دکتر رئیس کرمی چشم انداز آینده دانشگاه را دانشگاهی دیجیتال و عصری نو در مدیریت آموزش و پژوهش دانست
![](/uploads/206/2025/Feb/05/-2147483648_-212554_crop.jpg)
دکتر رئیس کرمی در آئین اختتامیه جشن90-173 گفت: چشم انداز آینده دانشگاه، دانشگاهی دیجیتال مبتنی بر فناوریهای نوین، هوش مصنوعی، تحلیل دادههای کلان و سلامت دیجیتال خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانشآموختگان، این مراسم که در سالن ابنسینا دانشکده پزشکی و در تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، شاهد حضور چهرههای برجستهای همچون دکتر محمد رضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سیدرضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سید منصور گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانشآموختگان، معاونان دانشگاه، روسای دانشکدهها، جمعی از اساتید، پیشکسوتان، کارکنان و دانشجویان بود.
در این مراسم، دکتر رئیس کرمی در ابتدای سخنان خود به مشکلات موجود دانشگاه اشاره کرد و گفت: چشم اندازی را برای خود متصور هستیم و امیدواریم با کمک شما دانشگاهیان در مسیر این چشم انداز حرکت کنیم و بتوانیم دانشگاه را به جایگاه اجتماعی والا برسانیم. وی اضافه کرد در دنیای امروز حوزه سلامت تحت تاثیر تحولات گسترده ای قرار دارد. ظهور فناوری های نوین مانند هوش مصنوعی، پزشکی از راه دور و داده کاوی پزشکی، شیوه های تشخیص، درمان و مراقبت از بیمار را دگرگون کرده است. این تحولات نیازمند سرمایه گذاری هوشمندانه، آموزش و پژوهش است تا دانشگاه علوم پزشکی تهران بتواند پیشرو باقی بماند.
وی ادامه داد: در عین حال با افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی، شاهد رشد بیماری های مزمن و رشد چشمگیر دیابت، بیماری های قلبی و سرطان هستیم. آلودگی هوا، بحران های زیست محیطی، تغیرات اقلیمی، افزایش سن جمعیت و تحریم های بی رویه چالش های مضاعفی برای نظام سلامت ما ایجاد کرده اند و دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یک نهاد علمی و اجتماعی مسئول، وظیفه دارد با پژوهش های گسترده به دنبال تدوین راهکارهایی برای افزایش سلامت مردم باشد.
دکتر رئیس کرمی اضافه کرد: چالش مهم دیگر که شاید مهمترین چالش ما است، تامین نیروی انسانی متخصص و جلوگیری از مهاجرت و خروج نخبگان علمی از بازار کار است. رقابت جهانی برای جذب استعدادهای های برتر خصوصا در حوزه سلامت، ایجاب می کند که ما شرایط بهتری را برای اساتید، پژوهشگران و دانشجویان فراهم کنیم تا فعالیت علمی در داخل کشور تقویت شود.
از سوی دیگر هزینه های مالی، افزایش هزینه های پژوهش و درمان، دانشگاه را با چالش جدی مواجه کرده است که این مسئله ایجاب می کند که ما به دنبال پایدارسازی منابع مالی، جذب کمک های مردمی و بین المللی و افزایش بهره وری در مدیریت منابع دانشگاه باشیم.
وی ادامه داد: ما در سال 1384 به همت دکتر لاریجانی، رئیس وقت دانشگاه، برنامه دانشگاه را 20 ساله تدوین کردیم که در سال آینده پایان می یابد. ما در نظر داریم برنامه بعدی دانشگاه را با توجه به پیشرفتی که وجود دارد 10 ساله در نظر بگیریم و سریعا نسبت به تدوین آن اقدام کنیم.
در چشم انداز 1414 ما به دانشگاهی می اندیشیم که به عنوان یکی از مراکز علمی و پژوهشی جهان شناخته شود. دانشگاهی که نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بینالمللی مرجعیت علمی و آموزشی داشته باشد. ما در حال حرکت به سمت دانشگاه دیجیتال هستیم، جایی که مدیریت آموزش و پژوهش بر پایه فناوریهای نوین، هوش مصنوعی تحلیل داده های کلان و سلامت دیجیتال بنا نهاده شده است.
