دکتر بهادری، بر نقش دانشگاه در اجرایی کردن آیین نامه پوشش و رفتار حرفه ای تأکید کرد

دكتر بهادري، بر نقش دانشگاه در اجرايي كردن آيين نامه پوشش و رفتار حرفه اي تأكيد كرد

رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه تأكيد كرد، اجراي قوانين در دانشگاه نخست بايد از اساتيد آغاز شود تا دانشجويان با الگو گرفتن از آن‌ها در رعايت پوشش و رفتار حرفه اي كوشا باشند.

دكتر بهادري استاد ممتاز بافت شناسي و پيشكسوت دانشگاه و رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، با اشاره به ابلاغ شيوه‌نامه اجرايي «پوشش حرفه‌اي دانشگاه»، به خبرنگار روابط عمومي گفت: پوشش حرفه اي افرادي كه خدمات درماني ارائه مي‌دهند از جمله، پزشكان و پرستاران با روپوش سفيد در همه جاي دنيا شناخته شده است.
وي افزود: همان‌گونه كه قضات در محكمه قضاوت، لباس مخصوص خود را مي‌پوشند، پزشكان نيز بايستي لباس حرفه خود را به تن كنند و رفتار حرفه اي داشته باشند متأسفانه مدت زماني است كه به اين موضوع آن طور كه بايد، توجه نمي‌شود.
وي با اشاره به بي توجهي بعضي از پزشكان در پوشش حرفه اي خود، گفت: گاهي اوقات ديده شده كه جراح يا دانشجو با لباس معمولي در اتاق عمل حاضر مي‌شود اين كار اصلاً درست و اصولي نيست بايد پوشش حرفه اي كه شامل كفش، ماسك و لباس مخصوص اتاق عمل است رعايت شود.
رئيس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه با ذكر مثالي يادآور شد: نكته مهم در پوشش و رفتار حرفه اي اين است كه به طور مثال وقتي يك دانشجو بر بالين بيمار حاضر مي‌شود، حق بيمار است كه بداند با دانشجوي چه رشته اي و چه مقطعي روبرو است بنابر اين دانشجو بايد با نصب كارت شناسايي خود، اين حق بيمار را رعايت كند.
دكتر بهادري نقش دانشگاه را در نهادينه كردن آيين نامه رفتار و پوشش حرفه‌اي مهم ارزيابي كرد و افزود: دانشگاه بايد توجه ويژه اي به اجراي اين آيين نامه داشته باشد، نخست اساتيد بايد معتقد به پوشش حرفه اي باشند تا بتوانند دانشجويان را در كلاس درس، بخش و بالين بيمار ملزم به رعايت پوشش مناسب و رفتار شايسته نمايد.
وي ادامه داد: پوشش پزشكي مشخص و در تمام دنيا يكسان و شناخته شده است، وقتي پزشك در بيمارستان بر بالين بيمار يا اتاق كار خود حاضر مي‌شود بايد پوشش حرفه اي خود را رعايت كند. علاوه بر موارد مذكور رعايت موازين اسلامي در ايران كه يك كشور اسلامي است ضروريست گرچه آنچه كه مرسوم است با موازين اسلامي هم مطابقت دارد.
دكتر بهادري در مقايسه پوشش حرفه اي پزشكي در ايران با ساير كشورها تصريح كرد: در اكثر بيمارستان‌هاي خوب دنيا، پوشش و رفتار حرفه اي كاملاً رعايت مي‌شود، در غير اين صورت از ادامه كار آن‌ها جلوگيري به عمل مي‌آيد اما متأسفانه اين قانون در دانشگاه‌ها و در بين اساتيد و دانشجويان رعايت نمي‌شود.
اين پيشكسوت دانشگاه، رعايت رفتار حرفه اي را نيز در پزشكي بسيار مهم دانست و گفت: مراعات اخلاق پزشكي جزء ملزومات كار پزشك و دانشجوي پزشكي است. رفتار حرفه اي بايد در گفتار با بيمار، گرفتن شرح بيماري و حتي در توضيح وضعيت بيماري به بيمار رعايت شود، چون نگاه بيمار به طبيب خود، نگاهي متفاوت است.
وي در خصوص نقاط ضعف و قوت راهنماي پوشش حرفه‌اي گفت: ممكن است برخي فكر كنند اجراي اين آين نامه با آزادي مغايرت دارد، اما بايد بدانند كه پوشش نادرست، آزادي نيست. وقتي كه در يك حرفه انجام وظيفه مي‌كنيم تمام مستندات آن حرفه را بايد مراعات كنيم به‌ عنوان مثال اگر دانشجو يا استادي با سيگار يا با دمپايي وارد كلاس يا بخش شود، صورت مناسبي ندارد و خلاف مقررات است.
دكتر بهادري در پايان خاطر نشان كرد: رفتار خشونت آميز، امر كردن و حكم فرمايي بر بيمار مورد قبول هيچ كس نبوده و نيست در قسم نامه بقراط به تمامي اين نكات اشاره شده است.

منبع روابط عمومی

کلمات کلیدی