دکتر تابعی: تعامل دانشمندان ایرانی در سطح بین المللی، مجد و افتخار این مرز و بوم را پویا می کند

دکتر تابعی: تعامل دانشمندان ایرانی در سطح بین المللی، مجد و افتخار این مرز و بوم را پویا می کند

استاد پیشکسوت، تشکیل بنیادها به نام اساتید برجسته ایرانی را گامی مثبت در جهت پیشرفت علم پزشکی و ایجاد انگیزه در دانشمندان جوان دانست.

دکتر ضیاءالدین تابعی استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از منتخبین چهارمین کنگره بین المللی تازه ترین دستاوردهای پژوهش در پزشکی مولکولی، سلولی و بالینی در حیطه برگزیدگان مدال افتخار است. وی در این کنگره در خصوص پیشرفت ایمنی شناسی مبتنی بر تعامل اعصاب و روان و غدد درون ریز سخنرانی نمود. به بهانه کنگره با این استاد پیشکسوت گفتگویی داشتیم تا سایرین را با گوشه ای از زندگی و خاطرات این استاد منتخب آشنا کنیم.
به طور مختصر خودتان را معرفی نمایید.
دکتر سید ضیاء الدین تابعی دانش آموخته دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و فارغ التحصیل سال 1351 ، متخصص آسیب شناسی بالینی و تشریحی (AP .CP) بورد تخصصی از آمریکا در سال1360، فوق تخصص هماپاتولوژی بورد تخصصی از آمریکا در سال1361. استاد آسیب شناسی دانشکده پزشکی شیراز از سال 1362 تاکنون و داشتن مسئولیت های اجرایی متعدد.
ارتباطتان با دانشگاه از زمانی که فارغ التحصیل شده اید به چه صورت بوده است؟
بصورت شرکت در کنفرانسها و سمینارهایی که انجام شده و همچنین دریافت جایزه ابن سینا از دانشگاه علوم پزشکی تهران.
چه جایگاهی برای دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه علوم پزشکی دنیا متصورید؟
جایگاه علمی آن به علت قدمت و همچنین درخشش فارغ التحصیلان آن در عرصه ملی و بین المللی قابل تحسین است .
انگیزه شما از همکاری با بنیاد دکتر یلدا برای شرکت در این کنگره چه بوده است؟
بنا به حسن نیت موسسین محترم بنیاد به اینجانب برای انتخاب من به عنوان دانشمند برگزیده و اختصاص وقتی برای سخنرانی و همچنین پربار بودن و جامع بودن این کنگره در جلسات سمینار شرکت کردم .
در چه زمینه هایی تعامل بین دانشمندان خارجی و داخلی صورت بگیرد بهتر است؟
بهتر است به صورت تعامل علمی و فرهنگی باشد تا مسئولیت جهانی آنها برایشان یادآوری شده و از اینکه مجدداً مجد و افتخار گذشته ایران زمین را پویا نمایند خرسند و راضی باشند.
چه کسانی را می شناسید که علاقه مند و خواستار شرکت در این گونه کنگره ها باشند؟
اگر برگزاری کنگره در دانشگاههای بزرگ دیگر برگزار شود اساتید دانشگاههای دیگر متوجه اهمیت بنیاد گردیده و دایره معرفی و فعالیت بیشتر خواهد بود. و مناسب است در بنیاد جنبه های فلسفه علم و مسائلی که جدیداً وارد حوزه طب می شود و بخصوص پارادایم های جدید علم پزشکی مطرح شود.
جایگاه و هدف دفتر ارتباط با دانش آموختگان در برگزاری این کنگره را چگونه می بینید؟
دفتردانش آموختگان چنانچه همزمان با کنگره از بعضی افراد سرشناس علمی که در مقاطع سالهای گذشته فارغ التحصیل شده اند دعوت به همکاری و شرکت در این گونه مراسم ها کند و همزمان کارگاه نظرخواهی از آنها را تشکیل دهد که به نام اساتید دیگر دانشگاه و حتی اساتید شاخص ایرانی که خدمات ذی قیمت انجام داده اند بنیادهایی شکل گیرد.
به عنوان یک دانشمند منتخب چه توصیه ای به دانشمندان جوان دارید؟
اینجانب خود را در حد نصیحت و توصیه نمی دانم ولی چنانچه بتوانند از تجربیات تلخ و شیرین اساتید گذشته خود استفاده نمایند از آزمون و خطای کمتری استفاده می شود. شاید لازم باشد دفتر دانش آموختگان ترتیبی اتخاذ نماید که توسط دانشجویان جوان خاطرات و تجربیات اساتید بازنشسته را جمع آوری و نکات برجسته آن چاپ و منتشر شود چون این خاطرات که حاصل تجربیات گرانبهای آنها در طول خدمت دانشگاهی آنها می باشد بهترین سند آموزشی خواهد بود که متأسفانه اغلب اوقات همراه آنها به خاک سپرده می شود .

کلمات کلیدی