جشن هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه با پیام ویژه رییس جمهور برگزار شد

جشن هفتاد و پنجمين سالگرد تاسيس دانشگاه با پيام ويژه رييس جمهور برگزار شد

جشن هفتاد و پنجمين سالگرد تاسيس دانشگاه با حضور دكتر وحيد دستجردي وزير بهداشت، درمان وآموزش پزشكي، دكتر لاريجاني رييس دانشگاه و جمعي از اساتيد و دانش آموختگان دانشگاه با پيام ويژه رييس جمهور در تالار ابن سينا برگزار شد.

 جشن هفتاد و پنجمين سالگرد تاسيس دانشگاه با حضور دكتر وحيد دستجردي وزير بهداشت، درمان وآموزش پزشكي، دكتر لاريجاني رييس دانشگاه و جمعي از اساتيد و دانش آموختگان دانشگاه صبح روز 12 اسفند 88  با پيام ويژه رييس جمهور در تالار ابن سينا برگزار شد.
در اين مراسم كه با حضور دكتر وحيد دستجردي وزير بهداشت، درمان وآموزش پزشكي، دكتر لاريجاني رييس دانشگاه حجت الاسلام و المسلمين عيسي زاده سرپرست نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، معاونين وزارت بهداشت و جمعي از  اساتيد و دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد، در ابتدا بعد از تلاوت اياتي از كلام الله مجيد و اداي احترام به سرود ملي، دكتر محققي به قرائت متن پيام رييس جمهور پرداخت كه در آن دكتر احمدي نژاد عرض ارادت به ساحت دانش و دانشگاه و دانشگاهيان نموده و از صميم دل همه تلاش ها و فداكاري هاي اساتيد و دانشجويان هوشمند اين دانشگاه را ارج نهاده است.

