مراسم آغاز سال تحصیلی
بازهم بوی خوش مهر و آیین بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور وزیر بهداشت
سال تحصيلي جديد با حضور دكتر سيد حسن قاضي زاده هاشمي وزير بهداشت و در ميان استقبال پرشور دانشجويان ايراني و خارجي، در دانشگاه علوم پزشكي تهران آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دراين مراسم كه 4 مهر 94 در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد، پس از قرائت فاتحه و درود بر روان درگذشتگان حادثه غمبار منا، حجت الاسلام والمسلمين دكتر نيك زاد عيسي زاده، مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، ضمن بيان اصول و قوانيني كه قبل از اسلام و بويژه پس از اسلام مدنظر دانشمندان و دانشجويان عرصه دانش بوده است گفت: براي رسيدن به اهداف بلند علمي، دانشجويان بايد آداب و وظايف شاگرد نسبت به خود و نسبت به علم و معلم را رعايت كنند.
آداب و وظايف دانشجويان نسبت به خود؛ علم و معلم
وي با اشاره به آداب و وظايف شاگرد نسبت به خود گفت: اولين نكته اخلاص و پاكسازي نيت و سپس توكل به خدا در راه كسب علم، عفت نفس و دل بريدن از علائق و منافع مادي و نيز تزكيه نفس و پالايش درون است. انساني كه وارد جامعه پزشكي ميشود نمونه و الگوي اخلاقي ديگران است. لذا بيماراني كه در آينده به شما مراجعه ميكنند علاوه بر درمان خود به اخلاق، رفتار و سيرت طبيب خود نيز نگاه ميكنند.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه در بيان آداب و وظايف شاگرد نسبت به علم و معلم و گفت: در روايات اسلامي توصيهشده، كه دانشجو بايد دائما در حال پويايي علمي باشد و از مشاجره و ستيزهجويي در بحث خودداري كرده؛ همچنين علو همت و كوشش خود را در فراگيري علم بكار گيرد. علاوه بر اين در برابر سخن حق تسليم و تقدم و تأخير علوم بر همديگر را رعايت كند. فرصتهاي زندگي را غنيمت شمرده و روحيه پرسش و پرسشگري و نظم و برنامهريزي دقيقي داشته باشد.
دانشجو، يادگيرنده فعال هميشگي
پس از آن دكتر محمد جليلي، معاون آموزشي دانشگاه، ضمن تبريك آغاز سال تحصيلي جديد به بيان ويژگيهاي سه محور دانشجو، علوم پزشكي و دانشگاه علوم پزشكي تهران پرداخت و گفت: دانشجو يك يادگيرنده فعال سيريناپذير مادامالعمر است لذا پس از گذر از دوران دانشآموزي به دانشجويي بايد دقت كند كه اين تغيير نام، تغييراتي در ماهيت و رفتار يادگيري نيز ايجاد خواهد كرد.
وي با اشاره بهويژگي رشتههاي علوم پزشكي گفت: در اين حوزه با افرادي سروكار داريم كه تأمين سلامت آنان در گرو فعاليتي است كه شما انجام خواهيد داد و اهميت اين نكته مسئوليت گروه پزشكي را بيشتر ميكند. لذا صداقت، شرافت، نوعدوستي و اصول رفتار حرفهاي از دوران دانشجويي بايد تمرين شود تا در آينده ظهور و بروز پيدا كند.
معاون آموزشي دانشگاه سپس به توصيف برتري دانشگاه علوم پزشكي تهران در عرصههاي ملي و بينالمللي پرداخت و گفت: اين دانشگاه با 12 دانشكده، 110 گروه آموزشي و هزار و 600 عضو هيات علمي، پذيراي 14 هزار دانشجو در 245 رشته مقطع مختلف است.
اساتيد دانشگاه و انتقال دانش و منش نيك به دانشجويان
در ادامه، دكتر علي جعفريان، رييس دانشگاه، ضمن تبريك موفقيت دانشجويان در ورود به دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: وارد دانشكده و رشتههايي شدهايد كه جز اولينها و برترينهاي كشور است قدر اين فرصت را بدانيد و از آن خوب استفاده كنيد البته اشكالات و كمبودهايي هم وجود دارد كه با كمك شما آنها را برطرف خواهيم كرد.
وي وجود اساتيد مبرز و برجسته را از ويژگيهاي اصلي اين دانشگاه خواند و گفت: اساتيد اين دانشگاه علاوه بر انتقال دانش و معلومات، اصل مهمتري را به شما منتقل ميكنند كه آن منش نيك است كه ما در دانشگاه علوم پزشكي تهران به آن افتخار ميكنيم.
رييس دانشگاه، انجام كارهاي اصيل و صحيح، همت و پشتكار، رعايت نظم، استفاده از فرصتها و پرهيز از اتلاف وقت و همچنين ارتباط باخدا را ازجمله اصولي برشمرد كه در موفقيت آينده دانشجويان مؤثر است و افزود: با نگاه به دانشجويان سالهاي بالاتر پي خواهيد برد آنهايي كه اين اصول را رعايت ميكنند نسبت به ديگران موفقترند بنابراين نبايد تصور كنيد هرچه تعداد بيشتر شود موفقيت سختتر ميشود حركت بر اساس اين اصول شما را در مسير موفقيت قرار ميدهد.
گروه پزشكي مراقبت سلامت و امين مردم
سپس، دكتر حسن قاضيزاده هاشمي وزير بهداشت، ضمن تبريك سال تحصيلي جديد، به تفاوت دوران دانشآموزي و دانشجويي اشاره كرد و گفت: از روزي كه رسماً آموختن را آغاز كرديد دانشآموز ناميده شديد و امروز دانشجو هستيد و ارزش دانشجو هم به روحيه پرسشگري و جستجوگري است.
وي خطاب به دانشجويان گفت: شما در رشتهاي پذيرفته شدهايد كه با جان مردم ارتباط دارد لذا در آينده نه تنها مراقب سلامت مردم هستيد بلكه امين مردم هم خواهيد بود و براي اينكه محرم اسرار بيماران باشيد بايد بتوانيد اعتماد آنان را جلب كنيد.
وزير بهداشت با اشاره به راه كسب اعتماد مردم گفت: براي قدم برداشتن در مسير نياكان، علاوه برداشتن اخلاق آراسته بايستي دانشجوي خوبي باشيد و دانش و مهارت لازم را كسب كنيد.
دكتر هاشمي تصريح كرد: اينكه گروه پزشكي را جز رشتههاي مقدس معرفي ميكنند يك بخشي از آن مربوط به دانش و مهارت و بخش ديگر مربوط به اخلاقيات است. لذا كسي كه در اين راه قدم بر ميدارد در وهله اول بايد قدر خود و بعد قدر مردم را بشناسد. امكان ندارد فردي يك پرستار، پزشك، متخصص آزمايشگاه، داروساز و دندانپزشك خوب باشد ولي به مردم احترام نكند و قدر و منزلت هموطنان خود را نشناسد. اين نكته با بخشنامه، كتاب و واحد درسي بهدست نميآيد و فقط با تمرين حاصل ميشود.
پزشكي عشق خستگي ناپذير خدمت به مردم
در ادامه، دكتر رضا ملكزاده، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، به بيان تجربيات 35 ساله حضور خود در دانشگاه پرداخت و گفت: شما با دانش و مهارتي كه از تلاش اساتيد و كوشش خود بهدست ميآوريد تبديل به متخصصاني ميشويد كه مردم به خدماتشان نياز دارند لذا بايد خود را آماده خدمترساني در اين امر مهم كنيد.
وي افزود: آنچه كه در كنار دانش و مهارت اهميت دارد، اينكه مهر و محبت را در وجود خود نسبت به بيماران پرورش دهيد و بدانيد كه پزشكي فراتر از دانش و مهارت يك عشق است كه باعث ميشود در طول اين مسير خسته نشويد.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، با بيان اينكه اساس ثروت ملتها دانشجويان، فرهيختگان و نخبگان آن كشور هستند افزود: باوجود همه دستاوردها، هنوز براي رسيدن به دانشگاه ايده آل فاصلهداريم و اين شما هستيد كه بايد دانشگاه را در مسير رشد و پيشرفت علمي پيش ببريد.
حاشيه ها:
اين مراسم با استقبال چشمگير دانشجويان و خانوادههاي آنان همراه بود بهطوري كه تعدادي از شركتكنندگان ايستاده مراسم را دنبال كردند.
در كنار درب وردي سالن، تصوير مفاخر و طلايهداران دانشگاه نصبشده بود كه دانشجويان در كنار عكس يادگيري ميگرفتند.
قرائت قران و اجراي مراسم و نامنويسي و ارائه اطلاعات توسط دانشجويان انجام شد.
در فواصل سخنرانيها، كليپهاي تاريخچه دانشگاه از دارالفنون تا دانشكده پزشكي، معرفي مشاهير و روساي دانشگاه از سال 1313 تاكنون، معرفي دستاوردهاي دانشگاه پخش شد.
در پايان مراسم سرود اي ايران پخش و بهطور همزمان توسط شركتكنندگان همخواني شد.
ارسال به دوستان