جلسه نمایندگان دفاتر ارتباط با دانش آموختگان بیمارستانها برگزار شد
جلسه دفتر ارتباط با دانش آموختگان با نمایندگان دفتر در بیمارستانها با حضور استاد بهادري برگزار شد.
جلسه دفتر ارتباط با دانش آموختگان با نمایندگان دفتر در بیمارستانها با حضور استاد بهادري برگزار شد. در این جلسه پس از برشمردن اهداف افتتاح دفاتر ارتباط با دانش آموختگان و خانه استاد در بیمارستانها، موضوعات مربوطه در این خصوص مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه که شنبه 21دی ماه 98 در سالن شورای دفتر ارتباط با دانشآموختگان دانشگاه برگزار شد، دکتر رزم پا مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان و خانه استاد بیمارستان امام خمینی توضیحاتی در خصوص روند تشکیل دفتر دانش آموختگان و خانه استاد مجتمع بیمارستانی امام (ره) و جلسات تشکیل شده با حضور اساتید پیشکسوت ارایه داد و افزود: این دفتر در مجتمع با برگزاری مراسم تقدیر از اساتید پیشکسوت سعی در تقویت ارتباط اساتید با بیمارستان داشته و پیرو دستور ریاست محترم دفتر دانش آموختگان تاسیس این دفتر و خانه استاد در سایر بیمارستانهای دانشگاه مورد تاکید قرار گرفت.
در ادامه دکتر سید احمدیان دبیر دفتر گفت: فوائد ایجاد خانه استاد در بیمارستانها بسیار است و یکی از اهداف ایجاد ان حمایت از دانشجویان است که نیاز به پشتیبانی همگانی دارد.
وی افزود: احساس تعلق داشتن اساتید به خانه ای که سالها در آن زحمت کشیده اند بسیار مهم است و ما باید با راه اندازی خانه استاد و ایجاد انگیزه در آنها بر مستدام بودن همکاری آنها با دانشگاه تلاش کنیم.
وی یادآور شد، دانش آموختگان دوره های تخصصی که تجربه حضور در کلاسهای درس دانشکده پزشکی را ندارند و تمام دوره آموزشی خود را در بیمارستان سپری می کنند نیز نباید از حلقه ارتباط ما خارج شوند و از این رو لازم بود دفاتری برای شناسایی و ارتباط با آنان در بیمارستانهای تابعه تاسیس شود و ما امیدواریم با همکاری شما عزیزانی که مسئولیت این امر مهم را پذیرفته اید بتوانیم زمینه ارتباط موثرتری با دانش آموختگان دوره های تخصصی و فوق تخصصی فراهم شود.
دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان تشکیل دانش آموختگان مکتب روزبه و بیمارستان فارابی را نمونه های موفقی در تشکیل حلقه ارتباطی بین دانش آموختگان و دانشگاه عنوان کرد و بر تقویت شبکه ارتباطی بین دانش آموختگان تاکید کرد.
در ادامه دکتر اسحاق حسینی مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان بیمارستان امیراعلم، اظهار کرد: به دلیل کمبود فضای فیزیکی هنوز اتاقی به عنوان خانه استاد در اختیار نداریم ولی با این تفاسیر از بازنشستگان خود به نحو شایسته ای تقدیر کردیم البته در پایان سال نیز از 5 استاد گروه داخلی، جراحی و گوش و حلق و بینی تجلیل خواهیم کرد.
سپس دکتر نیمار رضایی مسئول دفتر دانش آموختگان و خانه استاد مرکز طبی کودکان گفت: برای ماندگاری خانه استاد در بیمارستانها باید قوانین شفافی تدوین شود چون وجود یک اتاق مهم نیست مهم افرادی هستند که مسئولیت آن را به عهده دارند.
وی ادامه داد: متاسفانه اساتیدی که بازنشسته می شوند با دلخوری از دانشگاه می روند و این برازنده مقام یک استاد نیست.
دکتر نیما رضایی با تاکید بر ایجاد اتاق فکر اساتید در بیمارستانها تصریح کرد: اساتید بازنشسته باید با وجود یک اتاق فکر برای رسیدگی به امور آنها، آنجا را متعلق به خود بدانند تا راحت به آنجا رفت و آمد کنند.
