همایش گرامیداشت روز پزشک/ دکتر بهادری: استاد شمس شریعت اسطوره تاریخ پزشکی کشور است
رييس دفتر دانش آموختگان دانشگاه در همايش گراميداشت روز پزشك، دكتر شريعت را علاوه بر پزشك و معلمي خوب، انساني خير خواند و كمك هاي ايشان را در تاسيس چندين مدرسه، قابل تقدير دانست.
در همايش مشترك روز پزشك دانشگاه هاي علوم پزشكي تهران، ايران و شهيد بهشتي، كه صبح روز يكشنبه اول شهريور سال 94 در تالار ابن سيناي دانشكده پزشكي برگزار شد، دكتر بهادري استاد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران و رييس دفتر دانش آموختگان دانشگاه، همه روزهاي سال را روز پزشك خواند و افزود: امروز اول شهريور ماه زادروز بزرگمرد تاريخ پزشكي جهان ابوعلي سينا است كه با زحمات و پيگيري هاي دكتر محمود نجم آبادي به عنوان روز پزشك تعيين شد.
وي دكتر شمس شريعت تربقان را اسطوره تاريخ پزشكي كشور خواند و افزود: من در سال 32 و استاد شريعت در سال 33 از دانشكده پزشكي فارغ التحصيل شديم و سابقه آشنايي ما به بيش از 60 سال مي رسد.
دكتر بهادري با بيان اين كه مردمي بودن دكتر شريعت ناگفتني و بي نظير است گفت: پس از آن كه دكتر شريعت با كسب رتبه ممتاز از دانشكده پزشكي فارغ التحصيل شد، در روستاها به طبابت مي پرداخت.
وي با اشاره به فعاليت دكتر شمس شريعت در بخش پاتولوژي كرسي سرطان گفت: پس از منتج شدن كرسي سرطان از كرسي پاتولوژي در سال 35 و به رياست دكتر رحمتيان، اولين فردي كه به عنوان شاگرد به اين كرسي رفت، دكتر شمس شريعت بود.
رييس دفتر دانش آموختگان دانشگاه افزود: دكتر شريعت يك تا دو سال در خدمت دكتر شمسا و دكتر رحمتيان كه از متصديان كرسي سرطان بودند، كار كرد. پس از آن وارد كرسي آسيب شناسي شد كه رياست آن به عهده دكتر آرمين بود. آن زمان من به عنوان رييس درمانگاه فعاليت مي كردم.
دكتر بهادري ادامه داد: دكتر شريعت زماني كه وارد كرسي آسيب شناسي شد، دو خصوصيت را از خود نشان داد. اول دقت و ريزبيني كه در اين كار داشت و دوم آن كه معلم بسيار خوبي بود.
وي با بيان اين كه دكتر شريعت دو ويژگي پزشك و معلم خوب بودن را در همه دوران زندگي خود حفظ كرد گفت: دكتر شريعت به عنوان معلم كرسي آسيب شناسي، هميشه حداقل 10 دقيقه زودتر از دانشجويان در كلاس درس حاضر مي شد و تا پيش از اين كه همه دانشجويان از كلاس خارج نشده بودند، كلاس را ترك نمي كرد.
استاد پيشكسوت دانشگاه، دكتر شمس شريعت را عاشق دانشگاه علوم پزشكي تهران دانست و افزود: اين استاد گرامي كتاب هاي زيادي را در حوزه پاتولوژي به رشته تحرير درآورده است. همچنين يكي از افتخارات ايشان تاليف كتاب "نخستين ها" است كه برنده جايزه جشنواره ابن سينا شد و يكي از بهترين سندهاي تاريخ پزشكي كشور است.
دكتر بهادري با بيان آن كه دكتر شريعت اعتقادي به اين نداشت كه علم پزشكي را از اروپا گرفته ايم گفت: وي پيشينه دانشكده پزشكي دانشگاه تهران را بيش از 150 سال برآورد مي كرد و بر اين باور بود كه علم پزشكي شاخه اي از علوم مدارس قديمي كشور بوده است.
وي با اشاره به خصوصيت شاگردپروري دكتر شريعت گفت: اين استاد بزرگوار يك مربي(Mentor) واقعي بود، به خصوص براي پزشكاني كه دوره تخصصي آسيب شناسي را سپري مي كردند.
رييس دفتر دانش آموختگان دانشگاه افزود: استاد علاوه بر آن كه معلم خوبي بود، پدر خوبي نيز بود و داراي سه پسر و يك دختر بود كه متاسفانه دخترش در جواني فوت كرد و داغ اين مصيبت تا پايان عمر همراه استاد و همسرش بود. در ميان ديگر فرزندان او، دكتر سيامك استاد پاتولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران است كه رابطه استاد شريعت با اين فرزند خود پدر و فرزندي نبود بلكه رفتار يك معلم را با او داشت.
اين استاد پيشكسوت دانشگاه در پايان گفت: به مناسبت سالگرد درگذشت دكتر شمس شريعت تربقان، مراسم بزرگداشتي روز پنجشنبه ساعت چهار عصر در موزه تاريخ علوم پزشكي كشور برگزار ميشود.
ارسال به دوستان