چهارمین روز از پنجمین کنگره بین المللی تازه ترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی برگزار شد

چهارمين روز از پنجمين كنگره بين المللي تازه ترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي برگزار شد

چهارمين روز از پنجمين كنگره بين المللي تازه ترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي با ارايه سه پانل ايمونولوژي و آلرژي، آموزش و دانش و فرهنگ و ايران برگزار شد.

چهارمين روز از پنجمين كنگره بين المللي تازه ترين دستاوردهاي پژوهش در دانش پزشكي با حضور دكتر يلدا استاد پيشكسوت گروه عفوني، دكتر رنجبر رييس كنگره، دكتر رسولي نژاد دبير علمي كنگره، دكتر سيداحمديان دبير دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه و دبير اجرايي كنگره و جمعي از متخصصين رشته هاي مختلف علوم پزشكي روز پنج شنبه ۱۷ مهر سال ۹۳ در تالار امام بيمارستان امام خميني (ره) برگزار شد. 
در نهمين پانل اين كنگره با موضوع "ايمونولوژي و آلرژي"، پرفسور داريوش فهيمي از هيدلبرگ آلمان در مورد پراكسي زوم، دكتر معين فوق تخصص بيماري هاي آلرژي و ايمني شناسي باليني كودكان از دانشگاه علوم پزشكي تهران در مورد پزشكي فردي در مديريت آسم، چالش هاي اندوتايپ و فنوتايپ و دكتر نيما رضايي مدير مركز طبي كودكان در مورد طبقه بندي جديد بيماري هاي نقص ايمني سخنراني كردند. همچنين ديگر بخش هاي اين پانل با موضوعات زوايا و جنبه هاي باليني آسم و تجربيات شخصي و نقش و اهميت رو به رشد پزشكي سلولي و مولكولي در پزشكي باليني امروز و فردا به ترتيب توسط دكتر آملي از دانشگاه علوم پزشكي تهران و پرفسور رنجبر از دانشگاه بن آلمان ارايه شد. 
در پانل بعدي كنگره با محور آموزش، دكتر سيداحمديان روانشناس باليني دانشگاه علوم انتظامي تهران و دبير اجرايي كنگره به ارايه مطالب جامعي در خصوص فرسودگي شغلي در كادر پزشكي پرداخت و گفت: فرسودگي شغلي فاصله اي است ميان آنچه هستيم و آنچه بايد باشيم و مشكلي اجتماعي است كه در سالهاي اخير بيش از پيش در دنيا به آن توجه شده است. 
وي با اشاره به تاثيرات مخرب فرسودگي شغلي در روابط بين فردي و ايجاد مشكلات سازماني گفت: كادر پزشكي، تيپ هاي شخصيتي احساسي، افرادي كه بيش از ۶۰ ساعت در هفته كار مي كنند و يا بيش از دو شب در هفته كشيك شب هستند، بيشتر در معرض اين اختلال قرار دارند. 
دكتر سيداحمديان غيبت از كار و كاهش كارآيي را از جمله عوارض فرسودگي شغلي دانست و در ادامه با ارايه راهكارهاي مناسب براي مقابله با اين اختلال گفت: آموزش هاي فردي و آموزش در محيط كار، گذراندن دوره هاي مديريت استرس، يادگيري انواع تكنيك هاي شناختي، رفتاري، انجام ورزش هاي ايروبيك در محل كار، جابجايي كاركنان و كم كردن كاغذبازي از جمله اين روش ها است. همچنين الگو قرار دادن اساتيدي كه پس از گذشت سالها كوچكترين فرسودگي شغلي در آنها ديده نمي شود، از ديگر راهكارهاي موثر مقابله با فرسودگي شغلي در گروه پزشكي است. 
در ادامه دكتر تابعي فوق تخصص هماتوپاتولوژي و مدير گروه اخلاق پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در مورد چهار سبك زندگي در سلامت انسان شامل تنظيم خواب و بيداري با ساعت بيولوژيك، تنظيم رژيم غذايي و زمان مصرف آن، سبك ازدواج و سبك مطالعه مطالب جامعي را ارايه كرد و افزود: بسياري از بيماري هايي كه در جسم و روح ايجاد مي شود، به دليل رعايت نكردن ساعات خواب و بيداري است. 