در ادامه دکتر مرتضوی مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان و خانه استاد بیمارستان رازی با تاکید بر سخنان دکتر نیما رضایی تصریح کرد: رعایت شأن و منزلت اساتید بازنشسته موجب می شود آنها به سهولت به بیمارستان مراجعه کنند. متاسفانه پس از بازنشستگی اساتيد بسیار سخت به بیمارستان می آیند حتی اگر دعوت شوند.
سپس دکتر پارسائیان مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان و خانه استاد بیمارستان آرش ارتباط دانش آموختگان فارغ التحصیل با دانشگاه را ایده ی بسیار خوبی دانست و گفت: باید با ایجاد انگیزه در اساتید و حفظ حرمت و شان آنها دوران بازنشستگی را برایشان لذت بخش کنیم تا پس از بازنشستگی نیز با روحیه خوبی به بیمارستان مراجعه کنند.
سپس دکتر پیرجانی از اعضای هیات علمی بیمارستان آرش نیز با تاکید بر ایجاد انگیزه در اساتید بازنشسته گفت: باید حرمت اساتید بازنشسته را به طور خاص رعایت کنیم تا این دوران برایشان ماندگار و خوشگوار باشد.
دکتر شیرگل مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان و خانه استاد بیمارستان یاس نیز از بی انگیزگی اساتید بازنشسته گفت و بر لزوم ایجاد انگیزه و برنامه ریزی برای امور آنها تاکید کرد.
سپس دکتر اسلامی مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان و خانه استاد بیمارستان فارابی، گفت: من نگاه از بالا به پایین را نگاه موفقی نمی دانم چون معتقدم بدنه اجتماعی باید به من به عنوان مسئول رای بدهد.
وی افزود: سال ها پیش در بیمارستان فارابی اساسنامه ای تدوین کردیم تا بر اساس آن انجمن مدنی استواری تاسیس کنیم ولی به دلیل موافق نبودن بعضی از دوستان به کندی پیش رفت. خوشبختانه چون نهادهای مدنی بر بستر های اجتماعی شکل می گیرند با راه اندازی دفتر ارتباط با دانش آموختگان این مهم فعال خواهد شد.
سپس دکتر یعقوبی مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان بیمارستان سینا ضمن ابراز نارضایتی از روند فعالیت این دفتر در این بیمارستان، اظهار کرد: متاسفانه ساختار تشکیل این دفتر در بیمارستان سینا منطقی نیست تا کنون هیچ بهره برداری از این دفتر صورت نگرفته و درب آن همیشه بسته است.
وی ادامه داد: اکثر بازنشستگان این بیمارستان هنگام بازنشستگی از دانشگاه دلخورند و انگیزه ای برای بازگشت ندارند. دانشگاه باید حداقل سه سال قبل از بازنشستگی استاد را باخبر کند نه اینکه همان روز یا چند روز قبل از آن، استاد را در جریان قرار دهد این نهایت بی حرمتی به اساتید است.
دکتر نوروزی مسئول دفتر ارتباط با دانش اموختگان بیمارستان شریعتی نیز با بیان اینکه، هر ساله در این بیمارستان مراسمی در شان اساتید بازنشسته برگزار می شود گفت: بیمارستان شریعتی در مراسم مختلفی از بازنشستگان خود تجلیل می کند و همواره بر حفظ حرمت و شان آنها تاکید دارد.
سپس دکتر گتمیری قائم دفتر و مدیر عامل بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری در مورد روند توسعه دفتر دانش آموختگان و بنیاد توضیحاتی ارائه داد.
وی پس از ارایه گزارش مختصری از روند تاسیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان و مهمترین اقدامات آن گفت: با توجه به شرایط زمان از سوی ریاست وقت دانشگاه و موافقت هیئت رئیسه، شورا و هیئت امنای دانشگاه، این دفتر در قالب تشکیلات و ساختار دانشگاه و تحت سرپرستی استاد بهادری که استادی نمونه در حیطه علمی و اخلاقی هستند آغاز به کار کرد.
وی تصریح کرد: از 14 سال پیش که دفتر ارتباط با دانشآموختگان دانشگاه شکل گرفت جای خالی یک سازمان مردم نهاد که نقش دانشآموختگان را برای دانشگاه پررنگتر کند احساس میشد که در حال حاصر اين نهاد تأسیس شده است.
