در نشست سوم، سومین کنگره دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی عنوان شد، دانشجویان پزشکی قبل از ورود به این رشته با قداست پزشکی آشنا شوند

در نشست سوم، سومين كنگره دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي عنوان شد، دانشجويان پزشكي قبل از ورود به اين رشته با قداست پزشكي آشنا شوند

اولين سخنران نشست پرفسور فرهود دانشور از دانشگاه علوم پزشكي تهران بود كه در رابطه با اخلاق پزشكي تاريخچه و اصول مدرن آن سخنراني كرد.

پرفسور معين فوق تخصص آسم و آلرژي در رابطه با مسئوليت هاي حرفه اي و اجتماعي پزشكي سخنراني خود را ارائه داد.
دكتر معين رعايت مسائل اخلاقي را فوق بر علم و مسئله جهاني دانست و گفت: در حوزه ايمنولوژي ما با ويروس ها و سيستم ايمني بدن سرو كار داريم كه اگر تفريط يا افراط داشته باشند بدن با عفونت، آلرژي و يا بيماري هاي خود ايمني مواجه خواهد شد از اين رو تعادل بهترين گزينه براي سلامت بدن است، رعايت مسائل اخلاقي نيز اين گونه است كه بايد تعادل را رعايت كرد.
وي در ادامه به تعريف سلامت به معني برخورداري از بالاترين سطح سلامت رواني، جسمي، معنوي و اجتماعي پرداخت و به ويژگي هاي يك جامعه سالم اشاره كرد.
دكتر معين در سخنراني خود به وجود 153 ميليون كودك در يتيم و 2/5 ميليون كودك مبتلا به ايدز در دنيا اشاره كرد و افزود: دنياي حاضر با بي عدالتي بويژه در عرصه سلامت رو برو است.
وي تصريح كرد: دنياي امروز با سونامي سكته هاي قلبي، حوادث جاده اي و سرطان مواجه است كه كشور ما نيز مصون نيست از اين رو بر پزشكان است تا با نقش آموزش دنهده و محوري كه در توسعه سلامت دارند وضعيت بهداشتي و سلامت مردم را رشد دهند.
در ادامه دكتر عباسي رييس مركز تحقيقات اخلاق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در رابطه با موضوعات قانوني، اجتماعي و اصول اخلاقي در فعاليت پزشكي صحبت كرد.
وي افزود: اخلاق باليني به عنوان يكي از محورهاي اساسي اخلاق پزشكي كه به تبيين قواعد اخلاقي حاكم بر رابطه پزشك و بيمار و مسائل مستحدثه ناشي از فناوري هاي 
نوين زيست پزشكي مي پردازد جامعه پزشكي را با طيف وسيعي از مسائل اخلاقي روبه رو ساخته است كه آزمايشهاي تجربي، ژنتيك، پيوند اعضا، قتل ترحم آميز، معاينات باليني، توزيع عادلانه خدمات پزشكي، جراحي هاي نادر و پرهزينه،اعلان خبر بد، باروريهاي پزشكي، ارائه اطلاعات لازم به بيماري كه در جريان معالجه و درمان قرار دارد از جمله آنهاست.
وي تصريح كرد:اخلاق باليني به دور از هر گونه از هم پاشيدگي با هدفي كاملاً عملي كه همان كمك به طب باليني و سياستگذاري براي رهبري مسئولين مراكز درماني مي باشد همچنان پابرجاست. براي رسيدن به چنين هدفي، اخلاق باليني بايد ويژگي هاي خاص حيطه عمل را دقيقاً مدنظر داشته باشد اين ويژگي ها شامل ابعاد پيچيده رواني- اجتماعي،
پزشكي، حقوقي، فرهنگي و سياسي است كه هم بر روي نوع مسئله اخلاقي به وجود آمده و هم بر روي روش حل آن تأثيرگذار است.
سخنراني دكتر نجفقلي حبيبي عضو هيات علمي دانشگاه تهران پايان بخش نشست سوم كنگره بود كه دكتر حبيبي در رابطه با چگونكي نهادينه سازي اصول اخلاقي و مسئوليت اجتماعي در دانشجويان پزشكي صحبت كرد.
وي تصريح كرد: بايد قبل از ارائه آموزش هاي پزشكي به دانشجويان اهميت رشته پزشكي را به آنها يادآوري كرد چرا كه پزشكي مستقيم به انسان مربوط مي شود.
 

خبرنگار: مینا محمدی

کلمات کلیدی