دکتر گتمیری: هفتمین سمینار تعهد حرفه ای با تمرکز بر مسایل روز جامعه پزشکی و مبتنی بر بررسی اساتید از محیط دانشگاه برگزار میشود
سومین هم اندیشی کمیته علمی سمینار سالانه تعهد حرفه ای در نظام سلامت با حضور اعضاء محترم کمیته علمی و بحث و بررسی موضوعات پانل ها و انتخاب اعضاء پانل ها برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباط با دانش آموختگان در سومین جلسه کمیته علمی هفتمین سمینار تعهد حرفهای در نظام سلامت که با حضور دکتر گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه، دکتر دولتی، دکتر سیداحمدیان، دکتر ابراهیمی، دکتر فیروز، دکتر سالاری فر، دکتر رضایت، دکتر رستمیان، دکتر ملکان راد، دکتر نخستین انصاری، دکتر جلیلی، دکتر نور بالا، دکتر رحیمی کیان و حضور مجازی خانم دکتر موسوی، دکتر چراغی و دکتر صمدی برگزار شد.
دکتر گتمیری رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان، ضمن خیر مقدم به مهمانان گفت: سعی کردهایم با ایجاد گفتمان مناسب در سطح دانشگاه از طریق وب سایت دانشگاه و همچنین از طریق فضای مجازی که اساتید و دانشجویان در آن حضور دارند افراد را نسبت به موضوع سمینار و موضوعاتی که در سمینار مورد بحث قرار میگیرد مطلع کنیم.در ادامه دکتر گتمیری ضمن ارایهی گزارشی از جلسات گذشته افزود: ما از طریق گفتگوهایی که در کمیتههای علمی صورت گرفت و همچنین رای و نظرات اعضای کمیته و همچنین با توجه به سوابق ایام، سعی کردهایم موضوعی را انتخاب کنیم که مرتبط با نیاز روز جامعه و همچنین با توجه به استنتاج اساتید از محیط دانشگاه باشد و در نتیجه موضوع اصلی سمینار نقش اساتید در منتورینگ فراگیران حوزهی سلامت انتخاب شد.
پانل اول: پایبندی دانشگاه برتعهدات اجتماعی، مسئول پانل دکتر رستمیان
پانل دوم: تربیت نسل جوان به عنوان مدیران بالقوهی نظام سلامت مبتنی بر تعهد حرفهای، مسئول پانل دکتر فیروز
پانل سوم:تعهد حرفه ای در روابط بین حرفه ای شاغلین حوزه سلامت، مسئول پانل دکتر چراغی
دکتر گتمیری دربارهی نحوهی برگزاری، زمانبندی و... نکاتی را ارائه کرد و از حاضران و داوطلبان خواست که در پانل ها عضو شوند.
دکتر رستمیان مشاور ریاست دانشگاه در امور اجتماعی سلامت محور، در ادامه گفت: بحث تعهد حرفهای در دنیای امروز دارای الگو هاییست و در اروپا، اتحادیه اروپا از سال 2013 دانشگاه ها را اجبار به حضور در تعهد حرفه ای کرده است که دارای الگوهای خوبی است و اینکه دانشگاه میتواند نقش مهمی در رابطه با جامعه داشته باشد. دکتر رستمیان در ادامه مشکلات امروز جامعه را عدم استفاده از علم در اجرا عنوان کرد و گفت: ما نسبت به سایر دانشگاهها با ایجاد ارتباط با دانش آموختگان که به همت دکتر بهادری ایجاد شد جلوتر هستیم و میتوان کارهایی را که تاثیرگذار بوده است ادامه دهیم و از علم دانش آموختگانمان در اجرا استفاده کنیم.
دکتر دولتی استاد پیشکسوت دانشگاه، با عنوان کردن دانشگاه به عنوان مادر دوم به دانش آموختگان دانشگاه سفارش کرد: نباید پس از فراغت از تحصیل مادر خود را که دانشگاه هست فراموش کنند ما نمونهی این کمک را در خارج از کشور داریم و حتی به جرات میتوان گفت که یک سوم ساختمانهای این دانشگاه ها را alumni میسازند زیرا از همان زمان فراغت هزینهی عضویت حتی اگر کم باشد را پرداخت کردهاند و بسیار زیباست که همین کار را ما نیز درکشورمان انجام دهیم و نسبت به دانشگاه محل تحصیل خود متعهد باشیم وحتی بسیاری از مشکلات دانشگاه و دانشجویان با همین کمک ها چه بسا اندک باشند حل خواهد شد.
در ادامه دکترفیروز رئیس مرکز تحقیقات پوست وجذام دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسالهی منتورشیپ را دوجانبه خواند و افزود: خوشبختانه ما در قسمت منتور در دانشگاه کمبود نداریم اما در قسمت منتی باید به این موضوع توجه کنیم که دانشجویان امروزه متاسفانه دچار چالشهایی هستند و این وظیفهی ماست که آنها را درک کنیم و با این دید رابطهی استاد-شاگردی را برقرار کنیم و در بسیاری از موارد با نشان دادن سختیهایی که رول مدل ها کشیدهاند و مسیری را که در زندگی در پیش رو داشتهاند تا به موفقیت برسند میتوان تا حدودی امید را در جوانان بیدار کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه جوانان امروز راحتطلب هستند و انتظار موفقیت یک شبه را دارند امیدواریم در سمینار امسال و در بحث منتورشیپ با دید اینکه حتما بتوانیم جوانان را درگیر این موضوع کنیم و امیدواریم دانشجویان هم در این سمینار شرکت کنند.
