دکتر عباسی هدف از برگزاری کنفرانس های علمی مرکز تحقیقات نفرولوژی را آشنایی جامعه پزشکی با مفاهیم اولیه بیماریهای کلیه و انتقال این مفاهیم به مردم عنوان کرد

دكتر عباسي هدف از برگزاري كنفرانس هاي علمي مركز تحقيقات نفرولوژي را آشنايي جامعه پزشكي با مفاهيم اوليه بيماريهاي كليه و انتقال اين مفاهيم به مردم عنوان كرد

دبير علمي كنفرانس علمي نارسايي مزمن كليوي گفت: در اين كنفرانس مواردي كه در كشور ما به دليل شرايط اقليمي و جفرايي خود نيازمند توجه بيشتر است مورد بحث و بررسي قرار مي گيرند.

دكتر عباسي عضو هيئت علمي گروه نفزولوژي دانشگاه و دبير علمي كنفرانس نارسايي مزمن كليه در حاشيه كنفرانس علمي نارسايي مزمن كليوي كه در تاريخ 15 ارديبهشت 90 و به همت مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه و با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شد، گفت:  اين برنامه در واقع سومين برنامه از سلسله برنامه هاي آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران است كه اجرا مي شود و در اين برنامه به طور كلي به بيماريهاي مزمن كليه پرداخته شده كه با موضوعات مختلفي چون ميزان شيوع، نحوه شناسايي بيماران، عوارض اين بيماري، نحوه كنترل عوارض و درمان بيماري مزمن كليه بحث مي كند.
وي افزود، اين مباحث توسط استادان دانشگاه علوم پزشكي تهران ارايه مي شوند و آخرين دستاوردهاي علمي روز درخصوص اين بيماري مطرح شده و همچنين درخصوص مواردي كه در كشور ما به دليل شرايط اقليمي و جفرايي خود نيازمند توجه بيشتر است مورد بحث و بررسي قرار مي گيرند.
عضو هيئت علمي گروه نفرولوژي دانشگاه در تشريح مطالب مورد بحث در اين كفرانس اظهار داشت، يكي از مهمترين موضوعاتي كه مي توان به آن اشاره كرد اپيدميولوژي اين بيماري است و اين موضوع با توجه به اينكه در خيلي از موارد ناشناخته بوده و بايد از سوي پزشكان معالج كشف و درمان شوند، همچنين بيماران ديابتي، فشار خود بالا، بيماران داراي سنگ كليه، افرادي داراي سابقه بيماري سنگ كليه دارند، بايد هم از سوي پزشكان مورد توجه قرار گيرند، هم خود بيماران با انجام آزمايشات دوره اي بسته به وضعيت و شرايط بيماري آنرا شناسايي و كشف كرده و هر چه تحت مداواي موثر قرار دهند و در صورت نياز به مراكز تخصصي ارجاع شوند.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: در بعضي از مراحل درمان بيماري نياز به درمانهاي تخصصي داشته و درمان بايد توسط يكي از استادان گروه نفرولوژي انجام شود. مشكل اساسي اين است كه اين بيماران به موقع مراجعه نمي كنند و يا پزشكان عمومي به موقع آنرا تشخيص و يا ارجاع نمي كنند. اين موارد باعث مي شود بيمار در مرحله اي به پزشكان فوق تخصص مراجعه نمايد كه بيماري از مراحل اوليه پيشرفته تر شده و و متاسفانه درماني جز انجام دياليز و يا پيوند كليه وجود نداشته باشد.
دكتر عباسي تاكيد كرد، در صورت تشخيص به موقع واقدام مناسب در مراحل اوليه مي توان طول عمر كليه اي را كه به دليل يك بيماري مانند ديابت و يا فشار خود، دچار يك آسيب شده زياد كرد و يا انجام ديالز اين بيماران را به تاخير انداخت. اين امر مي تواند هزينه هاي فراواني را هم از بيماران و هم از جامعه كم مي كند. از طرف ديگر اين اقدامات مي تواند كيفيت زندگي بيماران را بهبود بخشد و بيماران را از سختي هايي كه در انجام دياليز كليه و همچنين عمل پيوند كليه دچار مي شوند نجات داد.
دبير علمي كنفرانس نارسايي مزمن بيماريهاي كليوي در ادامه خاطر نشان كرد، با اقداماتي كه گفته شد مي توان كليه بيماران را در مراحلي كه هنوز آسيبي به آن نرسيده حفظ كرده و و يا اگر آسيبي ديده در مراحل درمان مي توان بار سلامتي آنرا بيشتر تضمين كرده و مراحل انتهاي درمان اين بيماري را به تاخير انداخت.
وي در ادامه درتشريح مطالب مطرح شده در اين كنفرانس افزود، مشكلات ديگري كه بيماري مزمن كليه ايجاد مي كند اختلالات خوني و استخواني، سوء تغذيه است كه در اين سمينار مورد بحث قرار مي گيرد و هر كدام از استادان سخنران مطالب خود را با توجه به نكات تشخيصي و درماني و نحوه برخورد با بيماران مطرح مي كنند.
دكتر عباسي در پايان گفت: هدف از برگزاري اين سلسله كنفرانسها اين است كه در درجه اول جامعه پزشكي با اين مباحث آشنا شده و در مرحله بعد از طريق همكاران شركت كننده در سمينار، اين آموزشها با جامعه تعميم داده شود و مردم نيز بدانند اين بيماريها را مي توان كنترل، شناسايي و مانع از پيشرفت آنان شد، كه از اين طريق بسياري از هزينه هاي درمان را كاهش و سلامت مردم نيز تضمين شده و طول عمر آنها افزايش خواهد داشت.

کلمات کلیدی