نشست مشترک معاونت فرهنگی اجتماعی و دفتر تعهد حرفه‌ای دانشگاه برگزار شد نشست مشترک معاونت فرهنگی اجتماعی و دفتر تعهد حرفه‌ای دانشگاه برگزار شد

نشست مشترک معاونت فرهنگی اجتماعی و دفتر تعهد حرفه‌ای دانشگاه برگزار شد نشست مشترک معاونت فرهنگی اجتماعی و دفتر تعهد حرفه‌ای دانشگاه برگزار شد

ه‌منظور نهادینه کردن تعهد حرفه‌ای در مجموعه دانشگاه، نخستین جلسه مشترک دفتر تعهد حرفه‌ای و معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه تشکیل شد

ر نخستین نشست مشترک تعهد حرفه‌ای و معاونت فرهنگی دانشگاه که با حضور مشاور عالی رئیس دانشگاه صبح چهارشنبه 9 خرداد 97 برگزار شد، دکتر رستمیان معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ضمن تأکید بر ترویج تعهد حرفه‌ای در دانشگاه گفت: در راستای ترویج فرهنگ‌سازی برای تعهد حرفه‌ای، دانشگاه کارهای خوبی انجام داده و همچنان برای دریافت ایده‌های خوب درزمینهٔ تعهد حرفه‌ای استمرار دارد.
وی ادامه داد: برای رسیدن به نتایج مطلوب هنوز زبان مشترکی نداریم و نیازمند اطلاعات هستیم. امیدوارم با برگزاری جلسه امروز به‌عنوان پایه‌ریزی برای فکر کردن به پیشرفت تعهد حرفه‌ای در دانشگاه، قدم‌های مثبتی برداریم.
سپس دکتر امینی مشاور عالی رئیس دانشگاه بابیان اینکه بحث تعهد حرفه‌ای جدا از کارهای روزمره ما در دانشگاه نیست و از اولویت‌ها محسوب می‌شود گفت: تعهد حرفه‌ای گاهی تعبیر به این می‌شود که فقط یک اخلاق خوب داشتن با بیمار یا احترام به تیم درمان و همکار است ولی می‌توان گفت تمامی فعالیت‌ها در دانشگاه چه به‌عنوان کاردرمانی چه غیر درمانی مربوط به تعهد حرفه‌ای می‌شود.
وی افزود: امروزه یکی از چالش‌های موجود در دانشگاه بحث مدیریت هزینه‌ها است که چه در سطح خرد و چه کلان، یکی از مهم‌ترین کارهای یک فرد حرفه مند است که با توجه به منابع محدود بهترین فرصت با حداقل‌ترین هزینه را برای بیمار رقم بزند.
مشاور عالی رئیس دانشگاه ادامه داد: برای نهادینه شدن تعهد حرفه‌ای در تمامی فعالیت‌های دانشگاه، باید در رفتار کاری تغییر ایجاد کنیم. بسیاری از تعارض‌هایی که در مراکز درمانی صورت می‌گیرد به دلیلی رعایت نکردن تعهد حرفه‌ای است. باید توجه کنیم افرادی را که به‌عنوان افراد حرفه مند تربیت می‌کنیم به‌تمامی ابعاد تعهدات حرفه‌ای توجه کنند تا با مشکلات کمتری مواجه شوند.
دکتر امینی نهادینه کردن تعهد حرفه‌ای در دانشگاه را ملزم به تغییر رفتار دانست و گفت: تغییر رفتار در دانشگاه کار سختی است ولی آگاه بودن از اینکه چه‌کاری باید انجام گیرد و چگونه، قدمی است که باید با استفاده از روش‌های مختلف برداشته شود.
وی ادامه داد: از 17 هزارنفری که ر در دانشگاه مشغول به فعالیت هستند حدود 6 تا 7 هزار نفر به‌طور مستقیم با بیمار سروکار دارند، از 1900 هیئت‌علمی، هزار نفر در قسمت بالینی مشغول‌اند و 60 تا 70 درصد دانشجویان با بیماران ارتباط دارند ایجاد محیطی که منجر به تغییر رفتار شود قطعاً در نهادینه شدن تعهد حرفه‌ای نقش مهمی خواهد داشت.
دکتر امینی نگاه متفاوت به تعهد حرفه‌ای را منجر به رفع بسیاری از مشکلات دانشگاه دانست و گفت: با توجه به گستردگی کارکنان دانشگاه نمی‌توان نسخه واحدی برای رعایت تعهد حرفه‌ای طراحی کرد پس باید با رعایت مرزهای حرفه‌ای و ترویج فرهنگی مناسب و همچنین نگاهی متفاوت درزمینهٔ ایجاد تعهد حرفه‌ای به نتایجی هدفمند برسیم.
در ادامه این نشست، دکتر علی پور از دفتر تعهد حرفه‌ای بیمارستان فارابی بابیان اینکه، ایجاد فرهنگ تحت تأثیر برگ خریدهای مختلفی قرارمی گیرد اظهار کرد: ترویج فرهنگ عمومی متأثر از آموزش و پروش، صداوسیما، سازمان‌ها و. است و ترویج فرهنگ تخصصی برای پزشکان با توجه به گرایش‌های مختلفی که دارند باید متفاوت از فرهنگ عمومی باشد.
