباره این استادان و ارتباط آنان با پزشکان جوان درانتقال و حفظ اصول اخلاقی بخصوص در حرفه پزشکی به نسل های بعدی موثر خواهد بود.
دکتر حکمی در بخش دیگر سخنان خود حضور پیشکسوتان را در تقویت ساختار سازمان علمی موثر دانست و یادآور شد: بزرگترین خصلت انسانها بخشش است و همانطور که بزرگان ما گفته اند من نیز می گویم: من ایرانی ام و برای خدمت به ایران آماده ام.
دکتر قره باغیان استاد پیشکسوت گروه بیهوشی مجتمع نیز با اشاره به سابقه همکاری 40 ساله در این مجتمع گفت: در تمام ایامی که دوره دانشجویی، رزیدنتی و خدمت 31 ساله استادی را در این مرکز می گذراندم همواره حس تعلقی وافر به آن داشتم با اینکه علی رغم میل شخصی ام به دوران خدمتم در آن پایان داده شود ولی هنوز هم علاقمند به همکاری و فعالیت در جلسات و برنامه های علمی هستم.
وی یادآور شد در آن دوران جزو اولین کسانی بودم که دوره های بازآموزی را اجرا کردم و هنوز هم در سعی دارم که هم علم خودم را به روز نموده و نقش موثری در امر آموزش داشته باشم وآمادگی هر گونه فعالیت در این زمینه را دارم.
دکتر قربان دایی نیز با ابراز خرسندی از اینکه به عنوان یکی از 120 استاد پیشکسوت مجتمع برای این جلسه و همکاری با خانه استاد مجتمع دعوت شده ام گفت: یکی از اقداماتی که در زمان مسئولیت گروه انجام دادم و بازتاب خوبی هم داشت این بود که برنامه ای برای حضور یک ماهه رزیدنت های بیهوشی و جراحی در بخش های یکدیگر تدوین کرده بودم. اساس این تصمیم این بود که متخصصین جراحی و متخصصان بیهوشی از مشکلات یکدیگر مطلع نبودند و لازم بود که برای آشنایی با این مسائل، تجربه حضور در بخش های یکدیگر را داشته باشند. این طرح در آن دوران از استقبال زیادی برخوردار بود و همکارانی ازجمله آقای دکتر شهرزادی از بخش جراحی از کسانی بودند که با علاقه می آمدند و در بیهوشی کمک می کردند به نظرم اگر این کار مجدد اجرایی شود به رفع بعضی از مشکلات بخشها کمک شود.
دکتر زمانی نیز با تاکید بر استفاده از تجربیات اساتید پیشکسوت خاطر نشان کرد که شأن استادان نیز رعایت شود و قوانینی که در این خصوص در گذشته نیز رعایت می شود بررسی و به آن توجه شود تا اگر مشکلاتی دارند برطرف شود. مثلا انتخاب رئیس دانشگاه و دانشکده حتما از بین استادان اتفاق بیافتد تا رعایت رابطه شاگردی و استادی حفظ شود همچنین ارزیابی استادان توسط دانشجویان باعث می شود که شان استاد حفظ نشود چرا که شاگرد سرور استاد خواهد بود.
وی با اشاره به تبعیضاتی که در برخی مسائل وجود دارد یادآور شد باید شرایطی فراهم شود تا همه استادان بتوانند از مشارکت در راهنمایی پایان نامه بهره مند شده و زمینه تدوین مقالات علمی نه فقط برای عده ای خاص بلکه برای همه یکسان باشد تا امتیازاتی که مدنظر است بتوانند کسب نمایند.
دکتر زمانی در ادامه گفت: متاسفانه عدم توجه ه مسائل اخلاقی بخصوص در حرفه پزشکی آسیب های جدی به این رشته می زند و امروزه با اینکه کتب علمی جدید و قوی در حوزه پزشکی به چاپ رسیده ولی به بعد اخلاقی آن کمتر توجه شده است و به نظرم باید علت این اتفاق را بررسی کرد تا پذیرش دانشجو بخصوص در سطوح تخصصی و فوق تخصصی مطابق ضوابط قانونی آن اعمال گردد.
وی با تاکید بر رعایت استقلال دانشگاه تاکید کرد در صورت تکریم و حفظ شان استاد بخصوص استادانی که پیشکسوت ما هستند می توان به کسب درجه عالی و اعتباربیشتر برای بیمارستان و دانشگاه امیدوار بود.
دکتر جمالی نیز در این جلسه باتبریک میلاد امام رضا(ع) و تشکر از متولیان این جلسه بخصوص آقای دکتر رئیس کرمی گفت: اگر بخواهید این جلسات تداوم داشته باشد باید با دلتان کار کنید نه از روی کاغذ و قوانین مندرج در آن.
