دکتر جعفریان در اختتامیه چهارمین کنگره بین المللی تازه ترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی بر اهمیت و ضرورت تقدیر از برگزیدگان علم تاکید کرد

دکتر جعفریان در اختتامیه چهارمین کنگره بین المللی تازه ترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی بر اهمیت و ضرورت تقدیر از برگزیدگان علم تاکید کرد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم اختتامیه چهارمین کنگره بین المللی تازه ترین دستاوردهای پژوهش در پزشکی مولکولی، سلولی و بالینی بالاترین مرتبه تقدیر را، تقدیر خداوند از انسان دانست.

دكتر جعفريان، در ابتدا ضمن تشکر و قدردانی از پروفسور رنجبر و همچنین برگزار كنندگان بنياد آكادميك دكتر يلدا، دکتر بهادری، دکتر سیداحمدیان و همکاران دفتر ارتباط با دانش آموختگان، و ضمن تبریک  به منتخبین اين كنگره بر اساس معيارهاي بنياد آكادميك دكتر يلدا، در خصوص ضرورت و اهميت تقدير از برگزيدگان گفت: تقدير به چند شكل صورت مي‌گيرد، گاهي در قبال كار مفيدي كه شخص انجام داده تشكر و قدرداني مي‌شود و زماني وسعت آن بيشتر خواهد شد كه گروهي از آن کار تقدير كنند. همچنین تقدير بنياد آكادميك دكتر يلدا از فعاليتهاي دانشمندان برجسته داخل و خارج از كشور و تقدير از دانشجويان برتر دانشگاه به مناسبت انجام فعاليتهاي موثر نیز نوع ديگري از تقدير است.
رئیس دانشگاه، با اشاره به تقدير از برگزيدگان درسطح ملي خاطر نشان کرد: در جشنواره ابن سينا و جشنواره رازي كه در دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار مي شود و همچنین جشنواره خوارزمي و علامه طباطبايي، به برگزيدگان جوايز ملي اهدا مي‌شود كه فعاليتهاي آن فرد در سطح وسيع‌تري موثر بوده است. وی افزود: فراتر از آن  تقدير از افرادي است كه فعاليت آنها در سطح جهاني تاثيرگذار بوده و موفق به دريافت جايزه نوبل شده‌اند. وي، با بيان درجات بالاتر تقدير اظهار داشت: دو مرتبه بالاتر از تقديرهاي فوق داريم، از فردي كه در سطح جهاني تقدير مي‌شود به نظر بسيار خوشحال مي‌رسد اما يك مرتبه بالاتر از آن هم داريم كه فرد از خودش تقدير مي‌كند به اين معني كه شخص از فعاليتي كه انجام داده از درون خود راضي است كه شايد در نظر هيچ كس نيامده باشد و اين مرتبه‌اي است كه اغلب انسانها احساس خوشبختي مي كنند و حتي ممكن است آن احساس شادي بيشتر از تقدير بيروني باشد كه همه دوست داريم به آن نقطه‌اي برسيم كه از خودمان راضي باشيم. وی ادامه داد: بالاترین مرتبه تقدیر هنگامي است كه خدا از بندگانش تقدير مي‌كند كه هم خدا از ما راضي و خشنود است و هم ما از خود راضي و شادمان هستيم و ما چيزي را كسب كرده‌ايم كه در پي آن هستيم و همان سعادت و چيزي فراتر از خوشبختي است.
دکتر جعفریان در ادامه با اشاره به وجود کلمه اجر در قرآن كريم به عنوان پاداش، اظهار داشت: خداوند از انسانها در برابر عمل نيكي كه انجام دهند تقدير مي كند و با اشاره به آيه 62 سوره بقره گفت: "همانا كساني كه ايمان آوردند و هدايت شدند و نصراني و صائبي، آنان كه به خدا و روز جزا ايمان دارند و كارهاي شايسته انجام مي دهند پاداش آنها پيش پروردگارشان محفوظ است، ترسي بر آنان نيست و غمگين نخواهند بود." وي ادامه داد: اين موضوع از دنياي امروز دور شده و انسان ها نمي‌توانند شاد باشند و به همین دلیل دنبال بهانه براي شاد بودن مي گردند.
دکتر جعفریان در پايان تقدیر اصلی را رضایت از کار نیک و عمل صالح دانست و افزود: ما مي توانيم با توجه به اين مصداق آيه از قرآن، با آموزه‌ها و انجام كار روزمره در مسير تقديرهاي قبل موفق به جايزه نوبل و يا جايزه ملي شويم، اگر مسير را با ديد عمل صالح و كار نيك و با رضاي خدا حركت كنيم آن موقع تقدير، تقديري است كه ما به آن علاقمند و نيازمنديم و آرامشي در ما ايجاد مي‌شود كه همه ما در زندگي براي آن تلاش مي كنيم.

کلمات کلیدی