ششمین نشست مکتب روزبه برگزار شد/ دکتر یحیوی: استاد ضرغامی معلمی تکرار نشدنی است

ششمین نشست مکتب روزبه برگزار شد/ دکتر یحیوی: استاد ضرغامی معلمی تکرار نشدنی است

در پی تجلیل از خدمات ارزنده استاد دکتر ضرغامی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران در ششمین نشست مکتب رزبه، با دکتر یحیوی رئیس بیمارستان روزبه گفت و گویی انجام شده که در ادامه می خوانید.


لطفا خودتان را معرفی کنید؟
سید طه یحیوی هستم و در حال حاضر ریاست بیمارستان روزبه را به عهده دارم.

سابقه آشنایی شما با دکتر ضرغامی به چه زمانی بر می گردد؟
من در سال 1388 رزیدنت ایشان بودم. البته قبل از اینکه شاگرد ایشان باشم شناخت کلی از استاد داشتم. وقتی به دانشگاه علوم پزشکی مازندران رفتم بیشتر با استاد آشنا شدم.
دکتر ضرغامی دفتری داشت که شرح ویزیت هایش را در آن یادداشت می کرد. بسیاری از اوقات، ما مواردی از بیمار را فراموش می کردیم ولی استاد همیشه یادداشت بر می داشت و یادآوری می کرد. استاد گنجینه ای از مطالب روانپزشکی بود. با تمامی رزیدینت هایش ارتباط مستقیم داشت حتی با ایمیل کردن مطالب بسیاری در زمینه درسهای مان، ما را کمک می کرد. استاد همیشه پر انرژی و انجام تمامی کارهایش از دل و جان بود.
دکتر ضرغامی مجله بسیار مهمی در زمینه روانپزشکی منتشر کرد که در حال نیز یکی از مهمترین مجلات در این زمینه است. ایشان تمامی مطالب مجله را چند باره می خواند تا به بهترین نحو ممکن منتشر شود.

ارتباط دکتر ضرغامی با شاگردانش چطور بود؟
استاد از رشد و ارتقا شاگردانش بسیار استقبال می کرد به یاد دارم زمانی که می خواستم به بیمارستان روبه بیایم مرا تشویق کرد و همین موضوع موجب ارتقا من شد. در زمان فارغ التحصیلی برای رفتن به دانشگاه مازندران اقدام کردم در حالیکه در دانشگاه تهران نیز شرایط خوبی داشتم که استاد اینجا را به من پیشنهاد کرد چون خواستار ارتقا من بود.

از آموخته هایتان از دکتر ضرغامی برای ما بگویید؟
یکی از توصیه های همیشگی ایشان به شاگردانش، میهن دوستی بود. علی رغم اینکه بارها شرایطی فراهم شد که به خارج از کشور برود و زندگی خود را تغییر دهد ولی این کار را نکرد . وی به ساختن و پیشرفت بسیار علاقه مند بود استاد یک معلم عمل گرا است معلمی که تجسم مطالبی است که در اسلام به آنها تاکید شده است.صبر، بردباری و اعتقاد و اعتماد به خالق هستی از نصایح همیشگی استاد بود.
صداقت، ادب و نزاکت، یکرنگی و سکوت از خصوصیات بارز استاد بود. به داشتن ادب و نزاکت هیشه تاکید داشت.در پژوهش بسیار افتاده عمل می کرد. همیشه به ایشان به عنوان یک پدر، معلم، مرشد و دوست نگاه می کنم. هیچ وقت کسی را از بالا نگاه نمی کرد. می دانم که هیچ وقت زحمات استاد ضرغامی را نمی توانم جبران کنم. پس از آشنایی از استاد ضرغامی تصمیم گرفتم آنچه از وی آموخته ام را به دیگران هدیه کنم. همیشه فکر می کنم آیا ما شاگردان خوبی بوده ایم.چگونه می توانیم زحمات این استاد را جبران کنیم. آیا از نسل های بعدی استاد ضرغامی به عرصه خواهد امد؟ به نظر من که استاد ضرغامی تکرار نشدنی است. امیدوارم با خدمت صادقانه بتوانم گوشه ای از زحمات وی را جبران کنم.

ممنون که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید.

تهیه و تنظیم مصاحبه: مقدم
عکس:ایرج نعمتی


 

کلمات کلیدی