تجلیل از مقام استاد یلدا و چهارمین کنگره بین المللی تازه ترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی شنبه تا سه شنبه، تالار امام
هرگونه تلاش جدي در جهت تجليل از مقام استاد و انتشار ويژگي هاي اخلاقي و تجربيات گرانقدر آنان، توجه دانشجويان را به حفظ شآن مقام اساتيد جلب خواهد كرد.
اساتيد اصلي ترين سرمايه هاي دانشگاه محسوب ميشوند و دانشگاه با وجود آنان است كه هويت آموزشي و پژوهشي خود را به دست آورده و ارتقاء مي يابد و از اين جهت است كه دانشگاه استفاده هر چه بيشتر از مقام علمي، اخلاقي و تجربيات اين سرمايه هاي ارزشمند را از توفيقات خود بر شمرده و از بين بردن موانع اين بهره مندي را جزء وظايف خود مي داند. اين سرمايه هاي ارزشمند هميشه مي توانند منشاء اثرات علمي و تحقيقي برجسته باشند و لازم است زمينه نورافشاني و راهنمايي علمي توسط دانشگاه فراهم شود. بايد به وجود اين اساتيد كه غني ترين سرمايه دانشگاه هستند و از آنها به عنوان سرمايه ملي ياد مي شود، براي مقام آنان ارزش گذاري بالايي داشته باشيم، با برقراري ارتباط مستمر با اين عزيزان و تقدير از مقام شامخ آنان است كه مي توانيم به حفظ تجربيات كسب شده توسط آنها و انتقال به نسل هاي ديگر كمك نماييم.
از آنجا كه اساتيد مسئوليت تربيت دانشجو را دارند، با حركات و رفتار و تجربيات خود مي توانند در دانشجويان تاثيرگذار باشند و هرگونه تلاش جدي در جهت تجليل از مقام استاد و انتشار ويژگي هاي اخلاقي و تجربيات گرانقدر آنان، توجه دانشجويان را به حفظ شآن مقام اساتيد جلب خواهد كرد.
طبق برنامه ريزي هاي به عمل آمده در دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه، اين دفتر درصدد برقراري ارتباط مستمر با دانش آموختگان دانشگاه خواهد بود و برگزاري كنگره هاي علمي فرصت مناسبي خواهد بود براي اينكه بتوانيم با بزرگداشت مقام اساتيد پيشكسوت امكان بهره مندي دوباره از وجود ايشان را در دانشگاه محقق نمايم. نامگذاري يك بنياد علمي به نام يكي از اساتيد پرافتخار و ماندگار دانشگاه روشي ديگر براي توجه به شأن والا و مقام شامخ استادان پيشكسوت است كه اين مهم توسط گروهي از پزشكان و محققين ايراني مقيم خارج اتفاق افتاده و همين نامگذاري موجب گرديده است تا ارتباط آنان با دانشگاه علوم پزشكي تهران بيشتر شده و زمينه همكاري هاي علمي و آموزشي بيشتر را فراهم نمايد. اين دو پايگاه يعني دفتر ارتباط با دانش آموختگان و بنيادهاي علمي با هدف بهرهگيري مناسب و هر چه بيشتر از فرزانگان دانشمندي كه به افتخار بازنشستگي نايل شدهاند ميتوانند از وجود و تجربههاي آنها براي دانشگاه و فرزندانشان كه اكنون به صورت هيئت علمي و دانشجويان خدمتگزار دانشگاه ميباشند، بهره ببرند و اساتيد نيز خواهند توانست از امكانات دانشگاه كه خانه اصلي آنان است بهرهمند شده و خدمات مناسبي در زمينههاي پژوهشي و آموزش، ارايه نمايند.
به هر حال اصل بزرگداشت و تجليل از اساتيد عزيز به هرشكل و روش كار بسيار ارزشمندي است كه در تاريخ پزشكي توسعه پيدا كرده است و ايجاد احساس آرامش و احترام به اساتيد ركن بسيار مهمي درجهت پيشرفت دانشگاه است و به همين منظور است كه كنگره بين المللي پزشكي تازه ترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي به ميزباني دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشكي تهران و بنياد علمي دكتر عليرضا يلدا، به منظور بزرگداشت مقام استاد پيشكسوت دانشگاه دكتر يلدا برگزار مي شود.
