مرکز تحقیقات نفرولوژی دهمین سمینار علمی خود را با عنوان نارسایی مزمن کلیه برگزار کرد
صبح روز پنجشنبه 28 مهرماه 90 سمينار آموزشي نارسايي مزمن كليوي (CKD) به همت مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان در محل اين دفتر برگزار شد.
صبح روز پنج شنبه 28 مهر ماه 1390 ، سمينار علمي نارسايي مزمن كليوي (CKD) با حضور دكتر لسان پزشكي رئيس مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و تني چند از اعضاي هيئت علمي اين مركز و پزشكان و به همت مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و با همكاري دفتر ارتباط با دانش آموختگان در سالن اجتماعات اين دفتر برگزار شد.
در اين برنامه ابتدا دكتر محمد رضا عباسي دبير علمي اين سمينار ضمن خير مقدم به مدعوين پزشكان و متخصصان باليني، با اشاره به پيامد هاي ناخوشايند بيماري هاي مزمن كليه مانند تحميل هزينه هاي بالا بر سيستم هاي بهداشتي و كاهش عمر مفيد بيماران، اظهار اميدواري كرد كه با اطلاع بيماران از بيماري كليه و همچنين به موقع تشخيص دادن بيماري مي توان جلوي پيشرفت بيماري و همچنين از مرگ و مير بيماران پيشگيري كرد .
وي همچنين هشدار داد، بيماراني كه مراحل اوليه مزمن كليه را دارند شانس اين كه به علت مشكلات قلبي همراه فوت كنند ده برابر است بنا بر اين مشكلات قلبي و عروقي رد اين بيماران بسيار با اهميت است و بايد به موقع به آن رسيدگي شود.
سپس دكتر افشار با بيان اينكه علائم بيماري كليه و قلبي يكي است گفت: علائم بيماري كليه و قلبي شبيه به هم است و حدود 50 درصد بيماراني كه نارسايي كليه دارند به واسطه نارسايي قلبي فوت مي كنند.
همچنين دكتر گتميري معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران و دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان اظهار داشت، شناخت به موقع بيماري ، شناخت نزديكان بيمار ، كنترل فشار خون بالا ، نكشيدن سيگار و كم كردن نمك كه از همه مهمتر است مي تواند در پيشگيري بيماري CKD به ما كمك كند.
وي استفاده از تصوير برداري از بيماراني كه سن بالايي دارند را توصيه كرد و گفت: كساني كه سن بالايي دارند را مي توان از طريق تصوير برداري اين بيماري را تشخيص داد و به حداقل برسانيم وي افزود: با توجه به اينكه چندين ميليون نفر در سطح جمعيت كشور با فازهاي پنجگانه نارسايي مزمن كليوي (CKD) به كشف، درمان و توجه زيادي نياز دارند كه انشاءالله با ارتقاي آگاهي هاي جامعه پزشكي اعم از عمومي و رشته هاي مختلف تخصصي بتوانيم به وظايفي كه برعهده ماست، جامه عمل بپوشانيم.
گفتني است، سمينار علمي نارسايي مزمن كليوي (CKD) حهت گروه پزشكان برگزار شد كه در سمينار ويژه پزشكان سخنرانان با عناوين ذيل به ايراد سخنراني پرداختند:
دكتر احمدي: اختلالات هماتولوژيك در CKD ؛ دكتر سيفي: اختلالات استخواني در CKD؛ دكتر رزاقي: تغذيه در بيماران نارسايي مزمن كليه؛ دكتر گتميري: پيشگيري و درمان در نارسايي مزمن كليه؛ دكتر دشتي: تنظيم داروها و نارسايي مزمن كليه.
در پايان سخنرانان به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.
ارسال به دوستان