دکتر رنجبر: پزشکی نه یک حرفه، بلکه دانشی ربانی است
رئيس بنياد آكادميك جهاني استاد يلدا، در پنجمين كنگره بينالمللي تازهترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي، ورود به قلمرو علم پزشكي را وارد شدن به راز و رمز هستي و همراه با مسئوليت سنگين اخلاقي و انساني دانست.
دكتر عليرضا رنجبر، رييس كنگره و رئيس بنياد آكادميك جهاني استاد يلدا در پنجمين كنگره بينالمللي تازهترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي با معرفي بنياد آكادميك جهاني استاد يلدا در دانش پزشكي؛ اظهار داشت: اين بنياد در سال 2008 ميلادي توسط تعدادي از پزشكان ايراني مقيم آلمان و در راستاي پاسداشت مقام يكي از مفاخر و اسطورههاي علمي، استاد برجسته و بلندپايه و پدر دانش بيماريهاي عفوني ايران استاد پروفسور عليرضا يلدا پايهگذاري شد.
وي دكتر يلدا را استادي بينظير در پايبندي به اخلاق دانست و گفت: انگيزه ايجاد بنياد علمي جهاني پروفسور يلدا به ريشههاي كهن و بالنده پزشكي ايران برميگردد، جايي كه پزشكي نه يك حرفه بلكه دانشي رباني محسوب ميشود و رعايت مسائل اخلاقي و مهر و عطوفت به بيماران و احترام هميشگي به استاد جزء جداناپذير آن به شمار ميرود.
وي با اشاره به يادداشتهاي برزويه، طبيب و دانشمند ايراني، گفت: برزويه در يادداشتهاي خود آورده، تحصيل پزشكي را بدين علت برگزيدم چون ميپنداشتم كه با اين پيشه به مال و مكنت و مقام برسم اما چون اين امر حاصل نشد، كوشيدم با سعي و پشتكار و صدق و رضا به تحقيق و تفحص در بيماريها بپردازم و نتايج آن را بدون هيچ چشمداشتي در درمان بيماران و نيازمندان به كاربندم. چون چنين كردم، خداوند به دانش و مال و جاه من افزود و در نزد مردم به مقام و احترامي شگرف رسيدم و شهرت من به تمام آفاق رسيد پس اي پزشك بكوش شايسته لباس خود باشي و احترام استاد خود را تا آخر عمر بهجاي آوري و او را همواره گرامي بداري.
رئيس بنياد آكادميك جهاني استاد يلدا، در ادامه تصريح كرد: در جايجاي گفتهها و نوشتههاي ديگر بزرگان پزشكي ايران و جهان چون بوعلي سينا، رازي و جرجاني ميتوان دريافت كه آنان ورود به قلمروي علم پزشكي را وارد شدن به راز و رمز هستي و بخشي مهم از اسرار الهي كه انسان و حيات او كانون آن است ميدانستند كه با مسئوليت سنگين اخلاقي و انساني همراه است.
وي با اشاره به فرمودهي پيامبر گرامي اسلام، مبني براينكه، دانش پزشكي برترين دانشهاست و با علم دين برابر است، خاطرنشان كرد: بر اساس چنين ريشهها و آموزههاي ديرپاي فرهنگ ايران، نخستين پايههاي فكري تأسيس بنياد آكادميك جهاني استاد پروفسور يلدا در دانش پزشكي، در سال 2008 ميلادي پيريزي شد.
دكتر رنجبر تلاش در ارتقاي دانش، هنر و اخلاق پزشكي در جهت بهبودي سلامت جامعه را از مهمترين اهداف بنياد آكادميك پروفسور يلدا عنوان كرد و گفت: نخستين كنگره علمي اين آكادميك در سال 2010 ميلادي در محيط مقدس دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد و پسازآن همهساله اين كنگره، با بالاترين سطوح علمي و بهرهگيري از دانشمندان و پژوهشگران صاحبنام داخل و خارج كشور و نيز با حمايتهاي بيدريغ رياست پيشين و كنوني دانشگاه و راهنماييها و پشتيباني مستمر و بيشائبه دكتر بهادري برگزار ميشود.
وي افزايش استانداردهاي حرفهاي و آموزشي در علوم پزشكي را از ديگر اهداف اين بنياد برشمرد و افزود: كوشش در ايجاد همكاريهاي علمي و تبادل تجربيات پژوهشي و آموزشي بين دانشمندان و استادان علوم پزشكي در سطح جهان و حمايت از دانشمندان و پژوهشگران جوان در علوم پزشكي و بهداشت عمومي همواره هدف ما بوده و هست.
توضيح اينكه، پنجمين كنگره بينالمللي تازههاي دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي از پزشكي مولكولي، سلولي و باليني، صبح روز دوشنبه 14 مهرماه 93 با حضور دكتر ملكزاده، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، دكتر جعفريان رييس دانشگاه، دكتر بهادري رييس دفتر ارتباط بادانش آموختگان، دكتر يلدا استاد پيشكسوت گروه عفوني، دكتر رنجبر رييس كنگره، دكتر رسولي نژاد دبير علمي كنگره و جمعي از متخصصين رشتههاي مختلف علوم پزشكي در تالار امام بيمارستان امام خميني (ره) آغاز بكار كرده و تا 18 مهرماه ادامه دارد.
ارسال به دوستان