وزیر بهداشت در مراسم بزرگداشت هفتادو پنجمین سال تاسیس دانشگاه: صلابت و سربلندی دانشگاه علوم پزشکی تهران در طول 75 سال مرهون تلاش مدیران و استادان آن است
دكتر وحيد دستجردي در مراسم گراميداشت هفتادو پنجمين سال تاسيس دانشگاه خواستار ايجاد جنبشي براي تهيه نقشه جامع سلامت كشور و همچنين كسب رضايت مردم در ارائه خدمات بهداشتي شد.
در مراسم گراميداشت هفتادو پنجمين سال تاسيس دانشگاه كه صبح امروز( چهارشنبه 12 اسفند ماه 1388) در تالار ابن سيناي دانشكده پزشكي برگزارشد، وزير بهداشت، ضمن گرامي داشت ايام ولادت پيامبر اعظم و امام جعفر صادق و همزماني آن با جشن هفتادو پنجمين سال تاسيس دانشگاه گفت: توصيه هاي فراواني از پيامبر در خصوص علم و دانش كه كسب و كار شماست شده كه فرموده اند علم را بياموزيد حتي اگر به بهاي در نورديدن كوه ها و گذشتن از درياها باشد؛ بنابراين به دلايل مختلف بايستي علم و دانش را در كشور خود ارتقاء دهيم.
وي افزود: بايد بدانيم كه آنچه تمدن ها را حفظ مي كند و از افول آنها جلوگيري مي كند ارتقاء دانش و افزودن به توان علمي كشور است.
دكتر وحيد دستجردي با اشاره به اهميت علم آموزي نزد پيامبر اسلام گفت: يكي از راههايي كه پيامبر براي اشاعه علم و دانش برگزيدند آن بود كه در زمان جنگ، هديه آزاد كردن اسراء با سواد كردن يك مسلمان تعيين شد و اين نشان دهنده آن است كه ما نيز بايد كسب علم و دانش را در اولويت كاري خود قرار دهيم.
وزير بهداشت ضمن تاكيد بر ارزش و جايگاه اساتيد و دانشمندان در دستورات ديني تصريح كرد: امروز در محضر استادان جمع شده ايم تا ياد اساتيدي را كه 75 سال پيش بناي اين دانشگاه بزرگ را نهادند و نظام آموزش عالي مدرن را پايه گزاري كردند گرامي بداريم چرا كه امروز آنچه را كه در نظام سلامت داريم مديون و مرهون اين عزيزان است.
وي افزود: در اين دانشگاه جمع شده ايم تا اداي احترام كنيم به همه بزرگاني كه اين نهال را در طول 75 سال آبياري نمودند تا ما امروز بتوانيم از ثمرات آن بهره مند شويم و گروه پزشكي را تشكيل دهيم كه يكي از پبشرفته ترين گروه هاي پزشكي دنياست.
دكتر دستجردي با اشاره به كسب رتبه 365 و قرار گرفتن دانشگاه علوم پزشكي تهران در ميان 500 دانشگاه برتر دنيا اظهار داشت: امروز دانشگاه علوم پزشكي تهران با قدمت 75 ساله خود به عنوان نماد آموزش عالي همچنان مستدام و سربلند پيش مي رود كه اين را مرهون تلاش همه مديران آن و استادان هستيم. خصوصا دكتر لاريجاني كه انساني با ارزش و دانشمند هستند و تيم پر تلاش ايشان كه شبانه روزي براي ارتقاء دانش در كشور تلاش مي كنند.
وي در ادامه افزود: از هفتاد و پنج سال پيش نخستين جرقه هاي علم نوين در كشور زده شد و ما امروز شاهد شكوفايي دوباره و ديگري در مسائل علمي و خصوصا پزشكي هستيم به نحوي كه اكنون دانشگاه علوم پزشكي تهران 20 درصد توليدات علمي كشور را ارائه مي دهد.
وزير بهداشت ضمن قدرداني از دكتر بهادري و دكتر مصفا براي هدايت و رهبري دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه گفت: دانشگاهي كه با اين قدمت بنيه علمي خود را حفظ كرده و در منطقه حرف اول را مي زند قطعا اين نتيجه درخشان را از طريق ارتباط و تعامل با اساتيد خود كسب نموده است.
وي بر لزوم حفظ شان و جايگاه اساتيد تاكيد كرد و گفت: بايستي مراقب باشيم كه اين اساتيد خصوصا در زمان بازنشستگي و زمانيكه نياز به حمايت هاي جدي دارند در كوچه و پس كوچه هاي مشكلات روزمره زندگي تنها نشوند.
دكتر وحيد دستجردي در ادامه با طرح دو دغدغه وزارت بهداشت پيرامون مسائل بهداشتي كشور تصريح كرد: با توجه به سند چشم انداز 20 ساله در افق 1404 ، كشور بايد از لحاظ علمي به قدرت اول منطقه تبديل شود و امروز وزارت بهداشت در حال آماده سازي نقشه جامع سلامت كشور است از اين رو دست ياري به سوي شما دراز مي كنيم تا در تهيه اين نقشه روشنگر مسير باشيد و مشخص نماييد كه چگونه بايد اين مسير را طي نماييم.
وزير بهداشت با تاكيد بر اينكه اين مسئله را به عنوان يك جنبش جدي بگيريد افزود: نگذاريد خدمت، قداست و حرفه پزشكي در همه رشته ها و زمينه هايي كه به سلامت مردم باز مي گردد دستخوش مسائل مادي گردد؛ امروز نياز داريم تا اساتيد براي حفظ جايگاه پزشكي در همان هاله قدسي فكري كنند.
وي با بيان اينكه امروز علم به ميان مردم رفته و مشكلات مردم نيز در دانشگاهها رسوخ كرده است گفت: اين مسئله را مديون ادغام آموزش پزشكي و خدمات پزشكي در كشور هستيم اما در حال حاضر بايد جهش ديگري براي كسب رضايت صد در صدي مردم از خدمات پزشكي صورت گيرد.
وي در پايان افزود: بايد تلاش كنيم تا دانشجويان را به گونه اي تربيت نماييم كه چه به لحاظ علمي و چه عملي خدمت گزار جامعه باشند تا مردم ما بتوانند شاهد كسب بهترين رتبه ها و خدمات از جامعه پزشكي باشند.
ارسال به دوستان