وي بيدار بودن در چهار مقطع زماني را براي تنظيم ساعت بيولوژيك بدن ضروري دانست و افزود: يكي از اين مقاطع، از طلوع فجر تا طلوع آفتاب است كه طبق مطالعات بيولوژيك و توصيه هاي ديني خوابيدن در اين زمان مكروه است. همچنين بهتر است ساعت 12 ظهر، به هنگام غروب آفتاب و ساعت 12 شب بيدار باشيم. اين در حالي است كه بهترين زمان براي خوابيدن، نيم ساعت بعد از نيمه شب تا نيم ساعت پيش از طلوع فجر است.
دكتر تابعي افزود: از طلوع آفتاب تا نزديك ظهر بهتر است به فعاليت هاي بدني و اجرايي اختصاص داده شود و البته در حوالي ظهر مي توان خواب كوتاهي داشت. همچنين توصيه شده در فاصله ظهر تا غروب از شدت فعاليت بدني كاسته وبيشتر به فعاليت هاي فكري پرداخته شود. در اين ميان بايد از خواب در حوالي غروب پرهيز كرد چراكه با خوابيدن در اين زمان، ساعت بيولوژيك بدن به عقب برمي گردد. 
در بخشي ديگر از اين پانل، دكتر رياحي دكتراي تخصصي اخلاق پزشكي از دانشگاه علوم پزشكي شيراز در رابطه با تعامل پزشكان و رسانه ها از نظر اخلاق پزشكي گفت: در حوزه علوم ارتباطات، رسانه ها كانال هايي هستند كه پيام را از فرد به فرد، فرد به جمع، جمع به جمع و يا از جمع به فرد منتقل مي كنند. 
وي با اشاره به رشد مهارنشدني رسانه ها گفت: اگر رسانه ها درست استفاده شوند، مي توانند در جهت هدف اصلي اخلاق پزشكي كه همان سلامت بيمار است، حركت كنند. 
سپس دكتر طباطبايي از پزشكان مقيم آلمان با ارائه مبحثي با موضوع "فيبروميالژيا، يك بيماري جسمي يا يك اختلال روان تني و رواني است" گفت: فيبروميالژيا تركيبي از سه واژه fibr (فيبر) mys (ماهيچه) و algos (درد) است. 
وي با طبقه بندي درد به دو نوع درد حاد و مزمن، دردهاي بيماري فيبروميالژيا را از نوع مزمن دانست و گفت: همان گونه كه در فيبروميالژيا مي بينيم، دردهاي مزمن مي توانند بدون هيچ گونه عارضه جسمي خود را نشان دهند و عوامل متفاوتي از جمله احساسات، خلق و خو، محتويات حافظه و عوامل اجتماعي در شكل گيري آنها موثر است. 
دكتر طباطبايي با اشاره به عدم همسويي متخصصان در طبقه بندي فيبروميالژيا گفت: اين بيماري تا اوايل دهه 1980 زيرمجموعه بيماري هاي روماتولوژي قرار داشته است ولي در تعريف جديد اين بيماري در آينده بايد آن را به عنوان "نشانه هاي فيزيكي از نظر پزشكي غيرقابل توضيح" مورد توجه قرار داد. آخرين سخنران دهمين پانل كنگره با موضوع آموزش، دكتر باكويي دكتراي بهداشت باروري بود كه در رابطه با ارتباط سرمايه اجتماعي و سلامت زنان در سن باروري مطالب خود را ارائه كرد. 
در پانل يازدهم و نهايي كنگره امروز با محور "دانش و فرهنگ و ايران"، پرفسور صادقي از لوزان سوييس، دكتر مظفريان از سياتل آمريكا، دكتر جباريان از لير آلمان و پرفسور كنعاني از دانشگاه برلين آلمان به ترتيب در مورد رباعيات علمي خيام، اشعار باباطاهر عريان، هنر عشق ورزيدن و خوارزمي، آفريننده الگوريتم يا راهنماي علوم طبيعي به ايراد سخنراني پرداختند. همچنين در خاتمه اين پانل‌ها نشست پرسش و پاسخ برگزار شد. 
توضيح اينكه، اين كنگره با 20 امتياز بازآموزي و با محورهاي ايمونولوژي، غدد، سرطان و سلول‌هاي هاي بنيادي، جراحي، مغز و اعصاب، فشارخون، نانو فناوري، بيماري‌هاي هاي داخلي، بيماري‌هاي هاي عفوني، نفرولوژي، روانشناسي، بيماري‌هاي هاي كودكان، تازه‌هاي هاي پوست، زنان و زايمان، مهندسي پزشكي، چشم‌پزشكي، آموزش پزشكي، اخلاق پزشكي و غيره به همت دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه و با همكاري بنياد علمي جهاني پروفسور دكتر عليرضا يلدا از 14 مهرماه آغاز و تا 18 مهر 93 در تالار امام بيمارستان امام خميني (ره) ادامه خواهد داشت.

منبع: روابط عمومی

کلمات کلیدی