1-چالش های روز را پیدا کنیم و در هر پانل چالشها را عنوان کنیم
2- زبان مخاطب را بشناسیم
3- حرفهای نویی داشته باشیم
4-به گونهای مدیریت کنیم که مبحث حرفهای داشته باشند.
دکتر چراغی استاد دانشکده پرستاری در ادامه از طریق ویدیو کنفرانس روند پیشرفت پنل سوم که بر عهدهی ایشان بود را ارائه داد وگفت: با همکاری کادر پرستاری nicu بیمارستان امام وnicu پزشکی مرکز طبی کودکان یک تعامل صورت گرفته که در واقع در جهت شناخت معرفت بین حرفهایست و نمونه ای مناسب در جهت بحث پانل سوم خواهد بود.
وی ادامه داد: همکاری بین حرفهای در بخش پژوهش پیشرفت خوبی داشته است اما در حوزههای دیگری مانند مدیریت آموزش و یادگیری نیاز به کار بیشتر دارد و باید مورد توجه قرار گیرد کادر درمان باید خود را همراه و یار خانوادهی بیمار بداند و در همکاری بین حرفهای تلاش کنند تا پروسهی درمان بیمار به خوبی صورت بگیرد و در واقعا از کثرت به وحدت برسیم و امیدواریم در این زمینه همکاریهای بیشتری صورت بگیرد.
وی افزود : نیاز دیگری که باید شکل بگیرد نشست بین هیات رییسهی دانشکدههای علوم پزشکی و در واقع صلهی رحم درون سازمانی است تا از نظرات و انتظارات متقابل همدیگر مطلع شوند .
تاثیر همپوشانی حوزههای عملکردی بین حرفهای،بحث مدیریت رهبری مشارکتی در مباحث آموزشی و مراقبتی تحت عنوان حمایت، مراقبت و احترام بین حرفهای نیز در پانل ها مورد بحث قرارخواهد گرفت.
دکتر چراغی افزود: ما همچنان منتظر نظرات و پیشنهادات و تجربیات دوستان در جهت اجرای بهتر پانل هستیم.
دکتر نور بالا رئیس مرکز تحقیقات روان تنی باذکر لم تقولون ما لا تفْعلون به عمل کردن به صحبتها و نصایح تاکید کرد و گفت: در بین پانلها جای داشت که از چالشهای تعهد حرفهای نیز صحبت شود که تعهد حرفهای چرا اجرا نمیشود وی در رابطه با موضوع سمینار نقش منتور را مهم شمرد و افزود افرادی که در جایگاه منتور هستند باید سعه صدر داشته باشند تا تعهد حرفهای معنا پیدا کند.
سپس دکتر جلیلی رئیس مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی دانشگاه، اعضای هیئت علمی را خواسته یا ناخواسته به عنوان رول مدل عنوان کرد و گفت: ما حتی اگر در کلاس هم حضور پیدا نکنیم جزو الگوهای فرا گیرانمان هستیم و این امر فقط مختص آموزش نمیباشد و در همهی زمینهها این امر صادق است و این بخشی از تعهد اجتماعی دانشگاه نیز محسوب میشود.
و دربارهی ارتباط پانلها با این موضوع نظراتی را ارائه کرد و ابراز امیدواری کرد که در چارچوب اهداف بتوانیم مطالب را در پانلها بگنجانیم.
در ادامه خانم دکتر ملکان راد، استاد گروه بیماری کودکان دانشگاه پیشنهاداتی دربارهی طراحی بنر و عنوان پانلها ارائه داد.
وی پیشنهاداتی در رابطه با ساختار برنامه، وجود یک سخنرانی کلیدی دربارهی منتورشیپ و نکات کلیدی برای موفقیت در این زمینه و بیسی کلی برای افراد تازه وارد در مبحث و هم چنین پیشنهادی دربارهی اهداء جایزهای که سالانه به تیمی که تعامل بین حرفهای خوبی داشتند را نیز مطرح کرد.
دکتر نخستین انصاری استاد دانشکده توانبخشی، بر تعهد اجتماعی تاکید کرد و عنوان کرد: که باید از فردگرایی خارج شده و نگاه به سمت چالشهای سلامت داشته باشیم تا در نهایت بتوانیم در جهت مشکلات جامعه و در واقع به سمت توسعه اجتماعی و علمی دانشگاه قدم برداریم و اگر به توسعه پایدار توجه کنیم بسیار مهم است که اجتماع گرایی را در اساتید و دانشجویان و در کل دانشگاه ببینیم وهمان بحث سوشیال مدیا و هوش مصنوعی در همین بحث اجتماعی گرایی مطرح شود امیدواریم در جهت رفع مشکلات جامعه و دانشگاه و ارتقای توسعه ی پایدار قدمی برداریم.
در ادامه دکتر سالاری فر استاد گروه بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران، در رابطه با چالشهایی که جوانان امروز با آن درگیرند و دیدگاه متفاوت آنها نسبت به زندگی و در بحث بعدی در رابطه با اشتغالات جوانان و در رابطه با بحث منتورینگ گفت: در تولید انبوه مبحث منتور و منتی متفاوت است و ما باید تعهدات حرفهای را بر اساس قانون و شرایط از فراگیران انتظار داشته باشیم و روشهای نوین را اجرا کنیم و چون با نسل جدید در ارتباطیم باید شرایط روز را در نظر بگیریم.
دکتر سید احمدیان دبیر اجرایی سمینار نیز، در ادامه دربارهی شرایط زمانی و مکانی برگزاری هفتمین سمینار سالانه تعهد حرفه ای در نظام سلامت نکاتی را ارائه کرد.
و در آخر مسئولان پانل ها از داوطلبان خواستند که در اجراء و طرح موضوعات پانل ها با آنها در ارتباط باشند.
ارسال به دوستان