دکتر گتمیری رییس هشتمین سمینار تعهد حرفه‌ای: در بخش جشنواره‌ی سمینار الگوهای عملی پایبندی به اصول حرفه‌ای معرفی و از زندگی علمی و حرفه‌ای آنان، نکاتی برای آموختن ارایه می‌شود



به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان، دکتر سید منصور گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان و رییس هشتمین سمینار تعهد حرفه‌ای در نظام سلامت در نخستین جلسه کمیته علمی این سمینار که 14 مرداد 1403 برگزار شد، درباره روند برگزاری و موضوعات هفت سمینار گذشته به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفـت: برگزاری سمینار تعهد حرفه ای با نگاه به شخصیت استاد بهادری صورت گرفت. استاد بهادری در رشته های مختلف پزشکی، داروسازی و هم چنین بهداشت و تغذیه سابقه فعالیت داشت که شخصیت و منش و به روز بودن ایشان الگویی از تعهد حرفه ای و پروفشنالیسم بود. همچنین با توجه به اینکه ما پشتوانه ای علمی و فرهنگی در طب و فرهنگ ایرانی داریم و در دنیا نیز هر فرهنگی به روش خود، رویکردی علمی و محققانه نسبت به رفتار های پزشک و کادر درمان دارند، توجه به اصول بنیادین این پایبندی میتواند موضوعی در رعایت آن موثری و آموختنی باشد. با توجه به تغییر ماهیت حوزه درمان در حوزه پزشکی مشاهده می شود پایبندی به تعهد حرفه ای به معنای مشخص در موضوع تعهد حرفه ای و متناسب با فرمولهایی که در طب قدیمی وجود داشت تغییر کرده و شاید از بعضی جهات دچار لطمه شده است، به طوری که گاها پایبندی افراد متعهد به اصول حرفه ای در یک سامانه‌ی مبتلا به نتایج مطلوب نمی رسد و تلاشها به هدر می رود..
شاید در یک سیستم کارآمد عدم رعایت اصول تعهد حرفه‌ای لطمه زیادی به فرایند ارایه خدمت وارد نکند اما در یک سامانه‌ی ناکارآمد لطمات از این حیث جدی تر است، از این رو تصمیم بر برگزاری سمینار های تعهد حرفه ای اتخاذ شد.
دکتر گتمیری ادامه داد: ترجمه ای که ما از تعهد حرفه ای در زبان فارسی داریم تا حدی نسبت به تعریف پروفشنالیسم که امروزه به عنوان
یک دانش پیشرفته در مراکز مختلف دنیا در مورد توجه است نارساست. موضوع پروفشنالیسم ابعاد پیچیده ای دارد که نگاه به سیستم و تشکیلات بالادستی و میزان پایبندی افراد به بیماران خود را مورد بررسی قرار می دهد تا موضوع ارائه یک فرایند درمانی شایسته به گیرنده خدمات، دچار نارسایی نشود.

وی گفت: ما در هفت سمینار گذشته، مبانی بسیاری را از نظر عملی، نظری، ساختار، چالشهای حوزه سلامت، آموزش فرآیند درمان و مراقبت، الزاماتی که یک سیستم حاکم بر سلامت باید آنرا رعایت کند و پایبندی هایی که ساختار سلامت باید انجام دهد تا افراد خود را حفظ و انگیزه خود را بر پایبندی حرفه ای ارتقا دهند و هم چنین بحث مهاجرت، نقش رسانه در پایبندی به پروفشنالیسم، ارزیابی نقش سازمان های بیمه گر، سازمانهای صنفی حوزه سلامت، نقش وزارت و دانشگاه ها را مورد بررسی قرار داده ایم و در سایت دفتر رد پای این فعالیتها موجود است. معرفی رل مدلها نیز به این دلیل است که از نیروی انسانی شایسته که در دانشگاه داریم و از زندگی ایشان، دستمایه هایی برای آموختن در حوزه پایبندی حرفه ای بسازیم.
پروفشنالیسم نگاه به حرفه و ساختار حمایتگر حرفه دارد و ساختار سلامت به گونه ای رفتار میکند که نیروی گریز از مرکز به لحاظ فردی در حرفه حاکم نباشد و شاهد مهاجرت جوانان و نیروی های شایسته خود نباشیم. ما سعی کرده ایم با توجه به مبانی حفاظت از حرفه و دیده بانی حرفه به مبحث مهاجرت نیز بپردازیم و متاسفانه امروزه شاهد مشکلاتی نظیر مهاجرت، تغییر سغل، خودکشی و... در میان دانشجویان و اساتید هستیم که خود بدترین نوع مهاجرت و به عبارتی مهاجرت از کل زندگی است هم چنین تغییر شغل نیز نوعی مهاجرت از درون حرفه است.ظ سعی کرده ایم نگاه دقیق تری نسبت به پروفشنالیسم داشته باشیم تا تعهد حرفه ای به این معنا که نظام های بالا دستی و تعرفه گذار، نظام بیمه و نظام اجتماعی که اگر از نخبگان انتظار تعهد را دارد نسبت به آنها نیز تعهدات خود را انجام دهد.
وی افزود سمینار تعهد حرفه ای دارای سه پانل در موضوعات مختلف است که سعی می شود در ارتباط با موضوعات روز جامعه باشد. یکی دیگر از رسالتها و اهداف سمینار تعهد حرفه ای، معرفی رل مدلها و اساتید پیشکسوت در تعهد حرفه ای در بخش جشنواره این سمینار است.
دکتر گتمیری در بخش دیگری از سخنانش و با توجه به پیشنهاد دکتر سالاریفر برای موضوع هشتمین سمینار گفت: با توجه به چند وجهی بودن سلامت و باتوجه به اینکه تنها ۲۵ درصد عوامل تضمین سلامت در حوزه بهداشت و شاخه های آن است و ۷۵ درصد باقی مانده در سازمان های دیگر و وابسته به زیرساختهای دیگر جامعه نظیر : آب، شغل، وضعیت اقتصادی، وضعیت بین المللی، مسائل تاریخی، ژنتیک ، مسائل سیاسی جامعه و ... است و با توجه به شرایط امروز جامعه و اینکه رئیس جمهور منتخب نیز پزشک هستند و مشکلات پزشکان برایشان ملموس است میتوان راهبرد های نوینی را جلو برد و آسیب شناسی سلامت، تببین الگو ها و ویژگی ها و ثبات در سیاست گذاری هایی که برای سلامت مهم است را بهبود بخشید. 

فاطمه رمضانی
خبرنگار

فاطمه رمضانی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *