دکتر بهادری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را از فرزندان دانشگاه علوم پزشکی تهران دانست

دكتر بهادري دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور را از فرزندان دانشگاه علوم پزشكي تهران دانست

دكتر بهادري در جشن هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه و تقدير از طلايه‌داران سلامت دانشگاه، به مرور تاريخ تحول علوم پزشكي كشور پرداخت.

در اين مراسم كه 12 اسفند 93 در تالار ابن‌سينا برگزار شد، دكتر بهادري ضمن تبريك هشتادمين سال تصويب قانون تأسيس دانشگاه به سير تأسيس دانشكده پزشكي و دانشگاه علوم پزشكي تهران پرداخت و گفت: قانون اساسي معارف در سال 1290 (هـ ش) توسط مجلس شوراي ملي وقت به همت دكتر حكيم اعظم و دكتر لسان شمس و دكتر اميراعلم استادان دانشگاه كه نمايندگان مجلس هم بودند به تصويب رسيد و در همان سال قانون طبابت تنظيم شد.
رييس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه، با اشاره به سير استقلال‌طلبي دانشگاه از وزارت معارف و اساتيد تأثيرگذار در اين امر گفت: پيش از اين عنوان دانشگاه وجود نداشت تا اينكه قانون تأسيس دانشگاه در مجلس شوراي ملي به تصويب رسيد و مدرسه طب،  به دانشكده پزشكي تغيير عنوان داد و مجموعه 6 دانشكده پزشكي، داروسازي و...در قالب يك دانشگاه قرار گرفتند.
وي افزود: از زماني كه دانشكده پزشكي مورد تصويب قرار گرفت ساختماني در قطعه زميني به مساحت بالغ بر 2 هزار مترمربع، در اراضي جلاليه از خانواده اتحاديه خريداري شد. پيش از اين دانشكده جاي ثابتي نداشت ابتدا در دارالفنون، سپس ساختمان مسعوديه، بعد ميدان مخبرالدوله و  بيمارستان معتمد بود.
دكتر بهادري ادامه داد: با اختصاص اين زمين به دانشگاه، ابتدا بناي سالن تشريح ساخته شد و طي مراسمي لوح بنياد دانشكده پزشكي در يك متر و نيم زيرزمين بنانهاده شد.
رييس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان با اشاره به تحولات گسترده دانشكده پزشكي در طول اين سال‌ها گفت: در آن زمان دانشكده پزشكي بيمارستان نداشت و شاگردان به طور پراكنده در بيمارستان‌هاي سينا، وزيري و آمريكايي آموزش مي‌ديدند. تا اينكه پروفسور اوبرلن پاتولوژيست فرانسوي به ايران دعوت شد و اقدامات مهمي را انجام داد.
وي افزود: پروفسور اوبرلن بيمارستان‌هايي كه متعلق به شهرداري بود را جز دانشكده پزشكي درآورد. همچنين دانشكده‌هاي پزشكي، داروسازي و دندان‌پزشكي را سامان داد و 40 كرسي را تعيين كرد كه در هر كرسي متخصصان زيادي دور هم جمع مي‌شدند.
دكتر بهادري تصريح كرد: پروفسور اوبرلن در سه شهر مشهد، اصفهان و شيراز كه در آن زمان آمادگي ايجاد دانشكده را نداشتند مدرسه عالي بهداري را زير نظر دانشگاه تهران تأسيس كرد و به اين ترتيب پايه‌گذار تأسيس دانشگاه‌هاي ديگر در كشور شد.
رييس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان خاطرنشان كرد: اكنون بيش از 60 دانشگاه علوم پزشكي در كشور فعاليت دارند كه بيشتر آن‌ها از فرزندان دانشگاه علوم پزشكي تهران هستند.

منبع: روابط عمومی

کلمات کلیدی