دکتر خردمند: حضور دانشجویان خارجی در جشن دانش آموختگی بهنوعی بیانگر شکوه و قدرتنمایی دانشگاه است
در آستانه پنجمين جشن یکپارچه دانشآموختگان دانشگاه که قرار است 31 تير 95 برگزار شود دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه با دکتر علی عرب خردمند، معاون بینالملل دانشگاه به گفتوگو نشست.
در آستانه برگزاری پنجمین جشن یکپارچه دانشآموختگان دانشگاه هستیم برای ما مختصری از وضعیت دانشگاه در رابطه با جذب دانشجوی خارجی توضیح بفرمائید؟
بحث اصلی بحث بینالمللی سازی دانشگاه است و هدف آن دستیابی به اهدافی است که در نظام مقدس جمهوری اسلامی در افق بیستساله کشور و بهتبع آن بحث جذب دانشجويان خارجي در جهت بینالمللی سازي دانشگاه در راستاي تحقق برنامه پنجساله توسعه، سند چشمانداز 20 ساله كشور و ترفيع جايگاه ايران در منطقه و دنيا است بنابراین باید با دستيابي به استانداردهاي بینالمللی، توسعه و تقويت برنامههای آموزشي و توليد علم به آن دست برسيم. درواقع هدف اصلي و عمده ما، حضور در سطوح بینالمللی است كه يكي از راههای تحقق اين مهم و از مشخصههای آن، حضور جذب دانشجويان خارجي و تبادل دانشجو با ساير کشورها است.
امروز در چهارمين سال آغاز فعالیتهای بینالمللی سازي در يك الگوي جديد هستيم. ما در مورد تقاضاي دانشجويان خارجي با بيش از 13 هزار تقاضا از 120 كشور هستيم كه فرم تقاضا را بهصورت رسمي تكميل کردهاند كه نشاندهنده اين است كه سايت ما و محتويات آن ديده میشود. البته براي جذب اين تقاضاها ما يك مکانیسم جذب داريم كه پس از بررسي مدارك بهترين آنها يعني حدود 20 درصد در مرحله اول بررسیها انتخاب میشوند و سپس ارزيابي بهصورت تخصصیتر در دپارتمانها و در نهايت در كميته جذب دانشگاه در نهايت 527 نفر را از 33 كشور دنيا پذيرش كرديم.
در حال حاضر در تمام مقاطع پذيرش دانشجوي خارجي انجام میشود. البته در سالهای اول كه در ابتداي راه بوديم تنها در مقاطع تحصيلات تكميلي پذيرش صورت میگرفت اما در حال حاضر اين پذيرش به تمام مقاطع تسري پيدا كرده است.
چه بسترهایی در دانشگاه برای جذب دانشجوی خارجی وجود دارد و چه برنامههایی برای توسعه کمی و کیفی آن دارید؟
يكي از فعالیتهای كه در دانشگاه بايد انجام شود ايجاد بسترهاي لازم براي پذيرش و جذب دانشجويان خارجي است كه هرکدام با آدابورسوم، فرهنگ و زبان و اعتقادات وارد میشوند كه خوشبختانه قبول اين سطح از تنوعات در تمام ردههای دانشگاه اعم از دانشجويان، اساتيد و كاركنان دانشگاه قابلقبول است.
دانشگاه چه بهرههایی از همکاری و مشارکت دانشآموختگان خودش میتواند ببرد؟
باید در كنار پذيرش دانشجو تبادل استاد و جذب افراد علمي را داشته باشيم كه با تنوع و تعدد گروههای علمي در دانشگاه در قالب اساتيد مدعو شاهد آن هستيم.
در كنار جذب دانشجو در مقاطع مختلف تحصيلي ما دورههای آموزشي کوتاهمدت را نيز برگزار میکنیم كه همين عاملي براي جذب دانشجويان خارجي و ترغيب آنها براي ادامه تحصيل در سطح دانشگاه است.
ما تاکنون 45 فارغالتحصیل از 13 كشور داشتيم كه اين افراد بهترين مبلغهای ما در عرصهی بینالمللی هستند. استفاده از نقطه نظرات آنها در بهبود عملكرد ما مفيد خواهد بود. همچنين تداوم ارتباط با فارغالتحصیلان نيز سودمند است.
