بزرگداشت 173 سال تجربه و 90 سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سالروز تاسیس دارالفنون

ششم دی‌ ماه، سالروز تأسیس دارالفنون، یادآور یکی از بزرگ‌ترین نقاط عطف علمی و آموزشی ایران است. به همین مناسبت مراسم بزرگداشت "173 سال تجربه و 90 سال افتخارآفرینی" دانشگاه علوم پزشکی تهران، روز پنجشنبه 6 دی‌ماه 1403، با حضور جمعی از مسئولان ارشد نظام سلامت، پیشکسوتان و اساتید برجسته در مدرسه تاریخی دارالفنون آغاز شد. ‌

به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان، این مراسم با حضور دکتر علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر شاهین آخوندزاده و دکتر مسعود حبیبی، معاونان تحقیقات و فناوری و فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت و دکتر سید منصور گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران و شماری از اساتید پیشکسوت دانشگاه همراه بود.
در این جلسه دکتر جعفریان با اشاره به پیشینه تاریخی و جایگاه برجسته علمی ایران و تاسیس مدرسه جندی شاپور در قرن سوم میلادی و ظهور اندیشمندانی چون ابن‌سینا و جرجانی گفت: ایران در دوره‌هایی مهد علم جهان بوده است و توانسته دانش خود را به دنیا عرضه کند اما در مقاطعی نیز دچار افت شدیم و نیاز پیدا کردیم که از دیگران برای توسعه علمی کمک بگیریم و این سیر تا به امروز نیز در حال تکرار است و این موضوع را باید در دید آسیب شناسی بررسی کنیم و توجه کنیم که هر زمان براساس اصول علمی و اساسی پیش رفته ایم ترقی کرده ایم و بالعکس.
وی افزود: ما به عنوان افراد آکادمیک وظایفی داریم. ما نیز باید مانند گذشتگان، مشکلات را پیش روی خود ببینیم و برای آنها چاره اندیشی کنیم تا سهمی در آینده کشور داشته باشیم و باید بپذیریم برای پیشرفت در علوم تجربی باید سازوکار آن را قبول داشته باشیم و بر اساس اصول آن پیش برویم.
دکتر جعفریان یادآور شد : امروزه نیز افرادی در جامعه وجود دارند که با علوم تجربی مخالفند و اگر توصیه ها و بیانات رهبر معظم انقلاب نبود امروز دانشگاهی وجود نداشت. ما نیز به عنوان دانشگاهیان وظیفه داریم بر این اصل استوار بمانیم و توسعه و گسترش دانش را جزو وظایف خود بدانیم و نقش خود را در چرخه دانش در ایران عزیز ایفا کنیم..
دکتر سید رضا رئیس کرمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این مراسم، وجود مدرسه دارالفنون را نشان دهنده پیشینه گرانبهای علمی در کشور خواند و گفت: امیدواریم این قسمت از تاریخ را که به ما سپرده شده است به صورت کامل به آیندگان منتقل کنیم و ما هم بتوانیم در زمانه خود، نقشمان را به خوبی ایفا کنیم.
رئیس دانشگاه ادامه داد: در سیر 173 ساله از تاسیس دارالفنون و نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، تحولات گسترده ای در حوزه سلامت، روش های آموزشی و استفاده از تجهیزات و ... داشته ایم اما باید به یاد داشته باشیم ضمن به روز بودن باید بر پیشنه، اصول و تاریخ خود پافشاری کنیم و نباید با رسیدن به مراتب بالاتر پیشینه خود را فراموش کنیم بلکه باید مسیر را به روزتر کنیم و با استفاده از علم روز دنیا مسیرمان را پیش ببریم. 
دکتر رئیس کرمی با اشاره به جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رنکینگ کشوری گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، اکنون به‌عنوان نماد علم و دانش ایران در جهان شناخته می‌شود. استادان ما به تدریس در سطح بین‌المللی می‌پردازند و دانشجویان خارجی نیز برای تحصیل به این دانشگاه جذب می‌شوند. این پیشرفت تاریخی، مایه افتخار ملی است. ما نیز سعی داریم دانشگاه را بیشتر به مردم و دانشگاهیان معرفی کنیم و بتوانیم این حس خوب رفت و آمد در دارالفنون و شور و نشاط را در دانشجویان ایجاد کنیم.
 
 
کلمات کلیدی
فاطمه رمضانی
خبرنگار

فاطمه رمضانی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *