در آستانه برگزاری مراسم تجلیل از مفاخر پزشکی مجتمع بیمارستانی امام، دکتر مؤمنی پیشکسوتان را گنجینه‌های تجربه و آگاهی خواند

دکتر سیدعلی مومنی معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی استادیار ارولوژی، فلوشیپ اروانکولوژی این مجتمع است. وی در سال ۱۳۷۷ با قبولی در آزمون سراسری تحصیل در رشته پزشکی در مقطع عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز کردم در سال ۱۳۸۸ در رشته تخصصی ارولوژی بیمارستان شهید هاشمی نژاد دانشگاه علوم پزشکی ایران پذیرفته و در سال ۱۳۹۲ پس از موفقیت در آزمون دانشنامه تخصصی با رتبه سوم فارغ التحصیل شد. سپس در آزمون فلوشیپ اروانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۳ پذیرفته شدو پس از اتمام دوره فلوشیپ در سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را در بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان هیات علمی آغاز کرد.

در آستانه برگزاری مراسم تجلیل از مفاخر پزشکی مجتمع بیمارستانی امام دکتر مؤمنی پیشکسوتان را گنجینه‌های تجربه و آگاهی خواند

دکتر سیدعلی مومنی معاون امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی استادیار ارولوژی، فلوشیپ اروانکولوژی این مجتمع است. وی در سال ۱۳۷۷ با قبولی در آزمون سراسری تحصیل در رشته پزشکی در مقطع عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز کردم در سال ۱۳۸۸ در رشته تخصصی ارولوژی بیمارستان شهید هاشمی نژاد دانشگاه علوم پزشکی ایران پذیرفته و در سال ۱۳۹۲ پس از موفقیت در آزمون دانشنامه تخصصی با رتبه سوم فارغ التحصیل شد. سپس در آزمون فلوشیپ اروانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۳ پذیرفته شدو پس از اتمام دوره فلوشیپ در سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را در بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان هیات علمی آغاز کرد.
وی حدود دو سال معاون پژوهشی گروه ارولوژی بود و در حال حاضر مسوول برنامه دستیاری گروه ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران است. از آبان ماه  ۱۴۰۰ تا تیرماه ۱۴۰۲ مدیریت امور پژوهشی و فن آوری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) را بر عهده داشت و در حال حاضر سرپرست معاونت امور دانشگاهی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هستند.
متن ذیل حاصل گفتگوی سایت دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران با ایشان است. توجه شما را به این گفتگو جلب می کنیم.


از اینکه به عنوان یک پزشک در جامعه فعالیت می کنید چه احساسی دارید؟

بررسی تاریخ و ادبیات ایران و فرهنگ نشان می دهد از سال های دور پزشکی حرفه ای دارای اعتبار در کشور بوده است. پزشک فردی است که مردم به او اطمینان دارند. این رشته دارای ویژگی های اخلاقی، اعتبار بالایی است و بی دلیل نیست که یکی از واژه های مترادف پزشک، حکیم است یعنی فردی که واجد خرد و حکمت است. طبیعی است که من هم بعنوان عضو کوچکی از این جامعه بزرگ احساس غرور کنم و امیدوارم  بکوشم رفتارم با بیماران و جامعه بگونه ای باشد که بتوانم گامی کوچک در راستای حفظ اعتبار اجتماعی جامعه پزشکی بردارم.

یک پزشک چگونه می تواند در تعاملات اجتماعی  و برخورد با دانشجوها موفق باشد؟

می دانیم جامعه ایران کنونی، جوان است و دانشجویان متعلق به هرم سنی جوانان این کشور هستند. بر این اساس من بعنوان یک پزشک هیات علمی دانشگاه باید بکوشم گامی در راستای پاسخ گویی به چالش ها و پرسش های این قشر هوشمند و بالنده که خصوصاً در گروه پزشکی که اغلب نخبگان جوان هستند بردارم. بنابراین لازم است خود را با فن آوری های مدرن در حوزه رشته تخصصی، فضای مجازی، حوزه دیجیتال، هوش مصنوعی و مهم تر از همه بعنوان یک معلم دانشگاه، آگاه به دانش روز نمایم تا قادر شوم در حد توان خود، نیازها و پرسش های این جامعه جوان و هوشمند را پاسخ گو باشم.