به نظر شما جشن یکپارچه که برای اکثر دانشجویان بسیار مهم است چقدر میتواند در حفظ ارتباط دانشآموختگان با دانشگاه مؤثر باشد؟
جشن فارغالتحصیلی دانشآموختگان خارجي سالانه یکبار برگزار میشود اما متأسفانه به علت اين كه پذيرش و جذب دانشجويان خارجي همگام و منظم با تقويم آموزشي نيست برخي از اين افراد به شركت در اين جشن نمیرسند و زمان برگزاري به كشورهاي خود بازمیگردند در حالي در بسياري از كشورهاي دنيا برگزاري جشن فارغالتحصیلی از اهميت بسياري برخوردار است و براي آن بسيار هزينه میکنند.
يكي از نشانههای حضور دانشجويان خارجي، نشان دادن جايگاه دانشگاه در عرصههای بینالمللی و ارتباط بين دانشجويان ايراني و خارجي در مراسم خداحافظي است که قطعاً داراي اثر انگيزشي براي ارتباطات بعدي خواهد داشت. همچنين بازتاب رسانهای اين جشن و دريافت عكس و خبر و گزارش اين مراسم و مستندسازي تصويرهاي اين جشن تأثیر بسياري خواهد داشت چرا كه از آرم دانشگاه و لباس دانشگاه تا هداياي هر چند ناچيزي كه آن روز دريافت میکند هر كدام پیامآوری از دانشگاه و ايران براي كشورش خواهد بود. درواقع اثرات جشن تنها بهروز جشن منحصر نخواهد شد.
درواقع حضور دانشجويان خارجي در اين جشن بهنوعی بيانگر شكوه و قدرتنمایی دانشگاه است چرا كه نشانگر حضور دانشجو از ساير كشورهاي دنيا است.
معاونت بینالملل برای حفظ ارتباط با دانشآموختگان خودش چه برنامههایی دارد؟
تعامل با دانشآموختگان از سوي دفتر ارتباط با دانشآموختگان میتواند در شناسايي نقاط ضعف و قوت وضعيت آموزشي و پژوهشي و... و رفع مشكلات و کاستیها مؤثر باشد. البته امسال براي اولين بار قرار است در پنجمين جشن يكپارچه از دانشجويان خارجي برتر تقدير به عمل آيد.
اگرچه که 4 درصد از دانشجويان دانشگاه دانشجويان بینالمللی هستند، اما همین تعداد كم اگر نمود خوبي در جشن داشته باشند مؤثر خواهد بود.
چه پیامی برای شرکتکنندگان این مراسم، دانشجویان، استادان و خانوادههایشان دارید؟
عرض تبريك و تهنيت دارم به دانشجويان عزيز در دانشگاه علوم پزشكي تهران اعم از دانشجويان هموطن و دانشجويان بینالمللی دانشگاه؛ و عرض تبريك دارم به خانوادههای محترم دانشجوياني كه امروز جشن فارغالتحصیلی آنها در دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار میشود. پايان دوران تحصيل در هر مقطعي كه باشد شروع دورهی جديدي از زندگي است و مرحله بعدي زندگي ازآنچه آموختهایم براي خدمت به هموطنان عزيزمان. بهویژه براي ما كه در عرصه خدمات درماني و سلامت جامعه و آحاد مردم میاندیشیم.
اميدواريم بتوانيم ازآنچه آموختهایم براي توانمندسازی و سلامت سازي نسل آینده كمك كنيم و نقش مؤثری در توسعه پايدار كشور و در جوامع بینالمللی به عهده داشته باشيم.
چه انتظاری از دانشآموختهای که از دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغالتحصیل میشود دارید؟
ما به دانشآموختگان دانشگاه وابسته هستيم كه ما را به دنيا بهتر معرفي كنند. باقیاتصالحات آنها به ما در دانشگاه بهعنوان خدمتگزاران آنها بازمیگردد درواقع ثواب كارهاي آنها به ما بازمیگردد.
در حوزه پرديس بینالملل از همان ابتدا به دنبال بحث دفتر ارتباط با دانشآموختگان بوديم. چرا كه براي برقراري ارتباطات بعدي با آنها يك نياز ضروري و مهم است. ارتباطاتي نظير تبريك روز تولد تا پيگيري وضعيت شغلي دانشآموختگان.
توضيح اينکه پنجمين جشن یکپارچه دانشآموختگان دانشگاه 31 تیر 1395 از ساعت 17 تا 22 در دانشکده تربیتبدنی دانشگاه تهران واقع در خیابان کارگر شمالی، بعد از خیابان پانزدهم برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان