دکتر بهادری در افتتاحیه دانشجویان ورودی بهمن پردیس بین الملل دانشگاه بر اهمیت اخلاق حرفه ای در جهان امروز تاکید کرد

دكتر بهادري در افتتاحيه دانشجويان ورودي بهمن پرديس بين الملل دانشگاه بر اهميت اخلاق حرفه اي در جهان امروز تاكيد كرد

استاد پيشكسوت دانشگاه با اشاره به ايثارگري هاي پزشكان براي معالجه بيماران به خصوص در دوران دفاع مقدس، حرفه پزشكي را مبتني بر خدمت و متفاوت از ساير حرف معرفي كرد.

مراسم افتتاحيه دانشجويان جديدالورود پرديس بين الملل دانشگاه با حضور دكتر عرب خردمند رييس پرديس بين الملل دانشگاه، معاونين، مسئولين و اساتيد دانشگاه مادر و پرديس بين الملل دانشگاه صبح روز 27 بهمن ماه سالجاري در سالن همايش هاي بين المللي كيش برگزار شد.
دكتر بهادري استاد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران را حائز بزرگترين و عالي ترين مقام علمي در كشور و حتي منطقه دانست و افزود: وظيفه ماست كه دانشگاه را آنگونه كه هست در جهان نشان دهيم.
وي دانشگاه را ارائه دهنده بهترين آموزش، پژوهش و خدمات بهداشتي درماني در سطح منطقه معرفي كرد و گفت: دانشكده پزشكي دانشگاه با دارا بودن بيش از 26 بيمارستان مختلف، بيشترين خدمت رساني را انجام مي دهد و دانشكده دندانپزشكي دانشگاه از افتخارات كشور است.‌
دكتر بهادري در ادامه به بيان چگونگي تاسيس دفتر دانش آموختگان پرداخت و گفت: مساله مهم جهان امروز، مساله اخلاق و اهليت حرفه اي است و در حال حاضر در تمامي كشورهاي جهان چه كشورهاي غربي و چه كشورهاي شرقي و از جمله ايران به اين امر توجه مي شود. در همين راستا دفتر سياست گزاري اخلاق پزشكي توسط وزارت بهداشت بنيان گزاري شده است. 
وي با اشاره به كتاب " خلاصة الحكمة" گفت: اين كتاب كه حدود 250 سال قبل توسط يكي از اساتيد گذشته پزشكي كشور به نام دكتر سيد محمدحسين عقيلي خراساني شيرازي به رشته تحرير درآمده، به بيان دستورات عملي در رابطه با اخلاق پزشكي مي پردازد كه براي تبديل شدن به پزشك، دندانپزشك و داروساز بايستي نكات مهم آن رعايت شود.
دكتر بهادري ضمن بيان دستورالعمل درج شده در كتاب خلاصة الحكمة گفت: توجه به شافي حقيقي، ستايش استاد و معلم، احترام به ساير اطباء و نظرات آنها و درس گرفتن از تجربياتشان، پيگيري احوال بيماران و تدبير صحيح با اختصاص وقت كافي، كتمان اسرار بيماران و حسن برخورد با بيماراني كه به بيماري مسري مبتلا مي شوند از جمله نكات مهم اين دستورالعمل است.
وي ادامه داد:‌ مطالعه پژوهش و تدبير مستمر و عدم استمرار بر اشتباه، برخورد محترمانه با نظرات مختلف، تاكيد بر ادامه درمان نزد طبيب حاذق و ارجاع بيمار به طبيب ماهر و همچنين ارجاع بيمار به پزشك مورد اعتماد بيمار از ديگر اصول است.
دكتر بهادري به بيان ساير دستورالعمل هاي مندرج در  خلاصة الحكمة پرداخت و گفت:‌ ارجاع بيماري كه به درمان جواب نمي دهد به پزشكي حاذق تر، رعايت اصول درمان و همچنين درمان دارويي، دقت در تجويز داروي مناسب با بيماري و توجه به درمان علت تا تسكين علائم از جمله اين اصول است.
وي ضمن تشريح ساير اصول گفت:‌ پرهيز پزشك از داروي مضر و سمي و سقط جنين، نداشتن بخل علمي و پيگيري درمان بيماران، برخورد مساوي با بيماران مختلف و رعايت اصول اخلاقي، منت ننهادن بر بيمار و شاگرد، دقت در پذيرش يا رد هديه از بيماران اين اصول را تشكيل مي دهد.
استاد بهادري افزود:‌ عدم درمان بيماران ساير پزشكان و رعايت اخلاق حرفه اي، رعايت حق اختيار بيماران، پرهيز از صفات نكوهيده و محرمات، عدم توصيه به رفتار مضر بيماران، اتصاف به اخلاق حميده و اجتناب از رذايل و توجه به اصل ضرر نرساندن و اصل سودمندي از ديگر اصول دستورالعمل است.
وي با اشاره به چهار اصل پزشكي امروز گفت: اتونومي، سودمندي درمان، زيان نرساندن در درمان و عدالت در درمان اين چهار اصل را تشكيل مي دهند.
دكتر بهادري پزشكي را حرفه اي مبتني بر خدمت دانست و افزود:‌ ايثارگري مختص پزشكان است و در ميان حرف مختلف، اين پزشكان هستند كه مجبورند به خاطر بيمار ايثارگري كنند.
وي افزود: در دوران دفاع مقدس پزشكان در جبهه ها حضور پيدا مي كردند و تعداد جانبازان پزشك بر جاي مانده از آن دوران كم نيستند.
وي در پايان ضمن بيان قصد و نيت اصلي دانشگاه از تربيت دانشجويان پزشكي گفت: قصد دانشگاه از تربيت دانشجويان پزشكي، تبديل آنها به تجار نيست. بلكه نيت آن است كه اين دانشجويان به خليفه خداوند بر روي زمين و به پزشكاني ايثارگر تبديل شوند.
خبرنگار: زهرا صادقي
عكاس: جمشيد ربيعي
 

کلمات کلیدی