دکتر حسابی: من هرچه آموختم از پروفسور عدل و شاگردان او بود

دكتر حسابي: من هرچه آموختم از پروفسور عدل و شاگردان او بود

دكتر حسابي پيشكسوت دانشكده پزشكي، با يادآوري ياد استادان پيشكسوت و بيان خاطراتي از آن‌ها پيشرفت علم پزشكي كشور را مديون زحمات بي‌دريغ آن‌ها دانست.

 


در مراسم هشتادمين سالگرد تصويب قانون تأسيس دانشگاه كه سه‌شنبه 12 اسفند 93 در تالار ابن‌سينا برگزار شد، دكتر حسابي پيشكسوت دانشكده پزشكي، ضمن تقدير از مسئولين دانشگاه براي برگزاري اين مراسم، گفت: به‌عنوان فرد كوچكي از خانواده حسابي لازم مي‌دانم از پروفسور محمود حسابي بزرگ‌مردي از اين خانواده كه بي‌ترديد جزو كساني بود كه در پايه‌گذاري دانشگاه تهران قدم اساسي برداشت و افتخاري نصيب اين خانواده كرد ياد كنم. روحش شاد.
وي افزود: در اين مراسم، تصاوير استاداني كه مي‌توان از آن‌ها به‌عنوان اسطوره‌هاي پزشكي و البته پايه‌گذار پزشكي كشور نام برد پخش شد كه بهتر ديدم اگر قرار است حرفي بزنم آموخته‌هاي خود را از اين استادان به زبان بياورم.
دكتر حسابي ادامه داد: نخستين درسم را از دكتر محمد فرهاد استاد فيزيك و راديولوژي آموختم. او به مدت يك ساعت و نيم فقط راجع به اينكه پزشك كيست و چه وظايفي دارد، براي ما سخن گفت.
وي گفت: يادش به خير آغاز كلاس با درس آناتومي به سرپرستي دكتر اميراعلم بود بعدازآن فيزيولوژي به سرپرستي دكتر نعمت الهي. حضور در بخش با دكتر صادق پيروزعزيزي و دكتر مهدي آذر. آن‌ها درس سميولوژي را به ما چنان تفهيم مي‌كردند كه هرگز از خاطرمان نمي‌رود.
دكتر حسابي بابيان اينكه، امروزه درس سميولوژي فراموش‌شده و كسي به دنبال علامت و معاينه بيمار نيست، تصريح كرد: درگذشته استادان به ما آموختند كه 90 درصد تشخيص بيماري‌ها فقط با معاينه و گرفتن شرح‌حال از بيمار ميسر مي‌شود.
وي در ادامه سخنان خود از پروفسور شمس يادكرد كه سحرخيزي را از او آموخته بود و از دكتر قريب كه چگونه مي‌شود با يك كودك طوري رفتار كرد كه به‌راحتي تن به معاينه دهد و نيز از دكتر يوسف مير معاينه آرام و دقيق شكم بيمار و دكتر حفيظي رفتار ملايم با دانشجو.
دكتر حسابي ادامه داد: از دكتر علي وكيلي نظم و ترتيب و خوب‌نويسي آموختيم و از دكتر اقبال آموختيم كه چگونه تدريس كنيم كه دانشجو همان لحظه مطالب را ياد بگيرد و ديگر نيازي به خواندن نداشته باشد.
وي آموخته‌هاي خود را مديون پروفسور عدل و شاگردان او دانست و افزود: پروفسور گل‌گلاب كه سراينده شعر جاويدان، اي ايران بود يادم هست كه سال اول پزشكي زمستان بود و برف سنگيني باريده بود در آمفي‌تئاتر دانشكده پزشكي من و يكي ديگر از دانشجويان نشسته بوديم دكتر گل‌گلاب به سر كلاس آمد و با ديدن دو دانشجو بدون اينكه خللي در كارش ايجاد كند تدريس را شروع كرد. او به ما هنر سخنوري آموخت. همه زندگي‌ام را مديون اساتيد گران‌قدرم هستم.
توضيح اينكه، در اين مراسم، سرود ملي توسط گروه اركستر تهران به‌طور زنده اجرا شد.
در پايان نيز، غرفه‌هاي پزشكي در بخش تاريخچه، داروسازي در بخش نوآوري، دانشكده تغذيه در بخش بالاترين جاذبه بين غرفه‌ها و روابط عمومي درزمينهٔ پوشش مناسب نمايشگاه، به‌عنوان غرفه‌هاي برتر معرفي شدند.

کلمات کلیدی