دکتر لسان برخورد درست اولیه پزشکان عمومی را در کاهش مشکلات ناشی از عفونت های ادراری مهم خواند
رييس مركز تحقيقات نفرولوژي با اشاره به اهميت درمان درست اوليه عفونت ادراري در كاهش بار مشكلات ناشي از آن، درمان آن را در درجه اول در حيطه كار همكاران پزشكان عمومي دانست.
صبح روز پنج شنبه اول ارديبهشت ماه 1390، در سمينار علمي عفونت هاي سيستم ادراري كه به همت مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد، دكتر لسان رييس مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران، ضمن خير مقدم و تشكر از مدعوين افزود: مركز تحقيقات نفرولوژي در نظر دارد با همكاري اساتيد به ويژه آقاي دكتر گتميري معاون آموزشي مركز كه زحمات زيادي را متحمل شدند و تك تك اساتيد بيمارستان امام خميني(ره)، سلسله كنفرانس هايي را در زمينه بيماري هاي كليه به اجرا در آورد.
رييس مركز تحقيقات نفرولوژي با تشريح اهداف برگزاري اين سمينار، اظهار اميدواري كرد اين سمينار بتواند در مجموع حاوي پيامي باشد كه در امر آموزش اصول اساسي و بيماري هايي كه در حيطه و فيلد نفرولوژي قرار دارد، گامي موثر بردارد.
دكتر لسان با يادآوري موضوع بحث دومين جلسه سمينار باعنوان "عفونت هاي ادراري"، خاطر نشان كرد: عفونت هاي ادراري شايد از جهتي يكي از مهم ترين بيماري هايي باشد كه در طب اطفال و هم در طب بزرگسالان در فيلد نفرولوژي مطرح است.
وي در بيان آماري از نتايج مطالعات خود، خاطر نشان كرد كه احتمال ابتلاء به عفونت هاي ادراري در طول زندگي يك زن، 40% موارد است. البته نتايج مطالعات متعدد و متفاوت است و اين آمار مربوط به نيمي از مطالعاتي است كه ملاحظه كرده ام.
در ادامه استاد گروه نفرولوژي دانشگاه افزود: در اطفال عفونت هاي ادراري همراه با اختلالات مادر زادي سيستم مجاري ادراري، مي تواند زمينه ساز نارسايي مزمن كليه شوند و افراد را در دهه دوم و سوم ناچار به درگير شدن به دياليز و پيوند كليه كند.
وي با اشاره به مباحث مطروحه در اين جلسه گفت: مباحث سمينار امروز به اين موارد اشاره دارد كه عفونت ادراري وقتي راجعه باشد چه مشكلاتي را مي تواند ايجاد كند. عفونت ادراري در بزرگسالان كه بيشتر خانمها را شامل مي شود، در بارداري اهميت بسيار اساسي دارد و اگر به آن توجه و برخورد درست نشود، در بعضي از موارد نه تنها با موربيديتي (morbidity) بلكه با مرگ و مير همراه است. بنابراين باعث خسارت سنگيني، در درجه اول از نظر جاني و دوم اقتصادي، خواهد شد.
رييس مركز تحقيقات نفرولوژي با بيان عناوين ديگر مورد بحث از قبيل عفونت هاي قارچي و عفونت هاي ميكروبي ديگر مانند توبركلوزيس و با تاكيد بر اهميت آنها اظهار خرسندي كرد كه خوشبختانه در كشور ما در طي سالهاي اخير با تربيت همكاران فوق تخصص، تا حد زيادي در جهت درمان صحيح عفونت هاي ادراري گام هاي بزرگي برداشته شده است كه اميدوارم با انتشار اطلاعات صحيح در سطح متخصصان داخلي و پزشكان عمومي گام موثري برداشته شود. از آنجايي كه عفونت ادراري يك بيماري است كه در درجه اول درمان آن در حيطه كار همكاران پزشكان عمومي است و اگر آنها درست با آن برخورد كنند، خيلي مي توانند، از بار اين مشكلات كم كنند.
در پايان دكتر لسان ضمن تشكر از استادان مركز تحقيقات نفرولوژي كه براي برگزاري اين سمينارها زحمات بسياري متحمل شده اند، اظهار اميدواري كرد كه اين سلسله سمينار ها بتواند به آن هدف لازم برسد و گام هاي اوليه خوبي برداشته شود.
خبرنگار: ليلا آذين مهر
ارسال به دوستان