دکتر رنجبر پروفسور یلدا را اسطوره دانش، اخلاقیات و انسانیت دانست
رييس بنياد جهاني آكادميك پروفسور يلدا، دكتر يلدا را به دليل پژوهش هاي برجسته در بيماري هاي عفوني، توانايي هاي خارق العاده آموزشي و رفتارهاي شايسته اخلاقي و انساني با بيماران، همكاران، پرسنل كادر پزشكي و شاگردانش، استادي بي بديل در سطح بين المللي و اسطوره دانش و اخلاقيت و انسانيت توصيف كرد.
گالری عکس
در مراسم گراميداشت دكتر يلدا و دومين كنگره بين المللي تازه ترين دستاوردهاي پژوهشي در دانش پزشكي كه صبح امروز 2 آبان ماه در تالار امام برگزار شد، دكتر رنجبر در سخناني با اشاره به زندگينامه و ذكر ويژگيهاي شخصيتي دكتر يلدا افزود: استاد يلدا داراي شخصيتي است كه سبب مي شود شاگردان ايشان از مقام وزارت گرفته تا مسوولان و اساتيدي اين دانشگاه و دانشگاههاي كشورهاي ديگر امروز به پاس تلاش هاي استاد خود در توسعه دانش پزشكي دور هم جمع شوند.
وي در بيان دليل تشكيل بنياد جهاني پرفسور يلدا گفت: به پاس داشت اين گوهر فرزانه و در راستاي روش هاي علمي، آموزشي پژوهشي و اخلاقي و انساني 50 ساله استاد يلدا، در سال 2008 بنياد جهاني آكادميك پرفسور يلدا در دانش پزشكي، توسط گروهي از استادان شناخته شده ايراني در خارج از كشور كه بسياري افتخار شاگردي ايشان را داشتند تاسيس شد.
دكتر رنجبر هدف از تشكيل اين آكادمي بين المللي را تلاش در ارتقاي دانش پزشكي، تشويق پژوهشگران بويژه دانشمندان جوان علوم پزشكي و همكاريهاي بيشتر دانشمندان اين رشته در مراكز مختلف دانشگاهي سراسر جهان دانست.
وي با اشاره به فعاليت بنياد جهاني آكادميك پرفسور يلدا گفت: با اينكه سه سال از فعاليت اين بنياد مي گذارد با حمايت هاي دكتر لاريجاني توانسته در داخل و خارج از كشور از شهرت خوبي برخوردار شود.
دكتر رنجبر با بيان اينكه بنياد جهاني پروفسور يلدا جوايزي را به پزشكان و پژوهشگران اعطا مي نمايد تصريح كرد: اين جوايز در 5 حيطه پزشكان جوان، نوآوري و اختراعات پزشكي، مسووليت پذيري پزشكي در جامعه، استادان برجسته و نمونه و نشان مدال افتخار به افرادي با معيارهاي شناخته شده علمي و بين المللي اعطا مي شود.
رييس بنياد جهاني آكادميك پرفسور يلدا، يادآور شد، سال گذشته اولين كنگره بين المللي تازه ترين دستاوردهاي پژوهشي دانش پزشكي با همكاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در موزه تاريخ علوم پزشكي برگزار شد، امسال با همكاري و حمايت دانشگاه بويژه دفتر ارتباط با دانش آموختگان دكتر بهادري و دكتر گتميري، ما شاهد برگزاري دومين كنگره بين المللي در سه روز خواهيم بود.
وي با بيان اينكه 50 استاد برجسته ملي و بين المللي در اين كنگره شركت دارند افزود: سه روز اول به بحث هاي علمي اختصاص دارد و روز پنجشنبه در موزه تاريخ پزشكي جشنواره كنگره برگزار مي شود.
دكتر رنجبر از برگزاري 6 كارگاه آموزشي در زمينه علوم پايه و باليني در كنار اين كنگره خبر داد و گفت: محورهاي كنگره از آخرين دستاوردهاي پزشكي از پزشكي ملكولي تا پزشكي باليني مورد بررسي قرار مي گيرد.
بخشي از زندگي علمي دكتر يلدا به نقل از دكتر رنجبر
پروفسور عليرضا يلدا در 13 آذر 1309 در تهران ديده به جهان گشود. ايشان پس از طي تحصيلات دبستان و دبيرستان با كسب نمرات درخشان و موفقيت در كنكور دشوار پزشكي به دانشكده پزشكي دانشگاه تهران راه يافت و دانشنامه دكتراي پزشكي را در سال 1339 از اين دانشگاه دريافت كرد.
استاد در سال 1339 موفق به كسب تخصص در رشته بيماري هاي داخلي و عفوني شد و در همين سال به موجب توانايي هاي بارز علمي و اخلاقي به عضويت كادر علمي دانشكده پزشكي دانشگاه تهران پذيرفته شد.
استاد در مدت كوتاهي به بالاترين پايه علمي دانشگاهي كه استاد ممتازي دانشگاه است دست يافت. ايشان مولف 17 كتاب ارزنده در دانش و اخلاق پزشكي و مقالات بي شمار علمي است.
به استاد تاكنون بيش از 20 جايزه علمي به موجب خدمات برجسته و شاخص آموزشي و پژوهشي اعطا شده است. دكتر يلدا نخستين پزشك و استادي است كه نشان علمي چهره هاي ماندگار به ايشان تعلق گرفته است.
دانشگاه علوم پزشكي زنجان نشريه علمي پزشكي خود را به پاس احترام به خدمات بي نظير اين استاد يگانه به نام دكتر يلدا نامگذاري كرده است.
استاد به حق استاد استادان و پدر دانش بيماري هاي عفوني ايران لقب گرفته است. به پاس خدمات علمي آموزشي و پژوهشي درخشان و هميشه ماندگار ايشان به جامعه پزشكي، كرسي بيماري هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي تهران به نام دكتر يلدا نامگذاري شده است.
پروفسور يلدا عضو دائمي هيات مميزه استادان دانشگاه هاي علوم پزشكي تهران و عضو شوراي علمي بيش از 20 مجله معتبر است.
استاد از بيش از چند دهه و تاكنون به عنوان عضو برجسته شوراي علمي مشاوران و داوران نشريات كهن و معتبر پزشكي ايران و مجله دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران و مجله نظام پزشكي ايران خدمات شايان توجهي ارايه نموده است.م
استاد يلدا به سبب ويژگي هاي علمي اخلاقي و انساني منحصر به فرد خويش پس از تاسيس فرهنگ علوم پزشكي از همان ابتدا به عنوان عضو پيوسته بالاترين مرجع علمي ايران انتخاب شد.
دكتر يلدا در سال 1342 با سركار خانم دكتر طاهره جعفرزاده متخصص بيماري هاي زنان و زايمان پيوند زناشويي بست كه حاصل اين ازدواج دو دختر و سه نوه است و دختران استاد از چهره هاي موفق علمي به شمار مي روند.
خبرنگار: سميرا كرمي
عكاس: جمشيد ربيعي
ارسال به دوستان