جلسه همفکری و طرح نظرات دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد
جلسه همفكري و طرح نظرات دانش آموختگان دانشگاه، به منظور ارتقاء و پيشرفت برنامه هاي دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه در تاريخ 17 خرداد ماه 1390 برگزار شد.
در اين جلسه كه با حضور دكتر بهادري رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دكتر گتميري دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دكتر سيداحمديان مدير دفتر، دكتر گوشه گير رئيس مؤسسه مطالعات تاريخ پزشكي، طب اسلامي و مكمل، دكتر دولتي رئيس مركز تحقيقات پوست و جذام، دكتر صادقي پور مدير گروه فيزيولوژي، دكتر پاسالار رئيس مركز رشد استعدادهاي درخشان، دكتر جعفري و دكتر آقا محمدي اعضاي هيأت علمي دانشگاه بهمراه جمعي از دانش آموختگان دانشگاه مورخ 17 خرداد ماه 1390 در محل دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد، ابتدا دكتر بهادري ضمن خير مقدم به حاضرين و ارايه توضيح مختصر در خصوص تاسيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان گفت: خوشبختانه حمايتهاي دكتر لاريجاني رئيس دانشگاه كه خود فردي علمي است در راه اندازي دفتر ارتباط با دانش آموختگان بي تاثير نبوده و همچنين دكتر گتميري دبير دفتر و ديگر همكاران كه بسيار تلاش كردند تا اين دفتر بتواند در آينده اي نزديك خود را همطراز alumni در دانشگاههاي معروف دنيا برساند.
وي افزود: اولين اقدامي كه صورت گرفت تامين مكان دفتر بود كه همكاران زحمت كشيدند و اين دفتر كه در حال حاضر در آن مستقر هستيم را آماده كردند وهم اكنون جلسات ماهانه، كارگاه و مراسم برگزاري پايان نامه دانشجويان در سالن اجتماعات اين دفتر برگزار مي شود و دومين اقدام مربوط به سايت دفتر ارتباط با دانش آموختگان است كه خوشبختانه موفق شديم اين سايت را با همكاري زاهدي رئيس امور اداري دفتر و ديگرعزيزان طراحي كنيم و با معرفي عده اي از دانش آموختگان علوم پزشكي مرحله اول اين سايت را راه اندازي كنيم.
سپس دكتر گتميري دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان با اشاره به زمان تاسيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان گفت: شروع تاسيس دفتر از سال 1384 بوده و در سال 1385 با مصوبه هيات امنا رسما آغاز به كار كرد.
دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان خاطر نشان كرد: با مشاهده مدل هاي مورد بررسي و تعميم آن به دانشگاه، با وجود اختلاف سلايق محيط دانشگاه و چالش هاي پيش رو كه همه به آن واقف هستيم، كار آساني نبود. بطوري كه با طرح موضوع واكنش هاي بسيار موضع گيرانه اي مطرح شد. فكر تأسيس انجمن فارغ التحصيلي و كانوني كاملاً NGO مطرح شد. در هيات رئيسه و محافل ديگر اختلاف سليقه ها مشاهده مي شد. در اين زمان بود كه به استاد بهادري مراجعه كرديم و از راهنمايي هاي دكتر لاريجاني هم بهره مند بوديم.
دكتر گتميري با يادآوري اين مطلب كه چند نشريه با عنوان نامه دانش آموختگان چاپ و نسخه الكترونيك آن در سايت گذاشته شد، با بيان اقدامات ديگر انجام شده گفت: بعد از طراحي آرم و بج دفتر، اين آرم به تصويب هيأت رئيسه رسيد. بعد از تصويب اتوماسيون براي دفتر، دبيرخانه الكترونيكي آن به تصويب رسيد.
وي در بيان حمايت هاي دكتر لاريجاني از اهداف اين دفتر افزود: دكتر لاريجاني بارها تاكيد داشته كه مايل به هر نوع همكاري و كمك به اين دفتر هستند. وي با اشاره به فعاليت نزديك به 20 كانون دانشكده پزشكي و وسعت زياد كانونها، ايده فعال سازي دفاتر فرعي دانشكده ها را مهم خواند تا فعاليت ها از طريق دفتر مركزي برنامه ريزي و هدايت شود ولي اجراي امور مربوط به هر دانشكده به آنها واگذار شده است.
دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان در ادامه معرفي پتانسيل هاي اين دفتر از جمله وجود تالار اجتماعات، چندين دستگاه كامپيوتر مناسب برگزاري كلاس هاي آموزش الكترونيكي، با اشاره به تاكيد دكتر بهادري در تبديل دفتر به يك مركز علمي- آموزشي و تحقيقي خاطرنشان كرد: قبلاً اجراي برنامه هاي گروه هاي مختلف كه گاهاً پزشكي هم نبود مانند برنامه توانايي حل مساله و قدرت نه گفتن و كاهش استرس با استقبال خوبي روبرو شد. در مدل بين المللي هم برگزاري چنين كلاس هاي توانمندسازي رفتاري مشاهده مي شود. جهت اجراي برنامه هاي آموزشي در حال مذاكره با مركز تحقيقاتي مختلفي هستيم. تسهيل اين برنامه هاي آموزشي، مقدمه برنامه هاي پژوهشي خواهد شد. در تفاهم نامه سال 1390 بودجه لازم ديده شده است.
وي سپس از بهره برداري آزمايشي وب سايت دفتر خبر داد و افزود: خوشبختانه با همكاري دفتر و استفاده از تجربه وب سايت روابط عمومي دانشگاه كه وب سايت برتر دانشگاه شناخته شد، وب سايتي طراحي شده كه حتي از نظر ساختاركاملتر از وب سايت روابط عمومي است و الآن در مرحله بهره برداري آزمايشي قرار دارد و با استحكام وب هاي فرعي آن، با حضور وزير بهداشت، رئيس دانشگاه و استاد بهادري افتتاح خواهد شد.
دكتر گتميري با اشاره به تدوين برنامه سال جاري و برآورد بودجه آن، استقلال دفتر را مقدمه كمك هاي فارغ التحصيلان خواند و افزود: اين كار مقدمه اي خواهد شد تا فارغ التحصيلان دانشگاه بتوانند كمك هايي را كه ترجيح مي دهند به دانشگاه ارايه نمايند.
دكتر دولتي كه به عنوان نماينده دانش آموختگان ورودي سال 38 دانشكده پزشكي دراين جلسه سخن مي گفت، با اشاره به برگزاري گردهمايي هم دوره هاي خود در تاريخ 14 و 15 مهر ماه سالجاري گفت: اين گردهمايي سومين گردهمايي دانش آموختگان ورودي سال 38 است كه با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار مي شود.
وي ضمن يادآوري شور و شعف دوستان خود از حضور پس از سالها در دانشكده پزشكي از دفتر ارتباط با دانش آموختگان براي ايجاد امكان برگزاري چنين مراسمي تشكر كرد و گفت: امسال اين مراسم به مناسبت چهل و پنجمين سالگرد فارغ التحصيلي ورودي سال 38 دانشكده پزشكي برگزارميشود كه روز اول آن در دانشكده پزشكي و روز دوم آن نيز در محل موزه ملي تاريخ علوم پزشكي برگزار خوهد شد.
دكتر دولتي، كانون دانش آموختگان ورودي سال 38 را نمونه اي كامل عنوان كرد كه پس از گذشته سالها، مشخصات همه اعضاي آن در دسترس است و ابراز اميدواري كرد با حفظ ارتباط بين دانش آموختگان شاهد برگزاري برنامه هاي بزرگتري در دانشگاه باشيم.
در ادامه اين جلسه دكتر آقا محمدي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، دفتر ارتباط با دانش آموختگان را پلي بين اساتيد قديمي و دانشجويان جديد عنوان كرد و گفت: تاسيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان ايده بسيار جالب و پسنديده اي است تا ضمن برقراري ارتباط نسل قديم و جديد مي تواند در تبادل اطلاعات بين اين دو نسل نقش مهمي ايفا كند و چهره هاي ماندگار ي مانند دكتر يلدا، بهادري ، دكتر دولتي و.... را به جامعه پزشكي در تمام دنيا معرفي نمايد.