وی با تاکید بر مدیریت مناسب برنامه هایی که تدوین می شود برای حصول بهتر نتیجه گفت: به شخصه تمام ساختمان ها و بناهای این مجتمع را به خاطر انسانهای بزرگی که در آن کار کردند، علم و اخلاق و تعلق خاطراشان به مملکت به اثبات رساندند دوست دارم. این مرکز به خاطر انسان های بزرگی که متاسفانه دیگر در بین ما نیستند، بزرگانی چون استاد شمس شریعت و استاد دکتر یلدا رشد کرده و خدمات ارزشمندی به جامعه ارایه کرده است. استاد دکتر شمسا که هم علم و هم اخلاقشان و هم تعلق خاطرشان به مملکت برای ما نمونه بود یک استاد حقیقی و درست بودند و به عنوان یک فرد وطن پرست هرگز از کلمات بیگانه درسخنان ود استفاده نمی کردند.
دکتر جمالی با یادآوری خاطرات دوران دانشجویی و خدمت استادی در این مرکز گفت: با اینکه در سال 1355 نفر اول بورد شدم ولی به دلایلی از دانشگاه اخراج شدم البته سی سال توسط همان گروهی که اخراج شده بودم به عنوان استاد برتر تقدیر شدم که نتوانستم تشخیص دهم آیا در گذشته اشتباهی صورت گرفته و یا سی سال بعد و شاید دلیل آن این باشد که در این انتخابها مبنا و اساسی مشخص نیست و این لطمه به دانشگاه می زند.
وی تاثیرپذیری و تغییرات مدیریت دانشگاه را به تبعیت از اتفاقات سیاسی و انتخاب ریاست جمهوری را مغایر با روح علمی دانشگاه عنوان کرد و گفت: از دانشگاهی که در انتخاب مدیر خود نقشی ندارد چه انتظاری میتوان داشت که برای هدایت آیندگان از تحربیات گذشتگان استفاده نماید. به عنوان مثال شخصا از سال 1355 تا سال 1392 مجموعه ی پاتولوژی مشتمل بر 1300 لام منحصر بفرد در کشور تهیه کردم که متاسفانه امروز به دلیل تغییر مدیریت هایی که عرض کردم به جای اینکه در امر آموزش دانشجویان استفاده شود در حال خاک خوردن است.
دکتر جمالی در ادامه سخنان خود از ایجاد فضایی به نام کلبه استاد و تشکیل جلسات ماهانه با حضور جمعی از اساتید دانشگاه تهران از 20 سال پیش تاکنون خبر داد و افزود: این مجموعه آمادگی برگزاری جلسات و پذیرایی شرکت کنندگان تا 60 نفر را دارد.
وی بر بررسی علل عدم حضور سایر اساتید در این جلسه تاکید کرد و گفت: دلیل عدم حضور همه یکسان نیست شاید اگر هدف از برگزاری این جلسات برای عده ای از دوستان روشن تر بود و شاید اگر آنان نیز ایده ای برای ارایه در جلسه داشتند از مشارکت و حضور افراد بیشتری بهره مند می شدیم و به نظرم اتفاقاتی در دانشگاه رخ داده و یا رخ خواهد داد که می تواند ریشه های دانشگاه سست نماید و برای برنامه ریزی بهتر باید مشکلات و نقاط ضعف را شناسایی و به شیوه های درست رفع کرد.
دکتر لک استاد پیشکسوت گروه داخلی مجتمع نیز که سالها به عنوان تنها فلوشیپ در گروه هماتولوژی فعالیت داشته اظهار داشت، از اوایل تاسیس درمانگاه هموفیلی بیمارستان امام خمینی(ره) مشغول به فعالیت شدم و در این 32 سال خدمت سعی کردم همیشه با شرکت در کنفرانس ها و تهیه و تدوین مقالات متعدد داخلی و خارجی مطالعات خودم را به روز نگهدارم تا در بخش و درمانگاه موثرتر باشم اما از سال 91 با نامه عدم نیاز یکی از همکاران بازنشسته شدم با اینکه ریاست وقت دانشکده پزشکی مقدمات بازگشت به کار من به بیمارستان را فراهم کرد متاسفانه این اتفاق نیفتاد و در حال حاضر نیز در درمانگاه خیریه ی بیماران هموفیلی در خیابان ولیعصر مشغول به کار هستم. امروز به این جلسه آمدم نمی دانستم به چه دلیل باید شرکت کنم و با چه انگیزه ای با بیمارستان همکاری داشته باشم ولی هنوزهم انگیزه خدمت به بیماران را دارم و امیدوارم کسانی که امروزه در این بیمارستان فعالیت دارند نیز بیشتر به فکر نجات بیماران باشند تا مسائل دیگر.
دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه نیز ضمن خیر مقدم و خوش آمدگویی به استادان پیشکسوتی که دعوت بیمارستان را پذیرفته و در این جلسه حضور یافته اند گفت: امروز من برای پاسخ به حضور شما عزیزان در این جلسه هستم و از اینکه با همه دغدغه هایتان در کنار ما هستید نشان از این دارد که آمادگی همکاری با بیمارستان را دارید. امروز دانشگاه به کمک همه دوستان خود از همه جناحها نیاز دارند و باب فعالیت به صورت نهادهای مردمی در حوزه معاونت اجتماعی به روی همه داوطلبین باز است.
وی یادآور شد اگر بیرون از دیوارهای دانشگاه را هم ملاحظه کنیم متوجه می شویم که متاسفانه تمایل مردم در نهادهای مردمی در کشور ما بسیار ضعیف است ولی دانشگاه علوم پزشکی تهران و هیئت رئیسه آن آمادگی هر گونه همکاری با همه عزیزانی که در زمینه تاسیس نهادهای مردمی تمایل به فعالیت دارند را اعلام می کند و ما آمده ایم بگوئیم هر کاری دارید در خدمتتان هستیم.
خانم بهرامی از بخش فیزیوتراپی مجتمع نیز با ابراز خرسندی از حضور در این جمع یادآور شد: ما نیز اگر بتوانیم کاری انجام دهیم در خدمتیم و آمده ایم تا ایده، فکر و دیدگاه جدیدی نسبت به رشته فیزیوتراپی و درمانگاه های جدید آن ایجاد کنیم و به قول معروف اگر بخواهیم در کار خود موفق باشیم باید طرحی نو در اندازیم.
دکتر شهرزادی یکی دیگر از استادان پیشکسوت بیمارستان نیز ضمن گرامی داشت یاد و خاطر استادان بزرگی چون استاد شمس شریعت گفت: به قول ایشان نمی دانم این افتخار بازنشستگی که استادان به آن نائل می شوند را چرا شبانه و بیصدا اعلام می کنند. البته خوشبختانه این فرایند امروزه خیلی بهتر شده و مسولین بیشتر بزرگان و پیشکسوتان خود تکریم می کنند که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی خاطر نشان کرد در هر رشته و علمی پیشکسوتان آن رشته بودند که آن را بنیانگذاری و یا توسعه داده اند بنابراین تکریم و احترام آنان واجب است و اگر این فرایند تقویت شود موجب بقای سیستم شده و آیندگان نیز بهتر با گذشتگان خود آشنا می شوند.
دکتر گتمیری قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان نیز حضور مجدد استادان پیشکسوت را در این مجتمع یک اتفاق نیک برشمرد و از این که بازنشستگی جمعی از این عزیزان با برخوردهای غیردوستان همراه بوده ابراز تاسف کرد و شعری از ابو سعید ابوالخیر را تقدیم جمع حاضر کرد.
وی در ادامه سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از برخورد صمیمانه دوستان حاضر در جلسه را نشان از علاقه و انگیزه همکاری با بیمارستان عنوان کرد و افزود: بهانه تشکیل این جلسه این است بتوانیم این دوستی ها و صمیمت ها را تقویت کنیم و زمینه همکاریهای جدید را برای شما عزیزان فراهم کنیم.
در پایان این جلسه دکتر جعفریان در جمع بندی مطالب ارایه شده توسط استادان پیشکسوت حاضر در جلسه گفت: مطالبی که مطرح شد را در دو گروه می توان دسته بندی کرد. دسته اول که مربوط به ایرادات و مسائل سیستماتیک در دانشگاه، بازنشستگی و ضوابط بازنشستگی و مشکلات بعد از دوران باز نشستگی است که در این موارد اگر نیاز به اصلاحات و تغییرات باشد باید در آئین نامه اعمال شود و مطالبی که عنوان شد را بسته به صلاحدید مدیران می توان جمعبندی و به عنوان فیدبکی ازعملکردهای نامناسب فرایند اجرای آئین نامه های مربوطه به مسئولین ذیربط ارایه کرد تا اگر لازم بود دراین خصوص اقداماتی صورت گردد.
وی دسته دوم مطالب مطرح شده را شامل نحوه حضور مجدد اساتید با بیمارستان و همکاری هایی که همچون همکاری استاد افتخاری امروز قابل اجراست عنوان کرد و افزود: این همکاری ها می تواند در قالب موضوعات آموزشی، اخلاق حرفه ای، تاریخ شفاهی و یا مدل های دیگری از همکاری باشد که در این خصوص دفتر ارتباط با دانش آموختگان آمادگی همکاری با استادان گرامی را داشته و امیدوارم حضور این عزیزان در این مجتمع بتواند تاثیر مثبتی بر شرایط داشته و در آینده بتوانیم از تجربیات ارزشمند آنان درجهت ارتقای دانشگاه و ارایه بهتر خدمت به بیماران بهره مند شویم.
ارسال به دوستان