دکتر هلاکوئی از ارتقاء جایگاه اپیدمیولوژی کشور در میان سازمانهای بین المللی و سازمان ملل خبر داد

دكتر هلاكوئي از ارتقاء جايگاه اپيدميولوژي كشور در ميان سازمانهاي بين المللي و سازمان ملل خبر داد

سرپرست بخش اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: بطور كلي اپيدميولوژي علم جديدي است و طي مدت زمان پيشرفتهاي آن را مي بينيم.

نشست مشترك ماهانه بخش اپيدميولوژي دانشكده بهداشت و انجمن اپيدميولوژيستهاي ايران با حضور دكتر گويا مدير كل يبماريهاي واگير وزارت بهداشت، دكتر كورش هلاكوئي نائيني سرپرست بخش اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و نايب رئيس انجمن اپيدميولوژيستهاي ايران، دكتر كيومرث ناصري از پيشكسوتان اپيدميولوژي مقيم خارج از كشور، دكتر سياسي، دكتر اخوان معاون اداري مالي و دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشكده بهداشت و جمعي از اساتيد ودانشجويان دانشكده بهداشت در تاريخ 1 آذر ماه 1390 درسالن اجتماعات دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد.
در اين نشست، دكتر كورش هلاكوئي سرپرست بخش اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و نايب رئيس انجمن اپيدميولوژيستهاي ايران، ضمن ابراز خرسندي از بازگشت آقاي دكترناصري از استادان پيشكسوت گروه اپيدميولوژي به ايران و دانشكده بهداشت، گفت: از اينكه در خدمت دوستان، همكاران، اساتيد و استاد گراميم دكتر ناصري هستيم خوشحال هستم. زماني كه بنده در سال 1363 به دانشگاه تهران آمدم تنها استاد گروه اپيدميولوژيستي كه به صورت تمام وقت جغرافيايي در اين دانشكده حضور داشتند دكتر ناصري بودند و حضورشان را در اين جمع خير مقدم مي گويم.
وي در ادامه توضيحات خود گفت: كلاً انجمن جهاني اپيدميولوژي در سال 1850 تشكيل و در ايران نيز در سال 1379 تشكيل شده است. دانش پزشكي جديد در دهه 1920 در آمريكا و در دهه 1970 در ايران شكوفا شده و نخستين استاد اپيدميولوژي در دنيا در آمريكا در سال 1927 و در لندن 1934 و در ايران 1966 بوده است. بطور كلي اپيدميولوژي علم جديدي است و طي مدت زمان پيشرفتهاي آن را مي بينيم.
دكترهلاكوئي دررابطه با تاريخچه اپيدميولوژي در دانشكده بهداشت اظهار داشت، تاريخچه اپيدميولوژي عجين شده با تاريخچه دانشكده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتي است كه ما با جان و دل هنوز به اين انستيتو علاقمند هستيم. در آن روزها دوره اپيدميولوژي يك ساله بوده كه دوبار تكميل شد و سه فارغ التحصيل داشت.
وي به دستياري رشته اپيدميولوژي اشاره كرد و گفت: دستياري از قبل از انقلاب برقرار شد كه اولين فارغ التحصيلان آن آقاي دكتر سينك و خانم دكتر ياوري بودند. خشبختانه در حال حاضر عرضه خدمات بهداشتي، اپيدميستها جايگاه اجرايي را بدست آورده اند به اين دليل كه تعداد آنها زياد شده ومي توان گفت كه اپيدميولوژي در كشور آنقدر پيشرفت كرده كه  در سازمانهاي بين المللي و سازمان ملل نيز جايگاهي براي خود دارد.
سرپرست بخش اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و نايب رئيس انجمن اپيدميولوژيستهاي ايران، اپيدميولوژيستها را به سربازاني تشبيه كرد كه بدون اسلحه هميشه در حال آماده باش و خدمت رساني به مردم باشند./ز
خبرنگار : رياضي كرماني

کلمات کلیدی