خانه استاد در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تاسیس می شود

خانه استاد در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تاسیس می شود

در نشست مشترک مسئولین دفتر ارتباط با دانش آموختگان و جمعی از مسئولین مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) موضوع تاسیس خانه استاد در این مرکز به تصویب رسید.

 
در جلسه ای که روز دوشنبه 24 اردیبهشت ماه 97 و با حضور دکتر بهادری رئیس، دکتر گتمیری قائم مقام، دکتر سیداحمدیان دبیر دفتر ارتباط با دانش آموختگان و دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی، دکتر حلب چی معاون دانشجویی و دکتر رئیس کرمی معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار شد، به منظور ایجاد زمینه همکاری مشترک بین استادان بازنشسته با این مرکز و ارایه خدمات ، با  تاسیس خانه استاد در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) پس از تائید هیئت رئیسه دانشگاه موافقت شد.
در ابتدای این جلسه استاد بهادری گفت: مسأله ای که بسیار نگران کننده است این است که بازنشستگی استادان با ترک همیشگی دانشگاه همراه شده است در حالی که ما در گذشته استادان زیادی داشتیم که پس از بازنشستگی هرگز دانشگاه را ترک نکردند. باید ضمن ایجاد زمینه لازم برای حضور دوباره آنان در دانشگاه، آنان را برای این حضور علاقه مند نماییم.
وی هدف از تاسیس خانه استاد در مراکز دانشگاه را بازگرداندن استادان بازنشسته دانست و گفت: بازنشستگی برای استادان با کارمندان و کارکنان اداری سازمانها تفاوت بسیاری دارد. کار معلم آموزش است و آموزش پایان پذیر نیست چرا که معلمان روز به روز بر تجربه و دانش آنها افزوده می شود و ما سعی داریم زمینه حضور استادان بازنشسته را در بیمارستانها فراهم کنیم تا نسل جوان از تجربیات و مهارت های آنها بهره مند شود. 
رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان از استقبال روسای بیمارستانها برای خانه استاد خبر داد و افزود: متاسفانه بسیاری از استادان پس از بازنشستگی به بیمارستان محل خدمت خود مراجعه نمی کنند درحالی که حضور آنان می تواند برای  آموزش دانشجویان و درمان بیماران مفید باشد و ما امیدواریم با تاسیس خانه استاد شرایط لازم برای حضور دوباره آنان در بیمارستان و برنامه ریزی برای شرکت در جلسات آموزشی و درمانی مرکزبرای آن دسته از استادانی که امکان مراجعه دوباره به بیمارستان دارند فراهم آید.
وی ضمن تشکر از مسئولین مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برای تاسیس اولین خانه استاد در این بیمارستان یادآور شد: برای تکریم و حفظ شئونات این استادان که از افراد برجسته جامعه علمی کشور هستند باید در همه سطوح استادان، دانشجویان و کارکنان اطلاع رسانی شود تا همراهی و هماهنگی لازم برای ورود، حضور، مشارکت در جلسات آموزشی و درمانی متناسب با رشته تخصصی آنان صورت گیرد. 
وی با تاکید بر اهمیت اجتماعی کردن دانشگاه با مشارکت استادان دانشگاه خاطر نشان کرد، دانشگاه یک وظیفه اجتماعی دارد و آن کمک به حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تغییر در سبک زندگی مردم است که با برگزاری سمینارهای علمی و آموزشی در بخشهای مختلف جامعه و با مشارکت استادان برجسته تحقق خواهد بخشید.
دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه نیز در این جلسه گفت: در بسیاری از دانشگاه ها شاهد هستیم که استادانی بیرون از مرکز به عنوان استاد افتخاری با مراکز علمی همکاری دارند و وجود خانه استاد در بیمارستان زمینه حضور مجدد استادان را فراهم می کند تا به عنوان استاد افتخاری با آن مرکز همکاری نماید. 