در این دانشگاه مدل های سنتی جای خود را به مدل های یادگیری شخصی سازی شده، کلاس های مجازی و مدل های یادگیری تطبیقی خواهد داد. در تلاش هستیم با جذب متخصصان خارج از کشور، تسهیل همکاری های بین المللی و توسعه شعب بین الملل، فراسرزمینی بیندیشیم و عمل کنیم. آرمان ما ایجاد دانشگاهی با برنامه های آموزشی روز آمد و مجهز به تجهیزات و زیر ساختهای پیشرفته است که پرورش متخصصان خلاق و آینده ساز، دستاورد جایگاهی رفیع در رقابتهای علمی جهانی را محقق سازد.
افق ما این است که دانشجویان ما علاوه بر مهارت های بالینی و پژوهشی در حوزه های علوم فناوری و علوم بین رشته ای و مهارت های نرم مسلط شوند و دانش آموختگان دانشگاه، نه تنها در سطح بازار کار داخلی بلکه در سطح جهانی به عنوان رهبران عرصه سلامت و پزشکی شناخته شوند.
رئیس دانشگاه عنوان کرد: تعهدی اخلاقی به حفظ و ارتقا سلامت جسم و روان دانشجویان و دانش آموختگان خود داریم و به دنبال تثبیت متخصصان خود هستیم که با هویت ملی و سلامت روان پایدار، آینده ای روشن را پیش رو ببینند و به عنوان الگویی موثر و امیدوار با افتخار به کشورشان خدمت کنند و در حوزه بهداشت برای بهبود سطح سلامت جامعه ، توانمند سازی آنان و اصلاح سبک زندگی و خود مراقبتی به ویژه در مقابله با بیماری های غیر مزمن دست یابیم.
وی افزود: چشم انداز پیش رو به این صورت خواهد بود که دانشگاه از طریق توسعه پزشکی از راه دور،پرونده های الکترونیکی سلامت، یکپارچه سازی سامانه های اطلاعاتی و تجهیزات هوشمند تشخیصی دسترسی به خدمات درمانی را متحول نماید. همچنین افق ما این است تا نیروهای انسانی هوشمندی داشته باشیم تا با استفاده از رباتیک پزشکی و سیستم های خودکار سطح مراقبت پزشکی را ارتقا دهند و در نهایت هدف این است تا تمامی شهروندان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران، از خدمات سریع، عادلانه و با کیفیت بهره مند شوند.
ما در این دانشگاه به مسئولیت اجتماعی خود در تمام اقشار جامعه اعم از کودک، نوجوان، زن، سالمند، مهاجر و افراد آسیب پذیر و حاشیه نشین و مورد غفلت قرار گرفته آگاهیم و متعهد به ارائه خدمات جامع و فراگیر فارغ از سن، جنس، قومیت، رنگ و ملیت هستیم.
در نهایت چشم انداز ما این است دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1414 نه تنها یک مرکز علمی بلکه یک الگوی برجسته در حوزه آموزش پزشکی و آموزش های بین رشته ای باشد. ما آینده ای را متصور هستیم که در آن دانشگاه به عنوان موتور متحرکه توسعه علمی، اقتصادی و اجتماعی کشور عمل کند.
دکتر رئیس کرمی در بخش پایانی سخنان خود گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران با سرمایه ی عظیم از دانش، تجربه و توانمندی های علمی آماده ی ورود به آینده ای روشن و پرافتخار است اما تحقق این چشم انداز بزرگ نیازمند تلاش و پشتکار شما عزیزان است دانشگاه خانه ای برای نوآوری، یادگیری و پیشرفت است و شما معمار این پدیده خواهید بود. از تمامی شما که در این مسیر همراه ما هستید صمیمانه قدردانی میکنم و امیدوارم با همکاری و تعامل مستمر بتوانیم این دانشگاه را به قله های بالاتری از موفقیت برسانیم.
![فاطمه رمضانی](/uploads/sys/profiles/64/dfe28c01-8df3-4b42-9569-9e5b024d3e64.jpg)
نظر دهید