دکتر بهادری: دومین جشن یکپارچه دانش آموختگان در سایه حمایت مسئولین دانشگاه برگزار می شود

دكتر بهادري: دومين جشن يكپارچه دانش آموختگان در سايه حمايت مسئولين دانشگاه برگزار مي شود

رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان در گفتگو با خبرگار اين دفتر، برگزاري دومين جشن يكپارچه دانش آموختگان را حاصل همكاري و همفكري دانشگاه و دانش آموختگان آن دانست

 بنابر گزارش دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه: اين روزها خبرهاي جديدي از برگزاري دومين جشن يكپارچه دانش آموختگان در دانشگاه به چشم مي خورد. به همين بهانه پاي صحبت دكتر بهادري رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشكي تهران نشستيم تا درخصوص اين مراسم گفتگويي داشته باشيم. طبق گفته مسئولين اين مراسم قرار است كه در تاريخ 25/6/92 در شب ميلاد باسعادت حضرت امام رضا(ع) برگزار شود. خواندن مطالب زير را به علاقمندان و داوطلبين شركت در اين مراسم توصيه مي كنيم:

 جناب آقاي دكتر لطفا هدف از برگزاري دومين جشن يكپارچه دانش آموختگان دانشگاه را براي ما بفرماييد:
يكي از اهداف دانشگاهها در اكثر نقاط دنيا اين است كه از وضعيت و شرايط دانش آموختگان خود باخبر باشد و بتواند با آنان ارتباط برقرار كند. به همين مناسبت دفتر ارتباط با دانش آموختگان در هر دانشگاه بزرگي در جهان تحت عنوان alumni يعني ارتباط با دانش آموختگان وجود دارد. كاري كه اين دفتر انجام مي دهد، اين است كه اطلاعات لازم را درخصوص دانش آموختگان در اختيار دانشگاه قرار مي دهد، اين اطلاعات مي تواند شامل وضعيت شغلي آنها، حيطه خدماتي آنها، و اينكه آيا در شغل مرتبط با رشته خود قرار فعاليت دارند يا نه و ... باشد. خوشبختانه دانشگاه علوم پزشكي تهران هم از سال 1385 براي اولين بار در ايران به طور رسمي با تصويب هيئت امنا و شوراي دانشگاه، دفتر ارتباط با دانش آموختگان را تأسيس كرد. اين دفتر ضمن كارهاي مختلفي كه دارد از جمله برقراري ارتباط بين خود دانش آموختگان در رشته هاي مختلف، به هنگام فارغ التحصيلي دانشجويان نيز برنامه اي براي آنها برگزار مي كند و يك گردهمايي از كليه دانش آموختگان رشته ها و مقاطع تحصيلي مختلف بعنوان اعضاي يك خانواده تشكيل مي دهد. البته اين كار پيش از اين براي هر دانشكده به طور مجزا با عنوان جشن هاي فارغ التحصيلي انجام مي گرفت اما از دو سال پيش از زماني كه جناب آقاي دكتر لاريجاني رياست دانشگاه را بر عهده داشتند، مصمم شديم اين كار را به صورت دسته جمعي و با حضور همه دانش آموختگان مقاطع مختلف دانشكده هاي دانشگاه علوم پزشكي تهران به دو دليل توأماً انجام دهيم: يكي اينكه اين عزيزان همديگر را بشناسند و عظمت كار را ببينند و ديگر اينكه خود را موظف بدانند كه در آينده به دانشگاه مادر به عنوان يك فرزند خوب خدمت كنند. به اين مناسبت امسال براي دومين سال است كه ما تصميم داريم به ياري خداوند يك همايش دسته جمعي از كليه دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشكي تهران كه در سال تحصيلي 92-91 از تمام دانشكده ها از جمله دانشكده پزشكي، دندانپزشكي، داروسازي، پيراپزشكي، پرستاري و مامايي، بهداشت و ...  فارغ التحصيل مي شوند برگزار كنيم. در اين مراسم  ضمن سخنراني هايي كه توسط مسئولين انجام مي شود و اداي دسته جمعي سوگندنامه، اين عزيزان را دور هم جمع كنيم تا يكبار ديگر همديگر را ببينند و تعهد كنند كه به اين مملكت خدمت كنند و ضمناً به دانشگاه مادر خود هم توجه خاصي داشته باشند.