وی معرفی استادان بازنشسته را به مجموعه از طریق صدور کارت شناسایی ضروری عنوان کرد و افزود: کارتی که به این عزیزان داده می شود می تواند نگرانی های آنان را برای حضور و هماهنگی برای ورود و خروج از بیمارستان را برطرف نماید ضمن اینکه پرسنل بیمارستانی بخصوص همکاران حراست نیز مساعدت هایی برای ورود و خروج آنان خواهند داشت.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه با اشاره به شخصیت والای بسیاری از استادان بازنشسته یادآور شد: باید مراقب تکریم شخصیت و جایگاه علمی آنان باشیم و با نهایت احترام آنان را به بیمارستان بازگردانیم و این موضوع با ارایه کارتی که نشان دهنده منزلت و جایگاه آنان باشد امکان پذیر است.
وی بر طرح موضوع صدور کارت استادان بازنشسته در هیئت رئیسه دانشگاه تاکید و خاطر نشان کرد:همانطور که طرح استادان افتخاری در دانشگاه با اسقبال اعضای هیئت  مواجه شده، با توجه به اهمیتی که مسئولین دانشگاه برای استادان بازنشسته قائل هستند مطمئنم که با آن موافقت و پشتیبانی لازم را در ادامه خواهند شد. 
دکتررستمیان حضور دوباره استادان را در بخشهای بیمارستانی یک فرصت عنوان کرد و افزود: یکی از مسئولیت های حوزه معاونت اجتماعی برنامه ریزی برای اجتماعی کردن محیط دانشگاه است و اعضای هیئت علمی بازنشسته نیز به عنوان اعضای این اجتماع سهم بسزایی در رشد آن داشته و دانشگاه هنوز به مشارکت استادان پیشکسوت خود که بار دانش زیادی داشته و در فرهنگ سازی جامعه و تربیت دانشجویان نقش زیادی داشتند، احتیاج دارد. با همجواری استادان پیشکسوت با دانشجویان جوان است که می توانیم در انتخاب الگوهای موفق به نسل جوان کمک کنیم.
 وی بر تشکیل کمیته ای برای مطالعه دانشگاههای موفق  در این زمینه تاکید کرد: با سازماندهی بیشتر وشناسایی و بررسی ظرفیتهای موجود در دانشگاه می توانیم قدرت های فردی و جمعی را در کنار یکدیگر قرار داده و زمینه ارتباط افراد خارج از دانشگاه را با دانشگاه و انجام فعالیت های داوطلبانه را بیش از پیش فراهم نمائیم و دراین زمینه همکاران حوزه معاونت اجتماعی آمادگی هرگونه همکاری را در این زمینه دارند.
دکتر گتمیری قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان گفت: مهمترین قدم همان شکستن سد جدایی استادان بازنشسته با دانشگاه است که احساس می کنند دیگر از دانشگاه جدا شده اند. خوشبختانه در اکثر بخش های بیمارستان امام خمینی استادان بازنشسته و پیشکسوت زیاد داریم و به نظر می رسد تاسیس خانه استاد و مشاهده استادان پیشکسوت و بازنشسته در کنار استادان جوان  در بخشهای مختلف این بیمارستان با همراهی بیشتر استادان همراه باشد.
وی افزود: با توجه به تخصص، علاقه و انگیزه این استادان و با توجه به زمان حضور و موضوع مد نظر برای مشارکت در بحث های علمی برنامه ریزی، اطلاع رسانی و اجرا کرد. ضمن این که این نشست ها می تواند از سوی  روسای بخشها برنامه ریزی و مدیریت ودر فواصل معین برگزار شود.
 دکتر گتمیری خاطر نشان کرد، برای حضور مجدد استادان بازنشسته در بیمارستانها جلسات متعددی تشکیل شد و موضوع از جوانب مختلف بررسی شده است و به نظر می رسد با توجه به امکانات مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و مساعدت مسئولین این مرکز برای تاسیس خانه استاد در این مجتمع، مجتمع بیمارستانی امام خمینی الگوی موفقی برای سایر بیمارستان ها باشد.
قائم مقام دفتر ارتباط با دانش آموختگان تاکید کرد: این هماهنگی ها نه فقط برای حضور در جلسات ماهانه باشد. بلکه در زمان هایی که به دلیل نیاز به خدمات درمانی و مشاوره ای برای خود و یا خانواده خود به مرکز مراجعه می کنند نیز باید مکان معینی در بیمارستان وجود داشته باشد تا ضمن راهنمایی برای انجام امور مورد نیاز، مساعدت های لازم نیز صورت گیرد.