استاد يلدا، الگو و چراغ فروزنده عالم پزشكي هستند و بيش از نيم قرن است كه فعاليت علمي خود را با استواري و در يك مسير مستقيم ادامه مي دهند. دانش محوري، شاگرد پروري و دانشوري دكتر يلدا مي تواند سالياني الگوي اين دانشگاه و دانشگاههاي ديگر كشور باشد. ايشان براي هر دانشجوي علاقمندي، پيامي آموزشي و تربيتي ويژهاي دارد به طوري كه دانشجويان حول اين مشعل علم و چراغ هدايتگر، علاوه بر دانش، توجه به بيمار، رفتار انساني، رفتار مناسب با همكار، احترام به يكديگر و انسانيت را عملاً تجربه ميكنند و دانشگاه علوم پزشكي تهران افتخار ميكند كه به احترام به شخصيت وارسته و بي بديل اين استاد عزيز، كرسي رياست گروه عفوني دانشگاه علوم پزشكي تهران را به نام كرسي استاد عليرضا يلدا نامگذاري كرده است.
نخستين كنگره بين المللي پزشكي تازه ترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي در تاريخ ۳۰ مهر ۱۳۸۹ در موزه تاريخ علوم پزشكي ايران وابسته به دانشگاه علوم پزشكي تهران و با شركت استادان بين المللي داخل و خارج كشور برگزار شد كه بازتاب بسيار خوبي در بين همكاران دانشگاهي در پي داشت و همين موضوع مجريان را به فكر برنامه ريزي براي برگزاري سالانه انداخت. دومين كنگره در دو بخش علمي و جشنواره از تاريخ دوم لغايت پنجم آبان ماه 90 برگزارشد. بخش علمي به مدت سه روز در تالار امام مجتمع بيمارستاني امام خميني(ره) و مراسم تقدير از برگزيدگان نيز روز آخر در موزه ملي تاريخ علوم پزشكي با تقدير از برگزيدگان بنياد دكتر يلدا در حيطه هاي: بالاترين نشان، استاد برجسته، نوآوري، مسئوليت پذيري، حيطه پژوهشگر جوان برگزار شد. به دليل استقبال استادان داخل و خارج از كشور كنگره سوم به چهار روز در بخش علمي گسترش يافت و از تاريخ 27 لغايت 30 آبان ماه 91 در تالار بيمارستان امام برگزار شد و مراسم تقدير نيز در 6 رده و با حضور وزير بهداشت برگزار شد. در اين سال حيطه فرهنگ و هنر نيز به حيطه هاي آن اضافه شد. كنگره امسال يعني چهارمين كنگره از تاريخ 4 تا 7 آبان 1392 در تالار امام مجتمع بيمارستاني امام خميني(ره) با حضور بيش از 6۰ استاد برجسته پزشكي داخل و خارج از كشور برگزار مي شود كه آخرين دستاوردهاي پژوهش در رشتههاي مختلف از پزشكي ملكولي تا پزشكي باليني را در قالب سخنرانيهاي علمي در اختيار شركت كنندگان قرار خواهند داد. مراسم اعطاي جوائز علمي نيز در6 رده طي مراسمي در تاريخ 8 آبان در تالار ابن سيناي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار ميشود.
اولين رده اين جوايز به پژوهشگران جوان، دومين رده به پزشكاني كه در زمينه هاي فرهنگي و هنري فعاليت هايي داشته اند و سومين رده به پژوهشگران نوآور، چهارمين رده به اساتيد برجسته پزشكي ، پنجمين رده به پزشكاني كه با مسئوليت پذيري نسبت به اجتماع در حيطه سلامت عمومي و پزشكي به ويژه در مناطق نيازمند منشأ اثر بودهاند و ششمين و بالاتري رده نيز به استادان بزرگ و پيشكسوت پزشكي كه با بنيانگذاري رشتههاي تخصصي خود سبب خدمات ريشهاي علمي در ايران و جهان شده اند، اعطا ميگردد. در بين اين افراد تعدادي از استادان پيشكسوت و برجسته و همچنين جوانان محقق دانشگاه علوم پزشكي تهران به چشم مي خورد. به اميد اين كه اين مراسم بتواند معرف تلاشهاي اين عزيزان بوده و زمينه ساز تحقيقات جديدتر در حيطه هاي علوم پزشكي باشد.
ارسال به دوستان