دکتر گتمیری برگزاری گردهمایی ها و جشن های فارغ التحصیلی را از فعالیت های مهم این دفتر برشمرد و گفت: تشکیل 50 کانون دانش آموختگان در سطح دانشگاه از فعالیتهای این دفتر بوده و ره اندازی دفاتر دانش آموختگان در چند شهرستان و خارج از کشور از افتخارات این دفتر است.
دکتر گتمیری در ادامه ضمن اشاره به تاریخچه برگزاری سمینار سالانه تعهدحرفه ای در نظام سلامت خاطر نشان کرد، این سمینار که از سال 95 و با مشارکت دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دفتر تعهدحرفه ای دانشگاه و بنیاد علمی فرهنگی استاد دکتر بهادری آغاز شد با استقبال بسیار زیاد مخاطبین روبرو بود، خوشبختانه محتوای این سمینار از نظر تنوع موضوعی و کیفی روند رو به رشدی داشته و بنابر نظر اهل فن تمام مطالب ارایه شده بخصوص موضوعات سمینار سال 97 مطالب کاربردی بود و برای اینکه مطالب ارایه شده در سمینار بیشتر مورد توجه و استفاده کادر درمانی قرار گیرد برآن شدیم که امسال محل آنرا به داخل بیمارستان امام منتقل کنیم و امسال چهارمين سمینار روز پنجشنبه 8 اسفندماه سال ١٣٩٨ در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
دبیر علمی چهارمين سمینار تعهدحرفه ای در نظام سلامت در خصوص نحوه برگزاری این سمینار گفت: این سمینار از دو بخش علمی و جشنواره تشکیل شده است. بخش علمی شامل سخنرانی هایی از افراد برجسته و صاحبنظر در موضوع تعهد حرفه اي و پانل هاي علمی که توسط انديشمندان اين حوزه به صورت بحث و پرسش و پاسخ ارایه می شود و در بخش جشنواره که با حضور ریاست دانشگاه و جمعی از مسئولین برگزار می شود، از سوی بنیاد علمی فرهنگی استاد دکتر بهادری و به تشخيص هيات داوران از 5 نفر از افرادی که در حوزه ي سلامت به عنوان الگوی عملی تعهدحرفه ای مطرح هستند ضمن معرفی خدمات ارزشمندشان، تقدیر به عمل می آید.
در ادامه استاد دکتر بهادری گفت: با توجه به مشکلاتی که بیان شد باید بگویم افتتاح این دفتر نیز بسیار مشکل بود و با زحمات فراوانی به نتیجه رسید پس باید برای رسیدن به اهدافمان تلاش کنیم .
وی ادامه داد: بازنشستگی دوره دیگری از زندگی است بنده از زمان بازنشستگی تا امروز همواره دوست داشتم به دانشگاه خدمت کنم چون دانشگاه خانه دوم من است پس باید اساتید نیز دیدشان را نسبت به بازنشستگی تغییر دهند.
استاد بهادری با بیان اینکه مسئولین بیمارستانها نیز باید فضایی برای بازنشستگان ایجاد کنند تا آنها با دلگرمی به آنجا رفت و آمد کنند تصریح کرد: باید به گونه ای برخورد کنید تا ارتباط اساتید با دفتر دانش آموختگان حفظ شود و فکر نکنند که دیگر جایی در بیمارستان ندارند.
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه خاطر نشان کرد: باید بدانید که اساتید پیشکسوت نقش مهمی در حفظ پیوند بین استادان امروز و آینده دارند دفتر دانش آموختگان و خانه استاد پلی برای ارتباط آنها خواهد بود. با کمک شما این دفاتر توسعه یافته است به طوری که در چند شهرستان و همچنین شعبه بین المللی ما در بوداپست راه اندازی شده که موجب گسترش ارتباطات ما خواهد شد.
وی اظهار کرد: راه اندازی این دفاتر الگویی برای دیگر دانشگاهها نیز شده به طوریکه دانشگاه شهید بهشتی اقدام به راه اندازی چنین دفاتری کرده است .این الگو بودن نیز در توسعه روابط بین دانشگاهی تاثیر بسزایی خواهد داشت .امیدوارم همه با هم بتوانیم در توسعه این همبستگی نقشی تاثیر گذار داشته باشیم.
خبر: مقدم
عکس: ایرج نعمتی
ارسال به دوستان