سپس دكتر بهادري رييس دفتر ارتباط با دانش آموختگاه ضمن تبريك 75 سالگي دانشگاه به دانش آموختگان، با بيان اين كه دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيش از 100 هزار فارغ التحصيل خدمت بزرگي را به ايران و جهان نموده افزود: بسياري از اين دانش آموختگان سمت هاي بزرگي را در كشورهاي مختلف دنيا برعهده دارند كه باعث افتخار دانشگاه است.
وي زمان حضور خود در دانشگاه را از سال 1327 بيان كرد و گفت: در آن زمان در اولين جلسه اي كه براي دانشجويان تشكيل مي شد زنده ياد دكتر اميراعلم در مورد اخلاق پزشكي صحبت مي كرد كه با نفوذ كلام خود تاثير زيادي در تك تك دانشجويان مي گذاشت.در ادامه، حجت الاسلام و المسلمين عيسي زاده نيز تقارن برگزاري اين مراسم با ولادت پيامبر اكرم (ص) و امام جعفرصادق (ع) را به فال نيك گرفت و گفت: هر وقت انسان تامل مي كند در اين ايام مقدس احساس بسيار زيبا و سازنده اي به نام احساس ولايت به او دست مي دهد.
سرپرست نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه با ذكر برخي از احاديث و آيات قرآن درخصوص معراج پيامبر(ص) و جايگاه امام جعفر صادق(ع) از اين بزرگواران به عنوان احياگر ياد كرد.
همچنين دكتر دولتي دانش آموخته دانشگاه نيز با بيان اين كه بار بزرگ دانشگاه هاي معتبر دنيا توسط فارغ التحصيلان برداشته مي شود افزود: كسي كه طب را در دانشگاهي فرا گرفته مديون آن دانشگاه است و بايد دين خود را به لحاظ مادي و معنوي ادا كند.
وي به ايجاد صندوق كمك هاي هم دوره هاي خود در دانشكده پزشكي اشاره كرد و گفت: من هم كلاسي هاي خود را طي دو سه سال گذشته از اقصي نقاط دنيا پيدا كردم و نشستي را با حضور آنان برگزار نمودم و به كمك آنان صندوق را ايجاد كرديم كه اميدوارم يادبودي براي دانشگاه باشد.
دكتر دولتي با اشاره به حمايت هاي دانشگاه از دانش آموختگان گفت: در اين ميان دانشگاه نيز با برنامه هايي همچون اعطاي مدرك دكتراي افتخاري بر اساس ضوابط خاص و ايجاد كرسي در بخش هاي مختلف از اساتيد حمايت مي كند.
در ادامه اين مراسم محسن هاشمي پيشكسوت و دانش آموخته دانشكده توانبخشي، برگزاري جشن هفتاد و پنجمين سالگرد تاسيس دانشگاه را يكي از ابتكارات و افتخارات دانشگاه بيان نمود و گفت: از اينكه دانش آموخته دانشگاه هستم به خود مي بالم.
وي با اشاره به پيشينه دانشكده توانبخشي ياداور شد، فعاليت هاي  توانبخشي در يك اتاق محقر در يك زير زمين شروع شد زماني كه فلج در كشور بيداد مي كرد و به فكر هيچ كس خطور نمي كرد كه اين بيماري روزي درمان شود ولي به همت استادان و پيشكسوتان امروز علاوه بر درمان اين بيماري فعاليت هاي توانبخشي از يك اتاق در قالب دانشكده توانبخشي گسترش يافت.
 دكتر شمس شريعت تربقان استاد پيشكسوت دانشگاه نيز با اشاره به تاريخچه دارالفنون و تاسيس مدرسه طب در سال 1231 افزود: مدرسه طب- دواسازي و جراحي تحت مديريت يك رييس در دارالفنون در سال 1231 اداره مي شد كه  از سال 1298 به نام مدرسه طب تغيير نام داد و در سال 1313 مدرسه عالي طب و عناونين ديگر مدرسه به دانشكده طب تغيير پيدا كرد.
وي افزود: تغيير نام دانشكده طب به دانشكده پزشكي نيز پس از تصويب قانون تاسيس دانشگاه در خرداد 1313 صورت گرفت.
دكتر شريعت نتيجه گيري كرد با توجه به اينكه سال 1313 شروع به ساخت دانشگاه و از جمله دانشكده پزشكي است آيا مي توان جابه جايي را تاسيس نام نهاد؟ از اين رو دانشكده پزشكي كه به مدرسه طب در دارلفنون متصل است اكنون 157 سال از تاسيس خود را مي گذارند.
در ادامه دكتر شفيعي استاد پيشكسوت دانشگاه با تاكيد بر اينكه پزشكي و داروسازي با هم و در كنار هم رشد كردند افزود: در آن زمان از گياهان براي درمان بيماريها استفاده مي شد ولي با پديد آمدن پزشكي نوين داروهاي شيميايي جايگزين آن شد و خوشبختانه در حدود 20 سالي هست كه در تمام دنيا بخصوص در اين دانشگاه توجه ويژه اي به درمان هاي گياهي شده است.
وي با بيان اينكه من مطمئنم در جشن 100 سالگي، دانشگاه حرف اول را در عرصه بين المللي مي زند افزود: به همت دانش آموختگان، فارغ التحصيلان و مسئولين دانشگاه به خصوص با همت بلند دكتر لاريجاني ما مي توانيم در جشن 100 سالگي دانشگاه به افقي كه امروز ترسيم كرديم برسيم و در عرصه بين المللي بدرخشيم.
سپس دكتر ملك افضلي استاد پيشكسوت دانشگاه، نگاه انستيتو تحقيقات بهداشتي را جامع نگر و در پاسخ به مسائل و مشكلات جامعه خواند و گفت: فعاليت هاي گسترده در دانشكده بهداشت با ايجاد ايستگاههاي تحقيقاتي در كشور صورت گرفته است كه بار بسياري از بيماري هاي كه در گذشته وجود داشته است را  كاهش داده و ريشه كن كرده است.
وي الگوي مراقبت هاي بهداشتي اوليه دانشكده بهداشت در سال هاي 51 تا 53 را از افتخارات كشور دانست كه در عرصه بين المللي مورد توجه قرار گرفته است و افزود: نتيجه اين تحقيقات كه نظام شبكه ارايه خدمات پايه سلامت را در كشور بوجود آورد امروز مورد توجه ايالت مي سي سي پي آمريكا قرار گرفته و در كشورهاي مديترانه شرقي نيز از ان الگو برداري شده است.
همچنين دكتر مصفا رييس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده دندانپزشكي نيز در سخناني با بيان اين كه مجريان و دست اندركاران اين مراسم با وجود وقت كم توانستند با سعي و تلاش شبانه روزي برنامه هاي پرباري و پرمحتوايي را ارايه دهند كه هر ايراني را به تفكر وا مي دارد افزود:  همت بلند و اراده آهنين دكتر لاريجاني توانست با سعي و تلاش شبانه روزي چنين ناممكن را ممكن و چنين مشكل را آسان نمايد.
وي از دكتر لاريجاني به عنوان ايثارگر ياد كرد و گفت: دكتر لاريجاني ايثارگر است. ايثار يعني از خود گذشتگي و با عشق و رغبت كار كردن.
اين گزارش حاكيست، دكتر لاريجاني نيز در سخناني با اشاره به شان دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: اين دانشگاه  در 75 سال كه از تاسيس آن مي گذرد پيشتاز و الگوساز در آموزش علوم پزشكي بوده و از اين رو شايسته عنوان نماد آموزش عالي كشور است.
وي ضمن تقدير از مديراني كه در طول اين سالها در مسير رشد و تعالي دانشگاه تلاش كردند، افزود: بي ترديد آنان در درخشش دانشگاه در كشور نقش بسزايي داشتند.
دكتر وحيد دستجردي وزير بهداشت، بهداشت درمان و آموزش پزشكي نيز در سخنان پاياني گردهمايي هفتاد و پنجمين سالگرد تاسيس دانشگاه اظهار داشت: امروز جمع شده ايم كه 75 سال تلاش اساتيد را ارج نهيم و اداي احترام نماييم به تلاش  افرادي كه در طول 75 سال اين نهال را آبياري نموده اند تا ما از ثمرات آن استفاده كنيم و تبديل به پيشرفته ترين گروه پزشكي در كشور شويم و در دنيا نيز با داشتن رتبه 365 در ميان 500 دانشگاه برتر قرار گيريم.
دكتر دستجردي با بيان اينكه 75 سال پيش نخستين جرقه هاي توليد علم در كشور زده شد افزود: آنچه تمدن ما را حفظ مي كند ارتقاي علم و افزودن به توان علمي كشور است.
گفتني است در ادامه اين مراسم از نمايشگاه تاريخچه هفتادو پنجمين سالگرد تاسيس دانشگاه بازديد بعمل آمد و لوح يادبود تاسيس بناي دانشگاه تهران در بهمن سال 1313 شمسي به يادگار بر دل سنگ جاي گرفته و بر زمين دانشكده پزشكي سپرده شد.

کلمات کلیدی