دکتر محمدباقر اسلامی استاد منتخب دانشکده بهداشت و متخصص ایمونولوژی در دهمین همایش نکوداشت مقام استاد

دکتر محمدباقر اسلامی استاد منتخب دانشکده بهداشت و متخصص ایمونولوژی در دهمین همایش نکوداشت مقام استاد

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران: کشور ما شدیداً به افراد تحصیل کرده و علاقه مند به و خاک و ملت خود نیازمند است.

 
جناب آقای دکتر محمد باقر اسلامی در سال 1315 در شهر خوانسار استان اصفهان متولد شدند. پس از پایان دوره دبستان همراه خانواده به تهران مهاجرت کردند. ایشان در مورد شرایط آن زمان خانواده خود می گویند:
پدر من مغازه دار بود، ما 6 برادر و 2 خواهر بودیم که من برادر آخر بودم و این مزیت را داشت که برادران بزرگترم کتاب می خریدند و من کتاب آنها را می خواندم و بنابراین خیلی زودتر از همسن های خودم دانش عمومی را کسب کردم.
استاد دبیرستان را در " دبیرستان پهلوی" در خیابان ری به اتمام رساندند. یکی از خاطرات دکتر از آن دبیرستان چنین است: 
از نکات جالب این دبیرستان این بود که یک آرایشگاه جنب در ورودی آن تاسیس شده بود که بچه هایی را که سر صف موهایشان بلند بود دست جمعی به آنجا می بردند و موهایشان را کوتاه می کردند و این آرایشگاه هم از این جهت خوشحال بود که مشتری های زیادی داشت. خاطرم هست در آن زمان وقتی از ما می پرسیدند کجا درس می خوانید می گفتیم دبیرستان پهلوی آرایشگاه اعتماد !
پس از پایان دوران دبیرستان ایشان در دانشگاه تهران پذیرفته شدند و در سال 1338 هم از دانشگاه فارغ التحصیل شدند. بلافاصله پس از پایان تحصیل عازم کشور آلمان شدند اما مدت اقامتشان در این کشور کمتر از 2 سال به طول انجامید. بعد از آن دکتر اسلامی عازم لندن می شوند، استاد علت این تغییر مکان را چنین شرح می دهد: 
من در ابتدا فکر می کردم سیستم کشور آلمان شبیه سیستم کشور ماست اما دیدم آنها نظام آموزشی خاصی دارند و همچنین از نظر زبان هم نتوانستیم کاملاً مسلط شوم، در تمام این مدت وقت خود را صرف آموزش زبان کردم.، این بود که با لندن نامه نگاری کردم که من می خواهم در آنجا تحصیل کنم و موضوع ایمونولوژی را به عنوان موضوع مورد علاقه اعلام کردم.
اما اقامت ایشان در لندن هم مدت زیادی به طول نینجامید و پس از مکاتبه با دانشگاه گلاسکو عازم این شهر شمالی شدند و در مصاحبه این دانشگاه پروفسور white پیشنهاد گذراندن یک دوره تکمیلی را به ایشان دادند که شامل مباحث ژنتیک، بیوشیمی، ایمونولوژی و میکروب شناسی بود که در دانشکده علوم همان دانشگاه اجرا می شد. پس از گذراندن این دوره های عملی و نظری و قبولی در امتحان به بخش ایمونولوژی دانشگاه وابسته به دانشکده پزشکی در بیمارستان Western  منتقل شدند و دوره PhD را به سرپرستی پروفسور وایت که رییس همان بخش بود ادامه دادند و پس از اتمام دوره در همان بخش شروع به کار کردند.
بعد از آن فکر مهاجرت به کانادا مدتی ذهن ایشان را مشغول کرد و برای اجرای این مهاجرت عازم لندن شدند و درهمین زمان بود که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و تصمیم برگشت به و طن به ذهن ایشان خطور کرد 
آمدم لندن و همان زمان در ایران انقلاب شد. من دیدم که الان فرصت خوبی برای بازگشت به ایران است این خبر برای خانواده و خصوصا ً پدرم بسیار خوشحال کننده بود درآن زمان آنتی بادی مونوکلونال تازه ابداع شده بود و من تصمیم گرفتم این روش را هم در لندن یاد بگیرم و بعد ازآن به ایرا بیایم بنابراین در یک دپارتمانی که این کار را انجام می دادیک پست گرفتم و این دوره را گذراندم اما در همین فاصله بدترین حادثه ممکن برای رخ داد و پدرم فوت کرد 
دکتر اسلامی در سال 1360 به ایران بازگشتند و از همان ابتدا در بخش پاتوبیولوژی دانشگاه تهران شروع به فعالیت کردند بعد ازآن در قالب مدیر انتخابی گروه پاتوبیولوژی ( برای حدود 23 سال ) معاون پژوهشی دانشگاه  (به مدت 4 سال ) ،عضو شورای عالی سازمان انتقال خون ایران (به مدت 7 سال )، رئیس انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران (به مدت 5 سال )، دبیر هیات ممتحنه و ارزشیابی ایمونولوژی (ازبدو تاسیس تا سال 85 ) و بسیاری از مسئولیت ها و مناصب دیگر به میهن خود خدمت کرده اند .این استاد بازنشسته گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت بهتری استاد و نیز شاگردان برجسته خود را این چنین توصیف می کند بهترین استاد من پروفسور White بود ،ایشان یک پزشک Scientist تمام عیار بود او کسی بود که به من Scientist بودن را یاد داد و وقتی از دنیا رفت من بسیار ناراحت شدم .من تعداد زیادی متخصص تربیت کردم که مدرک PHD دارند ،اولین کسی که در ایران PHD این رشته را گرفت شخصی به نام دکتر محمد پزشکی بود که دانشجوی من بود و الن بازنشته شده اند افرادی همچون دکتر پورفتح الله استاد دانشگاه تربیت مدرس ، دکتر زهره بابایی دانشیار دانشگاه تبریز، دکتر سهیل اژدری در انیستیتو پاستور وهمچنین مدیر کنونی بخش پاتوبیولوژی دکتر عباس میرشفیعی از دانشجویان من بوده اند .ایشان نزدیک 30 مقاله در مجلات داخلی و خارجی به چاپ رسانده اند همچنین سردبیری مجله معتبر انرژی ، آسم و ایمونولوژی ایران را به مدت ده سال است که بر عهده دارند .استاد همچنین سرپرستی 15 تز دانشجویی در مقطع PHD  و نیز سرپرستی مستقیم 10 تز در مقطع کارشناسی ارشد را بر عهده داشته اند ایشان همچنین استاد مشاور تعداد زیاد تری تز در مقاطع PHD  کارشناسی ارشد و کارشناسی بوده اند. دکتر اسلامی به موسیقی کلاسیک و اصیل ایرانی علاقه بسیاردارند و همچنین با ادبیات ایران و شعرایی همچون مولانا، فردوسی و سعدی مانوس هستند . ایشان در زندگی پرفراز و نشیبشان دارای دو فرزند پسرو یک فرزند دختر شده اند که یکی از پسرهای ایشان مهندس کامپیوتراست و دیگری لیسانس گرافیک دارد ، دختر ایشان هم آماده ورود به دانشگاه می باشد . 
کلمات کلیدی