دکتر وحیدی: دانشگاه تهران مبدا و مرکز علمی کشور است

دکتر وحیدی: دانشگاه تهران مبدا و مرکز علمی کشور است

دکتر سیمین وحیدی منتخب چهارمین کنگره بین المللی تازه ترین دستاوردهای پژوهش در پزشکی مولکولی، سلولی و بالینی در حیطه نوآوری بر جنبه های عملی تحقیقات و دستاوردهای دانشمندان جوان تاکید کرد.

گالری عکس چهارمین کنگره

لطف کنید مختصری از خودتان برای ما بگویید.
من دکتر سیمین وحیدی برد تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری هستم. یک فرزند دارم، فرزند آخر یک خانواده 6 نفری هستم. تحصیلاتم را از ابتدا در تهران و در منطقه شهر زیبا گذراندم. در دانشگاه ایران به تحصیل خود ادامه دادم و تخصص را در همان دانشگاه گرفتم. همچنین دوره های لاپاراسکوپی را گذراندم و تا کنون 4 اختراع دارم که برخی از آنها ثبت و بقیه در حال ثبت است. یک تکنیک جدید جراحی هم دارم . عضو هیئت اجرایی کنگره های مختلف بودم و سخنرانی های زیادی داشتم و به عنوان هیئت علمی کنگره های مختلف حضور داشتم.
ارتباطتان با دانشگاه از زمانی که فارغ التحصیل شدید چگونه بوده است؟
خیلی کم بود. اکثر تحقیقات من به صورت فردی بوده و با هزینه شخصی خودم و به ندرت از دانشگاه کمک گرفتم. تیم کاری ام را خودم فراهم کردم و کاملاً به صورت مستقل کار کردم.
انگیزه شما از همکاری با بنیاد آکادمی دکتر یلدا چیست؟
برای من افتخار بزرگی است که بتوانم با چنین بنیاد علمی توانمندی کار کنم. مایه مباهات است که می بینم افراد مختلفی که در این بنیاد هستند با چه انگیزه بالایی سعی می کنند سطح علمی کشور را در سطح بین المللی بالا ببرند و باعث افتخار است که بتوانم با آنها همکاری کنم.
شما جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران را در عرصه علوم پزشکی دنیا چگونه می بینید؟
دانشگاه تهران، دانشگاه مرکز و مبدا و آبروی ایران است و بنابراین هر چه قوی تر باشد حیثیت کشورمان بیشتر می شود و سطح آن بالاتر می رود. من خوشحال می شوم که بتوانم هر کمک علمی یا فرهنگی به این دانشگاه کنم و از افتخارات من تحصیل در کنار استادان بزرگ این دانشگاه است.
به نظر شما تعامل بین دانشمندان ایرانی داخل و خارج کشور در چه زمینه هایی صورت گیرد؟
هم در زمینه های علمی و هم در زمینه های عملی بهتر است که این تعاملات انجام شود. به این صورت که مقاله ای من ارائه می دهم که ممکن است تکنیک های جراحی در آن باشد و از طرفی با گروه مهندسین تجهیزات پزشکی کار می کنم تا بتوانم پروژه های مکانیکال را اجرا کنم مثل روبات های جراح و کمتر پزشکی را دیدم که با گروه مهندسین تعامل داشته باشد. دانشمندان خارج ایران سعی کنند در مورد تجهیزاتی که در خارج ایران است را به سایرین آموزش دهند و همچنین تشکیل دوره های آموزشی برای این افراد بسیار خوب و در پیشرفت علم موثر است. در کشور ما بیشتر تعاملات در زمینه های علمی بوده و نه عملی. در ایران کنگره های علمی زیادی برگزار می شود ولی اجرای ایده ها خود امر بسیار مهمی است. بنابراین بیشترین کاری که می توانیم انجام دهیم برگزاری تورهای آموزشی است.
آیا کسانی را می شناسید که علاقه مند به شرکت در این کنگره و همکاری با بنیاد دکتر یلدا باشند؟
در درجه اول این کنگره و بنیاد باید معرفی شود. باید جذابیت های آن بیشتر شود تا تعداد شرکت کنندگان مخصوصاً جوانان بیشت شود. برای معرفی بهترین راه تبلیغات از طریق صدا و سیما و مجلات است زیرا من اطمینان دارم خیلی از افراد اگر در جریان برگزاری این کنگره قرا بگیرند قطعاً در آن شرکت خواهند کرد.
جایگاه و هدف دفتر ارتباط با دانش آموختگان و نقش آن در ارتباط دانش آموختگان با دانشگاه را چگونه می بینید؟
نقش دفتر خیلی مهم است و هرچه روابط عمومی دانشگاه قوی تر باشد بهتر است. امروزه در دنیا روابط عمومی قوی حرف اول را می زند.
بهتر است دانشگاه به صورت شمارش معکوس از چند ماه قبل در صدا و سیما برای این کنگره ها تبلیغات کند. پیشنهادی که دارم این است که برای NGO دکتر یلدا یک سایت یا مجله ایجاد کنیم تا بیشتر دیده شویم و توانایی هایمان مشخص شود.
 

کلمات کلیدی