کارگاه اصول پروفشنالیسم با حضور رئیس و کارکنان دانشکده طب ایرانی برگزار شد

در این کارگاه دکتر صمدی، پروفشنالیسم یا حرفه گری را جزءلاینفک تمام فعالیت های یک فرد عنوان کرد و رعایت آن را موجب ایجاد اعتماد بین ارائه دهنده و گیرنده خدمت دانست.

در کارگاه اصول پروفشنالیسم که عصر چهارشنبه 8 دیماه 1400 با حضور رئیس و کارکنان دانشکده طب ایرانی و به صورت مجازی برگزار شد، دکتر شهرام صمدی دانشیار گروه بیهوشی، فلوشیپ اختلالات خواب و عضو کمیته علمی سمینار سالانه تعهدحرفه ای توضیحاتی در خصوص پروفشنالیسم ارائه داد.
در ابتدای کارگاه مجازی اصول پروفشنالیسم، دکتر روجا رحیمی رئیس دانشکده طب ایرانی ضمن قدردانی از دفتر ارتباط با دانش آموختگان دانشگاه، بر لزوم آشنایی کارکنان با موضوع پروفشنالیسم تاکید کرد و رعایت آن را موجب ارتقای سازمان ها دانست.
درا دامه دکتر صمدی در مورد تعریف پروفشنالیسم گفت: پروفشنالیسم مجموعه ای از خصوصیات، ارزش ها، رفتارها و مهارت های ارتباطی است که حاکی از اولویت دادن به رسالت حرفه در تمام تصمیم گیری های حرفه ای و ارجح دانستن منافع بیمار بر منافع خود است که منجر به ایجاد اعتماد بین ارائه کننده خدمت و گیرنده خدمت می گردد.
وی در ادامه تصریح کرد: وقتی به طور درون زاد تعهدحرفه ای وجود داشته باشد، آموزش رفتار حرفه ای آسان‌تر خواهد بود. از طرفی رعایت رفتارحرفه ای باعث گرفتن بازخورد مثبت از محیط و در نتیجه تعهد حرفه ای تقویت می شود.
وی با اشاره به این نکته که ارائه کنندگان خدمات سلامت، حتی علیرغم برآورده نشدن انتظارات شان نیز پروفشنالیسم را رعایت می کنند، اظهار کرد: البته اگر همراهی توسط بیماران، افراد جامعه و مدیران نیز صورت گیرد، رعایت پروفشنالیسم توسط حرفه مند تسهیل می شود.
وی ادامه داد: حرفه مندان پس از کسب یک دانش و مهارت خاص، به ارائه یک خدمت ارزنده و اساسی به اجتماع می پردازند و در صورت رعایت پروفشنالیسم، امتیازات  خاصی از طرف جامعه به ارائه دهنده خدمت اعطا خواهد شد. نتیجه نهایی رعایت پروفشنالیسم توسط حرفه مندان، ایجاد اعتماد است.
دکتر صمدی توزیع راهنمای رفتار حرفه ای، شرکت همکاران در گارگاه های توانمندسازی پروفشنالیسم و بررسی دوره ای اتفاقات شیفت های گذشته با روش بحث در گروه های کوچک با رویکرد بهبود رعایت پروفشنالیسم را از اقدامات آموزشی حوزه سلامت در خصوص نهادینه کردن پروفشنالیسم در سیستم درمان برشمرد و بر رعایت آنها تاکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به محورهای پروفشنالیسم گفت: نوع دوستی، شرافت و درستکاری، عدالت، احترام، وظیفه شناسی و تعالی، محورهای پروفشنالیسم  هستند و با اقدامات آموزشی و ترویجی، شفافیت انتظارات، ارزشیایی و بازخورد و اصلاح موانع می توان اجرای عملیاتی ارتقای پروفشنالیسم  را تسهیل کرد.
دکترصمدی در پایان با تاکید بر این موضوع که برای آشنایی با اصول پروفشنالیسم نیاز به دوره های تکمیلی است افزود، با شرکت پزشکان، پرسنل درمانی و فراگیران و نیز مدیران در این دوره ها می توان در راستای ارتقای پروفشنالیسم حرکت کرد ولی رفع موانع و چالش های رعایت پروفشنالیسم در هر سازمان نیز بسیار حائز اهمیت است.

فریبا  مقدم
خبرنگار

فریبا مقدم