وي خاطر نشان كرد: دفتر ارتباط با دانش آموختگان مي تواند در زمينه هاي علمي، پژوهشي، اجتماعي، تاريخچه پزشكي و ديگر زمينه ها فعاليت داشته باشد و تهيه كردن كتابچه از زندگينامه پيشكسوتان و بزرگان علم مي تواند ايده خوبي براي اين دفتر باشد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه برگزاري نشست هاي علمي ، اجتماعي در دفتر، ايجاد دفاتر در گروه هاي مختلف برگزاري جشنهاي تقدير از پيشكسوتان و ... را از اقدامات خوب دفتر ارتباط با دانش آموختگان عنوان كرد.
دكتر پاسالار رييس مركز پژوهشهاي علمي دانشجويان و رييس مركز استعدادهاي درخشان دانشگاه نيز در ادامه به دو نكته مهم اشاره كرد و گفت: هر گروه تاريخچه و سير تحول مربوط به رشته خودش را تهيه كرده كه اگر زماني پازل بزرگ نماد دانشگاه را بخواهيم تهيه كنيم با كنار هم قرار دادن اين قطعات مي توانيم دانشگاه را آنطور كه شايسته است به تصوير بكشيم وي همچنين ادامه داد: دومين نكته اين است كه اگر بتوانيم فرزند علم خواندگي داشته باشيم، مي تواند بر اي جامعه علمي و پزشكي مفيد باشد زيرا از اين طريق مي توانيم فرزندان پراستعداد و توانا را شناسايي كرده و از نظر مالي و معنوي به آنها كمك كنيم تا بتوانند از نظر سطح علمي و پژوهشي در دنيا زبانزد همه باشيم.
دكتر صادقي پور مدير گروه فيزيولوژي دانشگاه در اين جلسه گفت: براي فارغ التحصيلان تحصيلات تكميلي دانشگاه در علوم پايه بايد ارزش زيادي قائل شد زيرا اين افراد صاحب نظر و ايده هستند و مي توانند در هر نقطه از دنيا تاثير گذار باشند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه سايت دفتر ارتباط با دانش آموختگان بايد دو طرفه باشد، تاكيد كرد، سايت دفتر دانش آموختگان بايد قابليت دريافت نظرات دانش آموختگان خود را داشته باشد و با كساني كه ثبت نام كنند مرتب در تماس باشد تا ضمن دريافت مشخصات و توانايي ها و كمك هاي دانش آموختگان از طريق سايت، اين دفتر بتواند به مرور زمان به سطح بالايي در دنيا برسد.
در ادامه اين جلسه دكتر گوشه گير رييس موسسه مطالعات تاريخ پزشكي، طب اسلامي و مكمل ضمن ابراز خرسندي از تاسيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان با اشاره به خاطرات گردهمايي با همكلاسي هاي دوران دبيرستان خود در سالهاي بعد از فارغ التحصيلي گفت: برگزاري گردهمايي دانش آموختگان ايده بسيار مناسبي است كه در دفتر ارتباط با دانش آموختگان از ورودي هاي سالهاي قديمي ميتوانند گردهمايي داشته باشند و همديگر را پس از ساليان سال ببينند.
اين گزارش مي افزايد: دكتر گوشه گير به چهار گروه مهم كه در دانشگاه بايد به آن اهميت داد اشاره كرد و افزود: 1- گروه مديران است كه بايد ببينيم چه برنامه هايي دارند و هر كدام بايد يك بانك اطلاعاتي داشته باشند2- دانشجويان كه بايد الگوسازي كنند و انگيزه آنها را بايد در نظر داشته باشيم، 3- كاركنان دانشگاه 4- تعامل بين اساتيد و دانشگاه است كه بايد براي هركدام از اين گروهها برنامه ريزي شود.
وي همچنين به دو منبع نيروي انساني و منابع مالي در دانشگاه اشاره كرد و گفت: منبع نيروي انساني كه قطعاً خود دانش آموختگان هستند و خواهند آمد و نيروي مالي كه با عضويت در سايت دفتر ارتباط با دانش آموختگان و سازمانها مي توان آن را تامين كرد.