همانطور که مستحضر هستید همزمان با روز پزشک در تاریخ یکم شهریور از اساتید بازنشسته برخی از بیمارستانها تقدیر بعمل خواهد آمد،به نظر شما برگزاری اینگونه مراسم ها چه تاثیری در تکریم اساتید و همچنین ارتباط آنها پس از بازنشستگی با دانشگاه می تواند داشته باشد؟

در تمامی دانشگاه های برتر و معتبر جهان یکی از سیاست های راهبردی، حفظ ارتباط پویا با اساتید بازنشسته است. پیش کسوتان در واقع گنجینه هایی از تجربه و آگاهی هستند. در فرهنگ ما احترام به بزرگان بسیار پررنگ است. در بسیاری از دانشگاه های دنیا عنوان Emeritus Professor را به صورت افتخاری به اساتیدی تقدیم میکنند که پس از چند دهه تدریس به علت اتمام تعهدات دیگر به عنوان هیات علمی فعالیت ندارند ولی به علت تجربه های ارزشمندشان ادامه ارتباط آکادمیک آنها با دانشجویان ارزشمند است. بیجا نیست مولانا فرموده:

آنچه بیند آن جوان در آینه
پیر اندر خشت می‌بیند همه

پیر عشق تست نه ریش سپید
دستگیر صد هزاران ناامید

بنابراین در حوزه آکادمیک باید راهبردهایی اندیشیده شود که ضمن ارج نهادن به جایگاه والای اساتید و پیش کسوتان، یک تعامل پویا و ارتباط دوجانبه بین نخبگان جوان و اساتید پیش کسوت برقرار شود. در راستای این هدف در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به همت دفتر ارتباط دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران "خانه استاد" در سال ۱۳۹۷ در جهت حفظ ارتباط با اساتید پیشکسوت شروع بکار نمود.

همانطور که می دانید استادان محدوده زمانی خدمت دارند، بازنشستگی از نظر شما چیست؟ آیا یک پزشک یا یک معلم بازنشسته می شود؟

به نظر من برای یک معلم دانشگاه که دارای انگیزه است محدوده خدمت انتها ندارد. به عبارت دیگر ممکن است با گذشت چند دهه از فعالیت فقط  نوع ارتباط و خدمت تغییر کند.

توانا بود هر که دانا بود
ز دانش دل پیر برنا بود

علاوه بر آموزه های فرهنگ ملی، براساس ارزشهای دینی هم دانش ورزی توصیه شده تا آخرین لحظه عمر ادامه یابد. پیامبر اکرم (ص) فرموده: «اطلبوا العلم من المهد إلى اللّحْد»؛ که با  این توصیه ارزشمند در ادبیات با شعر مشهور

چنین گفت پیغمبر راستگوی
ز گهواره تا گور دانش بجوی

آشنایی داریم.

برای روز پزشک چه پیامی برای همکاران خود دارید؟

درودی بی پایان بر تک تک استادان، پزشکان توانمند، کوشا و زحمتکش  ایران زمین که تمامی توان خود را مصروف خدمت به دردمندان و بیماران کرده و با تلاش و کوشش دو چندان چراغ این رشته پراهمیت و بزرگ را روشن نگاه داشته و بر ارج و بزرگی اش می افزایند.
دانش پر ارج پزشکی ایران زمین پیشینه ای به قدمت تاریخ علم جهان دارد و برگ برگ تاریخ دانش گیتی آکنده از کوشش های بزرگانی چون رازی و ابن سینا و مجوسی اهوازی و برزویه طبیب و اسماعیل جرجانی و بسیاری دیگر است که با توانمندی خود در سه هزاره پیشین قله های پر ارج فرهنگ و دانش را در نوردیده و  با تکاپوهای خود در عرصه حکمت و دانش سهم بزرگی در تجلی ارزشهای فرهنگ ایرانی ایفا نموده اند.
با مدد این بزرگان و زنده یادان و استادان درگذشته و اساتید حاضر، اینک جامعه  پزشکی ایران مجموعه ای است بزرگ و علمی و شامل  هزاران تن از پزشکان فرهیخته این دیار  که می کوشند در عرصه پر افتخار اعتبار بخشی به دانش و عزت این آب و خاک نه تنها  در ایران، بلکه در گستره جهانی نقش آفرین باشند.

بعنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ پزشکی یکم شهریور را به تمامی پزشکان ایران عزیز شادباش می گویم وآرزوی توفیق در راستای خدمت به ملت بزرگ ایران را دارم.

ایرج نعمتی
خبرنگار

ایرج نعمتی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *