تاکید بر مشارکت فعال دانش آموختگان مامایی در محافل صنفی

تاکید بر مشارکت فعال دانش آموختگان مامایی در محافل صنفی

دکتر آباد از دانش آموختگان موفق دانشگاه علوم پزشکی تهران در گردهمایی گروه مامایی گفت: نظام سلامت حلقه ای است که هر کدام از زنجیره های آن یکی از تخصصهای این حوزه است و همه زنجیره ها نیز ارزش برابر داشته و همه با هم متحد هستند.

گالری عکس

دکتر آباد دانش آموخته دکترای بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی تهران و ریاست کمیته سلامت زیست شهری شورای اسلامی شهر تهران در اولین گردهمایی دانش آموختگان گروه مامایی دانشگاه، ضمن عرض ادب خدمت استادان ارجمند ، پیشکسوتان عرصه سلامت وعلم و طب مامایی و همچنین دانشجویان و دانش آموختگان و بخصوص دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: بنده بن عنوان نماینده شورای شهر تهران افتخار دارم که در جمع شما دانش آموختگان گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم.
وی ضمن ابراز نگرانی از عدم مشارکت جمعیت مامایی در گردهمایی های برگزار شده، یکی از موضوعات مهم و چالش های اساسی پیش رو حرفه مامایی را همین عدم مشارکت لازم در محافل صنفی عنوان کرد.
دکتر آباد همچنین از دانشجویان و دانش آموختگان این رشته خواست در راه کسب علم و دانش پیش روند و صاحب توانمندی های علمی ،عملی ، حرفه ای و اخلاقی شوند.
وی در ادامه تاکید کرد نظام سلامت حلقه ای است که از زنجیره ها ی مختلف تشکیل شده و آن زنجیره ها متخصصین حوزه علوم پزشکی از جمله پزشک ، پرستار، ماما و خدمتکار هستند و همه ارزش یکسان دارند. وی گفت: حرفه مامایی از صبرواستقامت و ویژگی های خاصی برخوردار است و همچنین با 2 رخداد بزرگ بشری، یعنی تولد و ازدواج مواجه است و نقش دانش آموختگان مامایی را در این امر بسیار مهم و کلیدی است.
 دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان تاریخچه رشته مامایی از قدمت این رشته از ابتدای خلقت بشریت گفت و افزود: از سال 1298 یکی از ویژگی های ورود به این رشته رعایت اخلاق است زیراحیطه عملکردی حرفه مامایی ارتباط داشتن با بیمار است و بیمار باید بتواند اسرار خود را در اختیار ماما قرار دهد. وی ضمن معرفی فعالیت های کمیته سلامت زیست شهری شورای اسلامی شهر تهران، خاطر نشان کرد: این کمیته خدمات مشاوره ای، درمانی،  بهداشتی و حمایتی را به جامعه ارایه می دهد.
دکتر آباد در ادامه عوامل فردی و محیطی را در میزان رضایتمندی شغلی بسیار موثر دانست و گفت: در کشورهای استرالیا و انگلیس که پیشرفت بسیاری در رشته مامایی داشته اند میزان رضایتمندی شغلی تقریباً 80 درصد است و امید آن است که در آینده نزدیک ما هم به این درجه از رضایتمندی برسیم. وی همچنین با ارائه آماری از سازمان WHO در خصوص عمل سزارین ابراز کرد: افزایش میزان این عمل ، مخاطرات مادر و جنین را در پی خواهد داشت و نقش ماما را در کاهش این میزان موثر دانست. 
عضو شورای اسلامی شهر تهران، با تاکید بر ارتباط  مستقیم همبستگی حرفه ای با رضایت شغلی اظهار داشت، عدم مشارکت، همبستگی و انسجام حرفه ای را به هم می زند و در پایان هم ابراز امیدواری کرد دانش آموختگان گروه مامایی با همکاری یکدیگر بتوانند چالشهای حرفه مامایی را در جامعه برطرف نمایند.
 

کلمات کلیدی