وی با اشاره به تجربه های علمی، آموزشی و پژوهشی موفق در سوابق کاری بسیاری از استادان بازنشسته خاطر نشان کرد: با تاسیس خانه استاد می توان شرایطی را فراهم کرد که استادان بازنشسته فعالیت های علمی گذشته خود را در مراکز درمانی ادامه داده و حتی برای راهنمایی پایان نامه های دانشجویی نیز مشارکت و همکاری نمایند. مطمئناً با تکرار این اتفاقات، ادامه حضور آنان در مراکز درمانی و جذب حمایت های خیرین و افراد وابسته به این استادان جریان سازی لازم صورت خواهد گرفت.
دکتر گتمیری همچنین افزود: خواسته و نیاز استادان برای حضور در بیمارستان و خواسته و نیاز بیمارستان برای حضور استادان با هم تفاوت دارد و باید با مطالعه و برنامه ریزی دقیق شرایط را به نحوی فراهم کرد که ضمن تداوم این همراهی، خواسته های هر دو طرف تامین شود.  در جلساتی که توسط متولیان این امر تشکیل می شود نیز می توان شرایط  را بازنگری و اصلاحات لازم نیز صورت پذیرد.  
دکتر رئیس کرمی معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) نیز در ابن جلسه با اشاره بر لزوم وجود برنامه مدون و جامع برای حضور استادان در مرکز، تاکید کرد: برنامه هایی که دراین زمینه تنظیم می شود باید طوری باشد که موجب دلگرمی این عزیزان برای مراجعه دوباره گردد و به ویژگی های تک تک آنان توجه شود. 
وی از آمادگی کافی این مرکز برای میزبانی اساتید بازنشسته خبر داد و افزود: حضور استادان بازنشسته موجب تجدید خاطرات استادان فعلی مرکز از دوران فعالیت در محضر این استادان خواهد بود و با امکاناتی که فراهم شده است سعی می کنیم این ارتباط را با همکاری دفتر ارتباط با دانش آموختگان به بهترین نحو فراهم نمائیم.
دکتر رزم پا رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) نیز در این جلسه گفت: بارها شاهد بوده ایم که بعضی از استادان بازنشسته برای انجام بعضی معاینات و آزمایشات دوره ای برای خود و یا خانواده خود به بیمارستانها مراجعه کرده و با آنها مانند افراد عادی برخورد شده که این مدل شایسته استادی که سالها برای دانشگاه و دانشجویان خود زحمت کشیده نیست.
وی وجود محلی برای مراجعه این استادان برای راهنمایی و تسهیل در رفع نیازهای درمانی آنان را بسیار مهم و ضروری دانست و افرود: با تاسیس خانه استاد ضمن تکریم این استادان، می توانیم خدمات مورد نیاز آنان را با بهترین کیفیت ارایه داده و زمینه حضور دوباره استادان بازنشسته را فراهم آوریم.
مسئول دفتر ارتباط با دانش آموختگان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد برای تاسیس خانه استاد با همان امکاناتی که وجود دارد هم میتوان اقدام کرده و پذیرای استادان بود و امیدواریم به تدریج مراجعه و حضور این استادان بیشتر شود.
وی در ادامه از برگزاری مراسمی رسمی با حضور مسئولین مجتمع وبیمارستان خبر داد و افزود، با دعوت استادان بازنشسته در این جلسه، اطلاع رسانی لازم برای اتفاق و ایجاد بستر مناسب برای حضور آنان انجام خواهد شد و در ادامه نیز برنامه ریزی برای حضور هریک از آنان با توجه به تخصص و علاقه آنان فراهم خواهد آمد.
دکتر رزم پا گفت: با توجه به حمایت های رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی و دیگر مسئولین از تاسیس خانه استاد، این آمادگی وجود دارد که در اولین 4 شنبه بعد از ماه مبارک رمضان شاهد افتتاح خانه استاد بوده و و میزبان همه استادان بازنشسته این مجتمع باشیم و این جلسات را به صورت ماهانه با حضور استادان بازنشسته و با مشارکت بخشهای مختلف بیمارستانی ادامه دهیم.
دکتر حلب چی معاون دانشجویی دانشگاه نیز در این جلسه گفت: برای  حضور دوباره استادان باید تعریف جدیدی برای حضور آنان در بخشها داشته باشیم. چرا که حضور این عزیزان دربخشهاست که موجب انتقال تجربیات به دانشجویان جوان می شود. دانشی که از طریق این استادان به دانشجویان منتقل می شود ی که امکان شاگردی آنان را نداشته ولی از طریق همین خانه استاد می تواند از آموزشهای آنان بهره مند شوند. این آموزشها می تواند جنبه مشاوره هایی داشته باشد که دانشجویان نیاز زیادی به آن دارند.
 
 
 
کلمات کلیدی