• به نظر شما مشاركت دانشجويان در برگزاري جشن چه تأثيري دارد؟
در خارج از كشور و در جاهاي ديگر كه جشن يكپارچه برگزار مي شود، مراسم به طور مشترك بين دانشگاه و فارغ التحصيلان با هم انجام مي شود، در حال حاضر چون هنوز آن امكانات لازم را در دانشجويان نداريم، بيشتر مخارج را خود دانشگاه از بودجه خود مي پردازد و تعهد مي كند كه اين هزينه را پرداخت كند. البته تا قبل از اين هم دانشگاه از بودجه خود براي برگزاري جشن هاي فارغ التحصيلي تك تك دانشكده ها هزينه هاي مربوطه را پرداخت مي كرد. اما هم اكنون همه هزينه را يكجا و براي جشن يكپارچه پرداخت مي كند كه به مراتب هزينه كمتر از زماني است كه براي تك تك دانشكده ها جشن برگزار مي كرد. با اين وجود عظمت برگزاري اين جشن نسبت به جشن هاي برگزار شده قبلي بسيار بيشتر است. بنابراين اساس هزينه هاي جشن را دانشگاه پرداخت مي كند اما از بين دانش آموختگان و خانواده هاي آنها ممكن است كساني باشند كه در اين جشن بزرگ شركت كنند و مبالغي را به عنوان هديه به دفتر دانش آموختگان بپردازند تا اين دفتر بتواند جشن را بسيار باشكوه تر برگزار كند.
خوشبختانه بيش از آنكه دانشگاه و حتي دفترارتباط با دانش آموختگان در اين كار پيشقدم باشند، دانشجويان مايل بودند كه اين جشن حتماً برگزار شود. طبق برنامه ريزي هاي بعمل آمده از سوي كميته مديريت و برنامه ريزي دومين جشن يكپارچه، قرار بود كه اين مراسم در تاريخ 12 ارديبهشت ماه برگزار شود ولي به دليل انتزاع دو دانشگاه علوم پزشكي تهران و ايران، اين مراسم كنسل شد و قرار شد تا تعيين وضعيت دو دانشگاه به تعويق بيفتد. اما دانشجويان مرتباً هم به صورت تلفني، هم حضوري و هم اينترنتي براي زمان برگزاري اين مراسم پيگيري مي كردند و درخواست داشتند كه اين جشن را حتما برگزار كنيم. حتي تعدادي از دانش آموختگان پيشنهاد دادند كه اگر مخارج جشن زياد است ما خود حاضريم براي برگزاري جشن هزينه پرداخت كنيم. علاقه مندي دانش آموختگان براي شركت در اين مراسم به حدي بود كه در همان مراحل اوليه ثبت نام بيش از 1500 نفر ثبت نام كرده بودند و همين پيگيري آنان براي برگزاري اين مراسم باعث شد تا همكاران دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه و دانشكده هاي تحت پوشش پس از برگزاري جلسات متعدد تصميم به برگزاري اين مراسم بگيرند. البته دراين خصوص مسئولين دانشگاه بخصوص جناب آقاي دكتر منصوري رياست محترم دانشگاه و جناب آقاي دكتر كشاورز قائم مقام محترم ايشان نيز كه به شدت به انجام اين كار علاقه مند هستند حمايت خود را از دفتر ارتباط با دانش آموختگان دريغ نكردند و با مساعدت آنان توانستيم مقدمات برگزاري اين مراسم براي تاريخ 25/6/92 در شب ميلاد خجسته حضرت امام رضا(ع) فراهم كنند البته دانش آموختگان دانشگاه خود به اين موضوع واقف بوده و قدردان زحمات مسئولين هستند. خوشبختانه با اطلاع رساني كه به ثبت نام كنندگان مرحله قبل بعمل آمده داوطلبين مراسم در حال تاييد ثبت نام و حضور خود در اين مراسم هستند. البته آخرين اخبار و اطلاعيه ها ازطريق ارسال پيام كوتاه به آنان اعلام مي شود و اميدواريم كه در اين جشن ميزبان كليه دانش آموختگان سال تحصيلي 92-91 در مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد، دكتراي عمومي، PhD  و دكتراي تخصصي و خانواده هاي آنان باشيم. البته در اين مراسم كليه استادان دانشگاه نيز دعوت هستند و انشاءا.. كارت هاي دعوت آنان به موقع به دست آنان خواهد رسيد. 