دكتر جعفري عضو هيات علمي بيمارستان امام خميني (ره) نيز در ادامه جلسه استفاده از سالن اجتماعات دفتر ارتباط با دانش آموختگان براي گردهمائي هاي علمي ، آموزشي و پژوهشي را بسيار كار پسنديده و خوبي عنوان كرد و افزود: خوشبختانه از مطالب امروز استفاده كردم و خوشحالم از اينكه مي توانيم از امكانات اين دفتر براي برگزاري جلسات سالانه و همچنين جلسات علمي و پژوهشي استفاده نمائيم و اميدوارم كه دفتر ارتباط با دانش آموختگان براي تمامي دانش آموخته ها و دانشگاهيان بتواند اطلاع رساني خوبي داشته باشد تا همه بتوانند از امكانات خوب اين دفتر نهايت استفاده را ببرند.
دكتر منصف نماينده دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده داروسازي كه خود عضو اين دفتر نيز هست گفت: پيشنهادات امروز بسيار جالب و آموزنده بود و تا به امروز دفتر ارتباط با دانش آموختگان اقدامات خوبي را انجام داده اند و يكي از اهداف Alumni بعد از فارغ التحصيلان تشريك مساعي براي تقويت دانشگاه و همچنين جلب همكاري و مالي نيز است.
سپس دكتر سيد احمديان مدير دفتر ارتباط با دانش آموختگان نيز به برگزاري كلاسهاي مربوط به مهارت هاي زندگي و همچنين كلاسهاي آموزش خطاطي و يا موسيقي نيز اشار ه كرد.
در ادامه اين جلسه زاهدي رئيس امور اداري دفتر ارتباط با دانش آموختگان، در مورد وب سايت اين دفتر توضيحاتي داد و گفت: خبرها، معرفي پيشكسوتان، ارتباط با اعضاي اتاق فكر از طريق تالار گفتگو، شناسايي مفاخر دانشگاه، آلبوم عكس، فايل هاي صوتي و تصويري از امكاناتي است كه براي جلب مخاطبين و ايجاد جذابيت براي دانش آموختگان در سايت قرار گرفته است تا با مراجعه به سايت به ثبت نام در آن تشويق شوند.
وي خاطر نشان كرد: در تالار گفتگو اعضاي اتاق فكر بدون مراجعه به دفتر مي توانند در خصوص مسائل مربوط به خود و يا انجمن هاي مختلف گفتگو نمايند.
زاهداي در ادامه توضيحات خود از ورود بخشي از اسامي فارغ التحصيلان دانشگاه در سايت خبر داد و افزود با مراجعه دانش آموختگان به سايت و يافتن نام خود مي توانند به ثبت نام و تكميل اطلاعات خود اقدام نمايند. وي با اشاره به استفاده دفتر دانش آموختگان از اين اطلاعات براي اعلام و اطلاع رساني درخصوص برنامه هاي دانشگاه و دانش آموختگان افزود، يكي از ويژگيهاي اين سايت اين است كه دانش آموختگان در زمان ثبت نام خود تعيين مي كنند كه اطلاعات شخصي آنها را چه كساني مشاهده كنند و تنها در صورت تمايل آنها اين اطلاعات براي عموم ارايه خواهد شد.
زاهدي همچنين تاكيد كرد، وب سايت دفتر ارتباط با دانش آموختگان شامل چهار قسمت سايت اصلي، سايت مربوط به دانشكده ها، سايت كانونها و پرفايل هاي شخصي دانش آموختگان است كه هر كدام قابليت ها و امكاناتي خاص خود را دارد و در ادامه نمونه هايي از سايت دانشكده ها، كانون ها و وب لاگ شخصي اعضا را معرفي كرد.
در پايان اين جلسه دكتر بهادري رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، ضمن تشكر وآروزي موفقيت هر چه سريعتر و پيشرفت دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشكي تهران جلسه را به پايان رساند.
خبرنگار: رياضي كرماني
ارسال به دوستان