رییس مرکز تحقیقات نفرولوژی اجرای برنامه های آموزشی را زمینه ساز فعالیت های تحقیقاتی این مرکز دانست
دكتر لسان پزشكي هدف از برگزاري دوره هاي آموزشي در مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه را آشنايي پزشكان عمومي و متخصصين با بيماريهاي كليه عنوان كرد.
دكتر لسان پزشكي رييس مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه در حاشيه برگزاري كنفرانس نارسايي مزمن كليوي كه در تاريخ 15 ارديبهشت ماه 90 در دفترارتباط با دانش آموختگان دانشگاه برگزار شد، گفت: هر مركزي براي اينكه زنده بودن خود را نشان دهد بايد يك سري فعاليتهايي داشته باشد كه اين فعاليتها درمراكز تحقيقاتي هم بعد تحقيقاتي و هم بعد آموزشي دارد. وي تاكيد كرد اگر آموزش مستمر و مداوم براي گروه هاي هدف مناسب انجام شود هم مي تواند خود زمينه انجام تحقيقاتي براي آينده باشد و هم مي تواند با ارايه آموزش به افرادي كه با بيماران سروكار دارند اثرات مثبت زيادي در بهبود خيلي از بيماريها داشته باشد. اين اثرات مي تواند در پيشگيري از بسياري از بيماريها و هم در درمان خيلي از بيماريهاي مهلك نيز مفيد باشد.
دكتر لسان پزشكي يادآور شد، مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه نيز كنفرانسهاي آموزشي در اين زمينه طراحي و در دست اجرا دارد كه توسط استادان گروه نفرلوژي بيمارستان امام خميني و دانشگاه علوم پزشكي تهران ارايه مي شود. اين آموزشها براي گروه هاي پزشكي شامل پزشكان عمومي و متخصصين داخلي و همچنين متخصصين رشته هاي مختلف پزشكي ارايه مي شود تا آنها را با مفاهيم اوليه بيماريهاي كليه آشنا كند.
وي افزود از اثرات اين آشنايي با مفاهيم هم در بهبود بهتر و درمان بيماريهاي كليه مي توان سود جست و هم ارتقاي كيفي آموزشها و مهارتهاي استادان مربوطه را شاهد بود.
رييس مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه در تشريح دوره هاي آموزشي اين مركز گفت: اين دوره ها براي گروه پزشكي 14 دوره طرح ريزي شده و در طول 6 ماهه اول سال به طور منظم و طرح ريزي شده به اجرا درخواهد آمد اما در مورد آموزش به ديگر گروه ها همانند سمينار ارايه شده جهت پرستاران كه امروز برگزار مي شود بسته به شرايط مي توان با همكاري و مشاركت گروه هاي درگير به اجرا درآورد.
وي اظهار داشت، اين آموزشها در درجه اول براي مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران برنامه ريزي شده و با همكاري اساتيد اين گروه به اجرا در مي آيد. مراكز تحقيقاتي كه وابسته به ديگر دانشگاه ها هستند نيز هريك برنامه هاي آموزشي خود را اجرا مي كنند اما اگر اين اساتيد علاقمند به همكاري با اين مركز براي اجراي برنامه هاي آموزشي هستند مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه از اين عزيزان استقبال مي كند.
دكتر لسان پزشكي يادآور شد:باتوجه به اينكه ما تصميم به برگزاري اين دوره هاي آموزشي به طور مدون در طول سال 90 داشتيم، به همين علت در درجه اول از افرادي براي همكاري دعوت كرديم كه به ما نزديكتر بوده و امكان برنامه ريزي آموزشي ميسرتر بود.
وي گفت: همكاران مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه با برنامه ريزي 15 جلسه آموزشي توانستند نشان بدهند كه اين مركز آمادگي و شرايط اجراي برنامه هاي آموزشي را داشته و در اين زمينه نيز فعال است.
استاد گروه نفرولوژي دانشگاه با اشاره به بيماريهاي عامل ايجاد نارسايي در كليه گفت: در حال حاضر ديابت مهمترين و شايع ترين بيماري است كه هم در دنيا و هم درايران عامل بروز نارسايي مزمن كليه است. البته بيماريهاي ديگري همچون فشار خون، بيمارهاي التهابي كليه، بيماري سنگ كليه، عفونتهاي مجاري ادراري و بيماريهاي ارثي و حتي بيماريهاي نادر ديگر مي تواند در بروز نارسايي مزمن كليه نقش داشته باشند و اگر ما بتوانيم بيماريهايي كه منجر به نارسايي مزمن كليه مي شوند را در مرحله اول شناسايي كرده و درمانهاي مناسب را متناسب با شدت بيماري براي بيماران اعمال كنيم مي توانيم حداقل پديد آمدن نارسايي مزمن كليه را به تاخير بياندازيم.
ارسال به دوستان