برگزاری نشست مشترک مدیران گروه های آموزشی داروسازی، طب ایرانی و تاریخ پزشکی دانشگاه های سراسر کشور
دکتر محسن علیجانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بر ضرورت ترویج و توسعه طب ایرانی تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، نشست مشترک مدیران گروه های آموزشی داروسازی، طب ایرانی و تاریخ پزشکی دانشگاه های سراسرکشور با حضور دکتر محسن علیجانی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، و با موضوع ارائه گزارش عملکرد و نتایج پویش ملی احیای طب ایرانی آکادمیک برگزار شد.
دکتر علیجانی در این نشست با بیان این مطلب که پاسداشت اساتید و بزرگان علم، احترام به علم است و نقطه عزیمت علم، شاگردی کردن درمحضر اساتید است، افزود: استقلال سیاسی کشور وابسته به علم است و یکی از مهم ترین مسائل علم، تولید علم است. به ویژه علمی که مربوط به تاریخ و فرهنگ و مذهب کشور خودمان باشد و طب سنتی، مصداق این گونه علم است.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: طب ایرانی یک مکتب طبی کامل و پویاست. پزشک در این نظام حکیم است و نگاه کل نگر دارد. ما ستارگان بزرگی در این عرصه داشته ایم و اساتید بسیاری هم داریم اما در سالهای نه چندان دور، به این علم بی توجهی شد و جایگاه خود را ازدست داد. اکنون باید این معدن علمی عظیم احیاء شود چرا که این علم قابلیت آن را دارد که ما را به مرجعیت علمی و قطب پزشکی تبدیل کند.
نماینده مردم تهران در مجلس، رویکرد آکادمیک ایجاد شده در طب ایرانی را در این مسیر بسیار کارآمد دانست و افزود: سازمان جهانی بهداشت هم به استفاده از مکاتب طبی دیگر که براساس تجربه و علم در تمدن های مختلف، کارایی آنها در درمان بیماری ها به اثبات رسیده، توصیه کرده است. آنچه اهمیت دارد حفظ سلامتی و درمان بیماران است و در این راه بهره گیری از تمام مکاتب طبی نتایج بهتری حاصل می کند. چه بسا بسیاری بیماری ها که با تغییرسبک زندگی که از اصول طب ایرانی است، بهبود پیدا کند.
دکتر علیجانی در ادامه با اشاره به سیاست های کلی برنامه ششم توسعه که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، بر ضرورت بازشناسی، تدوین، ترویج، توسعه و نهادینه کردن طب سنتی تأکید کرد و راهکارهای تحقق این سیاست ها و عملیاتی شدن آن را برشمرد.
در ادامه حاضرین در جلسه مشکلات و چالش های موجود در مسیر احیاء و توسعه طب ایرانی را مطرح کردند و حمایت هرچه بیشتر نمایندگان مجلس و به ویژه کمیسیون بهداشت و درمان را خواستار شدند.
دکترعلیجانی در پاسخ، ضمن تأکید بر نقش مهم مجلس در این فرآیند، برقراری ارتباط بیشتر با دانشگاهیان و متولیان حوزه طب ایرانی را ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد که با حمایت هرچه بیشتر نمایندگان مجلس و قانونگذاری های بهتر، گام های مؤثرتری در این عرصه برداشته شود.
ارسال به دوستان