• به نظر شما نقش دفتر ارتباط با دانش آموختگان در برگزاري اين جشن چيست؟
همانطور كه از نام اين دفتر مشخص است مهمترين وظيفه اين دفتر، ايجاد و حفظ ارتباط بين دانش آموختگان و دانشگاه است. يعني بايد يك ارتباط دو طرفه بين دانشگاه و دانش آموختگان آن برقرار نمايد. از يك طرف دانش آموختگان دانشگاه را شناسايي كرده و براي همكاري با دانشگاه به سمت آن فرا بخواند و از طرف ديگر با هماهنگي مسئولين دانشگاه بتواند خدماتي را به دانش آموختگان ارايه دهد. يكي از خدماتي كه مي توان به دانش آموختگان ارايه كرد برگزاري همين جشن فارغ التحصيلي است كه پايان بخش حضور آنان در يك دوره تحصيلي چند ساله است و باعث مي شود كه آنان با يك خاطره خوش و ماندگار دانشگاه را ترك كنند. در حقيقت دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار كننده اصلي اين برنامه با همكاري بسيار نزديك دانشگاه و دانش آموختگان است و نقشي اساسي در آن ايفا مي كند. از يك طرف بايد  نظر مسئولين دانشگاه را براي برگزاري آن جلب كند و مطابق با شرايط و امكانات دانشگاه اين مراسم را برنامه ريزي نمايد. از طرف ديگر اين دفتر بايد دانش آموختگان واجد شرايط شركت در اين مراسم را شناسايي كرده و براي حضور و مشاركت آنان شرايط را فراهم كند. ايجاد امكانات برقراري جشن ازجمله تعين مكان برگزاري و پيش بيني امكانات مراسم موضوعاتي است كه همكاران بايد درخصوص آن بررسي هاي لازم را بعمل آورده و مباق با نظر مسئولين و شرايط دانشگاه اجرا نمايند. خوشبختانه همكاران دفتر ارتباط با دانش آموختگان در مراسم سال قبل توان و قابليت خود را نشان دادند و اميدوارم كه با ياري خداوند و همكاري همه همكاران دانشگاهي بتوانيم اين مراسم را در تاريخ موعود با شكوه هرچه بيشتر برگزار كنيم. همانطور كه قبلا اشاره كردم سوي ديگر اين ارتباط، دانش آموختگان دانشگاه قرار دارند. براي برگزاري اين مراسم نيز دانش آموختگان مي توانند با مشاركت خود ما را ياري كنند تا آنجا كه بنده اطلاع دارم سال گذشته كميته اي متشكل از دانش آموختگان و دانشجويان علاقمند با اين دفتر در برگزاري مراسم همكاري داشتند و امسال نيز اين كميته تشكيل شده و جلسات متعددي با همكاران دفتر تشكيل داده اند و اقدامات لازم را انجام مي دهند. البته در اين راه مسئولين دفاتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده ها هم ما را همراهي كرده اند همچنين مدير محترم روابط عمومي جناب آقاي دكتر گتميري كه خود در اين دفتر سبقه اي طولاني دارند نيز با اطلاع رساني به موقع از اخبار و اطلاعيه ها دوستان علاقمند را از جزئيات برگزاري اين مراسم آگاه مي كنند و من از همه آنان تشكر مي كنم و براي تك تك عزيزاني كه ما را در برگزاري اين مراسم ياري مي كنند آرزوي توفيق روزافزون از خداي منان دارم.
• خيلي متشكرم استاد از اينكه وقت خود را در اختيار ما گذاشتيد.
شما هم موفق باشيد.

کلمات کلیدی