دکتر احمدیان رتبه اول ابداعات و اختراعات را از آن خود کرد

دكتر احمديان رتبه اول ابداعات و اختراعات را از آن خود كرد

دكتر احمديان در نوزدهمين جشنواره رازي، به عنوان پروژه برگزيده ابداعات و اختراعات در خصوص "طراحي و ساخت سامانه راهبري جراحي(نويگيشن)" را به خود اختصاص داد.

نوزدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي با حضور دكتر روحاني رييس جمهور، دكتر حسن هاشمي وزير بهداشت، دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر رضا ملك زاده معاون پژوهشي و فناوري وزارت بهداشت، 23 دي ماه 92 در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد.
توضيح اينكه؛ در اين جشنواره از 44 برگزيده نهايي اعم از 27 شخصيت حقيقي و 17 حقوقي تقدير شد و دانشگاه علوم پزشكي تهران توانست 17 جايزه از 44 جايزه را از آن خود كند. 
دكترعليرضا احمديان دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران و برگزيده نوزدهمين جشنواره رازي در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي؛ گفت: برگزاري اينگونه جشنواره ها حركت بسيار خوبي است كه هرساله تكرار مي شود كه به بخشي از دستاوردها و فعاليت هاي حوزه هاي مختلف پرداخته مي شود وعامل نگاه ويژه مسئولين در حوزه هاي مختلف مي شود.  
وي گفت: طراحي و ساخت سامانه راهبري جراحي"نويگيشن" در مركز تحقيقات فناوري بيومديكال و رباتيك، پژوهشكده فاوريهاي نوين پزشكي و شركت دانش بنيان سامانه جراحي هوشمند پارسه واقع در مركز رشد لوازم و تجهيزات پزشكي مستقر در بيمارستان امام خميني(ره) و با حمايت مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري به بهره برداري رسيده است.
دكتر احمديان با اشاره به اينكه گستره تبليغ جشنواره بايد در سطح دانشگاهها بيشتر شود، يادآور شد: در حوزه هاي مختلف فناوري، دستاوردهاي ارزشمندي را در كشور شاهد هستيم كه اين نياز به اطلاع رساني اثربخش دارد كه با توجه به اهميت اينگونه جشنواره ها نياز است مسئولين توجه ويژه اي داشته باشند.  
وي تصريح كرد: توسعه و پيشرفت فناوري هاي تصويربرداري پزشكي، به طور گسترده اي فرآيندهاي درمان را متحول ساخته است، در گذشته كاربردي تصاوير پزشكي در جراحي به مقايسه تصاوير قبل و بعد از عمل محدود مي شدند و بطور مستقيم در فرآيند جراحي، مورد استفاده قرار نمي گرفتند اما امروزه مي توان از تصاوير بيمار بصورت همزمان با روند جراحي، براي هدايت ابزار جراحي، تحليل و كنترل مسير جراحي به صورت بلادرنگ استفاده كرد. 
دكتر احمديان خاطر نشان كرد: در سامانه راهبري ساخته شده، با استفاده از فناوريهاي پيشرفته تحليل و بازسازي تصاوير و اطلاعات حاصل  از تصويربرداري بيمار توام با بكارگيري سيستمهاي رديابي، صحنه اي منطبق با آناتومي بيمار از ناحيه عمل جراحي كه ديد مستقيم جراح به آن امكان پذير نبوده است بر روي صفحه رايانه خلق مي شود كه البته با بكارگيري اين اطلاعات تصويري و رديابي ابزار جراحي، مي توان دقت و كيفيت جراحي را بيش از پيش افزايش داد. 
اين برگزيده نوزدهمين جشنواره رازي، تاكيد كرد: سامانه ساخته شده نه تنها از نظر ويژگي هاي فني و كاربردي در شرايط معادل و بعضاً برتري نسبت به محصولات خارجي قرار دارد بلكه بهاي آن كمتر از نصف مشابه خارجي است، استفاده بيش از 60 جراح معتبر كشور از اين سامانه در بيش از 600 جراحي در 30 بيمارستان دولتي و خصوصي كشور نشان از موفقيت واقعي سامانه راهبري جراحي"نويگيشن" در فرآيندهي جراحي دارد. 
خبرنگار: الهام علي

کلمات کلیدی