دکتر چراغی، دانش اخلاقیات و دانش اخلاق حرفه ای و دانش زیبا شناختی را از ابعاد دانش پرستاری و مامایی خواند

دكتر چراغي، دانش اخلاقيات و دانش اخلاق حرفه اي و دانش زيبا شناختي را از ابعاد دانش پرستاري و مامايي خواند

رئيس دانشكده پرستاري و مامايي در تعريفي معنايي از پرستاري و مامايي آن را دانش آكادميكي و پويايي خواند كه در جهت مديريت مشكلات بالقوه و بالفعل مددجو در ابعاد زيستي، اجتماعي، رواني، معنوي و فرهنگي مداخله مي نمايد.

دكتر چراغي، رئيس دانشكده پرستاري و مامايي در  جشن فارغ التحصيلي دانش آموختگان دانشكده پرستاري و مامايي در مقطع كارشناسي كه 13 تير  1390، مصادف با شب ميلاد باسعادت امام حسين(ع) به همت اين دانشكده و با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه علوم پزشكي تهران در سالن همايش هاي رازي برگزار شد، ضمن ابراز تبريك به دانشجويان و خانواده هاي آنان، اساتيد و به ويژه استاد بهادري و ديگر مدعوين، اظهار اميدواري كرد كه همه ما از اين ايام مبارك شعبانيه بهره مند شده باشيم.
دكتر چراغي در خطاب به دانشجويان افزود: واقعيت اين است با آن نگاه هاي علمي كه در دوران تحصيل دريافت كرديد، فارغ التحصيلي وجود ندارد. يادگيري در طول عمر نيز همين گونه است. طبيعي است كه براي ارتقاء به مقام بالاتر ارشد و دكتري برنامه ريزي كرده ايد.
وي تصريح كرد: از طرف ديگر عرصه حيات عرصه يادگيري است. به عبارت ديگر تمام مسير زگهواره تا گور مسير يادگيري است كه حتي به شكل حرفه اي و فني ياد گرفتيد و در عرصه عمل به كار خواهيد برد.
رئيس دانشكده پرستاري و مامايي با بيان تعريفي مفهومي، علمي و اختصاصي از پرستاري و مامايي گفت: پرستاري و مامايي به لحاظ مفهومي عبارت از دانش آكادميكي پوياست كه در جهت مديريت مشكلات بالقوه و بالفعل مددجو در ابعاد زيستي، اجتماعي، رواني، معنوي و فرهنگي مداخله مي نمايد كه اين تعريف بسيار عارفانه و عالمانه اي است. به عبارتي وقتي دانش آكادميك است و فرآيند حرفه اي شدن آن را دنبال مي كنيد مي بينيد كه آن نيز همين گونه بوده است. يعني زماني پرستاري و مامايي به عنوان يك شغل يا بيشه معروف بوده است. فرايندهايي را طي كرده كه وارد دانشگاه شده است و پايه هاي استدلالي خاص خود را پيدا كرده و به عبارتي آكادمي شده است.
وي ديناميك و پويا بودن آن را ابعاد مختلف اين دانش خواند كه مشتمل بر دانش هيستوريكال و دانش استدلالي است و خاطر نشان كرد: به عبارتي همان دانش بيومديسين و بيونرسينگ كه مدنظر شماست و ياد گرفتيد، عمتداً در زمينه بيولوژيك است.
ايشان ابعاد ديگر آن را دانش اخلاقيات و دانش اخلاق حرفه اي و دانش زيبا شناختي دانست و اظهار اميدواري كرد: افرادي كه در اين رشته فارغ التحصيل مي شوند مددجويان شما مي تواند فرد سالم يا فرد بيمار خانواده يا جامعه باشد كه در ابعاد زيستي، اجتماعي، رواني، معنوي و فرهنگي مطرح است. انشاءالله در عرصه عمل هم به كار ببنديد. بحث سلامت معنوي در عرصه عمل بايد خيلي تبلور ويژه پيدا كند.
دكتر چراغي در تعريفي عام از پرستاري اظهار داشت: پرستار از پرست مي آيد كه به معناي پرستيدن است يعني كسي كه مي پرستد. احساس مي كنم كه همين معنا در مامايي هم صدق مي كند. ماما كسي است كه مي پرستد و نماد پرستش در عشق وافر است و عشق وافر و پرستش در نگاه معنويت گراي ما  و يا به عبارتي در آموزه هاي ادبي و فرهنگي ما اصطلاح دور گرديدن به دور خانه خدا و كعبه است. بر اساس اين معنا بايد دور معشوق خود بگرديم و بطور يقين مددجوي ما معشوق ماست. اگر مي خواهيم علم مشتري خداست را ترجمان بومي كنيم همين نگاه انسان گرايانه است.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: پرستار خروجي دانشكده ما از كجا بايد شروع كند؟ از همين عشق ورزي به انسان و داشتن انسانيت و اينكه در واقع مددجو خسته نشود.
                         وفا كنيم و ملامت كشيم و خوش باشيم                كه در طريقت ما كافري است رنجيدن
يعني عشق به معشوق و معشوق شما يعني مددجو و بيمار.
رئيس دانشكده پرستاري و مامايي در خطاب به دانشجويان تاكيد كرد: در شروع كار، معشوق شما پرستار و ماما، پدر و مادر و نزديكان تان است. همان طوري كه استاد بزرگوارمان دكتر بهادري اشاره كرد خانواده هايتان با شما درس خواندند و بيدار ماندند و امتحان دادند و به تمام معنا دور شما گشتند. پدر و مادر وفا كرد و ملامت كشيد و خوش بود كه در طريقتش كافري بود رنجيدن. حال نوبت شماست كه نه عاميانه بلكه حرفه اي و عالمانه در ابتدا دور پدر و مادر و نزديكان بگرديد و بعد آنقدر رها شويد كه در قالب ماديات نمي گنجيد و دور مددجوي تان مي گرديد و اين همان پرستش است. آن وقت كه راه پيدا شد، آن از اين كران، بيكران مي خواهد. پرستاري و مامايي يعني همين.
در خاتمه وي افزود: مامايي يعني اينكه شما دور مادري مي گرديد كه جنيني در وجود اوست و او جامعه اي را متحول مي كند و چقدر خوب است كه عاشقانه دور مادر بگرديد. اگر چنين باشد موفق مي شويد و جايگاه اجتماعي پيدا كرده و ذينفعان به شما مراجعه مي كنند. عشق به مددجو و انسانيت به تمام معنا. اگر اين اتفاق بيفتد موفق و مؤيد مي شويد. خواهش من از شما اين است كه حرفه اي دور مددجويان تان بگرديد كه پناه شما در همين راه است.      
خبرنگار: ليلا آذين مهر   

کلمات کلیدی