وی افزود: برای ایجاد فرهنگ تخصصی باید بیشتر تخصصی عمل کنیم و از ساختارهای اجتماعی کمک بگیریم معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه در این زمینه کمک فراوانی خواهد کرد و نقش کلیدی خواهد داشت.
سپس دکتر اصغری از دفتر تعهد حرفه‌ای دانشگاه، گفت: بحث فرهنگ بسیار گسترده و ملزم یک کار تیمی است در دنیا علومی وجود دارند که موجب می‌شوند تغییر رفتار به‌درستی صورت‌پذیرید و البته این مهم در دانشگاه نیازمند مطالعه و پژوهش است.
دکتر اصغری پیشنهاد کرد، با برگزاری جشنواره‌ یا نشست‌هایی، ایده‌های مطلوب درزمینهٔ راه‌کارهای درست تغییر رفتار، جمع‌آوری شود و پس از نظارت و بررسی مورداجرا قرار گیرد.
دکتر شاهواری از دفتر تعهد حرفه‌ای دانشکده پرستاری نیز در سخنانی گفت: تبلیغ درزمینهٔ تعهد حرفه‌ای بسیار مؤثر است البته پیام برای گیرنده باید رسا باشد که در این خصوص می‌توان با برگزاری جشنواره‌های مختلف، زمینه بهبود تعهد حرفه‌ای را در دانشگاه گسترده‌تر و محکم‌تر کرد.
سپس دکتر صمدی از دفتر تعهد حرفه‌ای بیمارستان امام خمینی (ره)، نقش معاونت فرهنگی در نهادینه کردن تعهد حرفه‌ای را بسیار مهم خواند و نظارت و پی گیری بر ارائه ایده‌ها و برگزاری نشست‌ها در این خصوص را، مهم‌ترین راه رسیدن به نتایج مطلوب دانست.
دکتر پارساپور از مرکز اخلاق پزشکی دانشگاه نیز بابیان اینکه، معاونت فرهنگی دانشگاه باید تفاوتی جدی با معاونت‌های فرهنگی سازمان‌های دیگر داشته باشد، گفت: فعالیت‌هایی که در عرصه فرهنگ در معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه انجام می‌شود نیز باید تفاوتی جدی با معاونت‌های سازمان‌های دیگر داشته و مسیری که در این خصوص انتخاب می‌شود باید بیشترین اثر را داشته باشد.
وی افزود: به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین ترجمان فرهنگ در حوزه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، موضوع تعهد حرفه‌ای و پروفشنالیسم است و توقع این است که در دانشگاه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رسالت‌ها دیده شود.
در ادامه دکتر برکتی مدیر مؤلفه‌های اجتماعی بر سلامت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه، بابیان اینکه تعهد حرفه‌ای هم دغدغه فرهنگی و هم دغدغه اجتماعی است گفت: تعهد حرفه‌ای یک رفتار است که ممکن است تغییر آن باکمی مشکل روبرو شود پس برای تغییر به مخاطبین باید بیشتر پرداخته شود باید بدانیم کجا هستیم و کجا باید برویم.
وی ادامه داد: برای تغییر رفتار راه‌کارهایی که ضمانت اجرایی دارند را بیابیم و محقق کنیم به‌عنوان‌مثال باید در یک جامعه‌ی کوچک‌تر ایده‌ها را مطرح و اجرایی کنیم و با برنامه‌ریزی‌های مناسب به کل دانشگاه و همچنین دیگر دانشگاه‌ها تسری دهیم.
پس‌ازآن، دکتر باقر زاده مدیر امور فرهنگی معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه، گفت: بحث تعهد حرفه‌ای از ابتدا در این معاونت از اولویت‌ها بوده و به‌عنوان نخستین راهبرد به آن پرداخته‌شده است.
وی افزود: این معاونت همواره از موازی کاری، هزینه‌های اضافی و... جلوگیری کرده و بر حقوق شهروندی، انطباق امور اداری، فرهنگ جهادی و کمیته ماده 11 ارتقاء که مباحثی تخصصی هستند تأکید داشته و همچنین بر ترویج تعهد حرفه‌ای که از وظایف اصلی است استمرار دارد.
در پایان مقرر شد، نمایندگانی از معاونت فرهنگی اجتماعی به دفتر تعهد حرفه‌ای معرفی شوند و در جلسات مشترکی به ایده‌های برنامه‌ای برای اجرای در راستای نهادینه کردن تعهد حرفه‌ای در مجموعه دانشگاه دست یابند.

 
کلمات کلیدی